reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dla mnie z perspektywy czasu najlepsza strategia było pierwszy stosunek w ogóle od miesiączki jakoś 2 dni przed owulacją i w razie w to o12 gdyby tamte nie przetrwały. Dwa razy tak zaszlam, raz poronilam i drugi teraz. Z synem miałam dwa, jeden 4 dni przed owu drugi w sama owu ale jeszcze przed pęknięciem bo miałam monitoring. Na samo o12 bądź sam odtesp bym się nie decydowała no chyba gdybyśmy byli bardzo płodni i zachodzi odrazu ale tak nie jest.

reklama
Imama, dokładnie tak jak piszesz. Potem nie będę mogła sobie zarzucić ze nie spróbowałam. Bo tak naprawdę sporu czynników się zlapalam.A czyczegosnie bedemusiala wykluczać to wkrótce siepkaze [emoji51] nie chce się nastawiać ze będzie pozytyw, ale mam nadzieje ze brak zakwaszania po przytulankach cóż pomogło [emoji12] przykro mi, ze synek się tak męczył w nocy. Najgorsza ta bezsilność. Życzę zdrówka. U nas tez młodszy syn wczoraj złapał gorączkę.
Zonami mi próbowaliśmy na o+12, ale nie wychodziło. Być może złe szacowała ovu lub przestaliśmy być tak płodni jak pare lat temu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Gosica tak plan od Atomic chce kupić teraz intensywnie myśle kiedy?
Jeszcze nie mam @ wiec czy mi ten couching 6miesieczny nie przepadnie zanim zaczne sie starać? Muszę do niej napisać i zapytać czy może byc tak ze kupuje dietę i te wskazówki ci i jak a couching stricte na staranka? Bo trochę szkoda mi kasy [emoji6]

Zonami - obyś miała mniejszy brzuch w tej ciąży co by łatwiej Ci było :) , ale w lato też w sumie fajnie rodzic - ja w sierpniu rodziłam pierwszego, fajnie cieplutko ciuchy inne, mniej się zabiera ciepło , A drugi w zimę to gruby szlafrok mi zajął jedna torbę do szpitala hahah [emoji14]

Biedronka - spróbuj może ta metoda baby dust jak wiesz kiedy nasz owulacje , jeden stosunek 2 dni przed owulacja po abstynencji , może coś się zdarzy :)

BB_Anna- twój synek widzę podobny do mojego z tym skakaniem i wariowaniem ;), oby nic poważnego ! I oby pamiętał i się nauczył że trzrba uważać - mój to zero wniosków cały obity ... :/

Imama- jeju zdrówka dla synka , biedny ! A ty jak się czujesz ?

Gosica - dzięki za info nt.testow, chyba.musze nowe zakupić a te tak o sobie zużyć chociaż nie wiem czy felerne akurat było kilka sztuk te co akurat uzyłam czy co ... bo napewno nie wszystkie - dziś zrobiłam dwa testy owulacyjny i ciążowy, na owulacyjnym ładne kreski, na ciążowym nic ;) - 3 dni do okresu mi zostały to powtórzę w dniu jeśli nie przyjdzie ;)

Także juz sama nie wiem co z tym cyklem ,(confused) - spróbuje w następnym mierzyć temp.chociaz może być ciężko ,
Bo wstaje do dziecka czasem ,
Ale.nastawiam.sie na styczeń , jak styczeń nie będzie nasz to chyba zostawimy temat w spokoju i pójdziemy na inseminacje z microsorting za kilka lat czy coś
Bo trochę presja żeby mieć te córkę :/ , nie wiem ...

Dodaje focie testów
:)

1511874136-bb2dd08fd70699d9-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleeth ja bym poczekała z tym planem do pierwszej @. I wtedy wykupiła i ułoży Ci dietę i 12 tygodni diety to już trzy miesiące bez staranek i wtedy tylko trzy z couchingiem.
Miciurka Ja wymarzona jestem i głowa mnie boli. Nic nie mogę zrobić bo na karku mały mi wisi. Ale już nie ma gorączki tyle dobrze.
Ja tez jakbym coś na ciążowym widziała ale Ty pewnie lepiej widzisz. Bo coś dziwne ze z tego ciąży nie ma a owulacyjne pozytywne [emoji848]
Zgaga mnie strasznie meczy
BBAnna dobrze ze tylko stłuczone i obyło się bez złamań. Szkoda ze @ przyszła jednak!!

Marzycielka to tak jak my, 4 cykle za nami. 5 szczesliwy :tak:
Dziękuję dziewczyny za kciuki, pozytyw :szok: i to nie taki jak miałam przy biochemicznej że po 15 min cień cienia tylko konkretną kręcha, 26 dc jutro powinnam dostać okres bo równo 2 tyg temu była owulacja.
Ale powiedzcie mi że wy też tak miałyście ja narazie w szoku czy dobrze zrobiłam czy sobie poradzę że po 6 latach znów w pieluchy i czy dźwignię gender disapointment?? Narazie mi się płakać chce!! Chociaż się cieszę oczywiście :yes::-D
Zonami WIELKIE GRATULACJE!!!! Poradzisz na pewno! Super cud na Święta:) tylko się cieszyć:)

@Marzycielka86 tsh masz za wysokie, powinno byc 1,5-2 podczas starań. Najlepiej w okolicy 1,5
Tu może byc przyczyna niepowodzenia.

Leeleee zobacz, a mi lekarka a potem lekarz powiedział, że jest ok (mam 3,5 tsh), ja wiem, że za wysokie, bo moja gin mi kiedyś mówiła, że max.2,5 może być, a ci lekarze uważają z kolei, że 2,5, to jak już jest się w ciąży.....ja sobie płyn lugola stosuje na skórę z jodem. Może pomoże. Nie chcę hormonów.

reklama
Majorcia, coś w tym jest z tym tsh! Mi dopiero w trzeciej ciąży wyszło, że jest za wysokie, bo rosło od drugiego trymestru. Możliwe, że było i we wcześniejszych ciążach, ale badania miałam tylko w I trymestrze a wtedy wszystko wychodziło niby ok.. Mam samych synów. Znajoma, która ostatnio straciła dzidzię też wiem, że musiała mieć coś nie tak, za wysokie tsh, bo brała hormony....może za małą dawkę. Tego nie wiemy i pewnie się nie dowiemy. Efekt, że po badaniach genetycznych już wie, że to była dziewczynka (mają już synka), także ból ogromny i w ogóle przykro na maksa. Sorry dziewczynki, że smętem znowu zajechałam. Pewnie, że jeśli coś przykrego nas spotyka, to to też widać tak musiało być.

Do góry