reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka,z tymi testami ovu to ja tez mam numery. Wczoraj miałam pozytywa na jednym teście a dzisiaj tez zrobiłam kolejny test i tez jest pozytyw[emoji29] próbuje wyczuć ta ovu ale jakoś nie potrafie. Niby lekarz twierdził ze we środę powinnobyc po ovu, zgłupieć można testując.
Pomiar tempki przy clo chyba tez nie jest miarodajny. W zeszłym cyklu gin wyznaczył mi w miarę precyzyjnie dzień ovu a piku na wykreślenie było-był tydzień później.
Mówisz microsorting, niby przy nim znaczne szanse na upragniona płeć, koszt od biedy do przełknięcia ale to bujanie się gdzieś na Cypr itd to słaba opcja [emoji19]ja na ciążowym widzę tylko biel, być może moje oko mało wprawione.
Bb_Anna, tak to jest z naszymi dziećmi kózkami. Dobrze ze skończyło się na stłuczeniu. A paskudna @ przyszła, wielka szkoda! Może kolejny cykl będzie Twój.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej

@Jona22, ja używałam testów z allegro (niebieskich) były tragiczne. Jak dla mnie w porządku są testy z Rossmanna i testy firmy Apteo. Domowe laboratorium- nie lubię ich bo u mnie kilka dni pokazują dwie kreski i nie wiem kiedy jest faktycznie owulacja a te poprzednie tylko tak ok 24h przed. Przynajmniej u mnie.

@Katirl , no właśnie miałaś dzisiaj mieć połówkowe. Jak tam sytuacja?

@Miciur-ka może test za kilka dni pokaże drugą kreskę. Poczekajmy bo faktycznie dziwne że ten owu pokazuje dwie.

Dziewczyny, u mnie
TSH 2,9 (norma 0,27-4,2),
FT4 27,3 (12-22) czyli ponad normę,
FT3 3,9 (3,10-6,8),
ATPO<6 (<34 ),
ATG 17 (<115).
Jakbyście to odczytały? bo endokrynolog powiedział, że musi zmniejszyć mi dawkę Euthyroxu bo FT4 za wysokie. Ale czemu TSH też wysokie? Myslalam że to zależność- jak wysokie TSH to niskie FT4 i odwrotnie a tu taka niespodzianka, tym bardziej, że kiedys przyjmowałam wyższą dawkę Euthyroxu i nie było takich sytuacji. Za miesiąc starania a się okazuje że mam jakieś dziwne jazdy.... @kitqa Ty chyba dobra jesteś w te klocki? Co sugerujesz? Jutro jadę na powtórkę badania, bo coś mi tu nie pasuje....:(

Pozdrawiam Was wszystkie, przepraszam, że nie odpiszę każdej ale zaglądam codziennie ale brakuje czasu, ale jestem z Wami i wspieram Was sercem:)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki...ja dziś miałam połówkowe usg i wszystko jest idealnie nawet łożysko wcześniej tylna ściana nisko teraz tylna ściana ale wysoko więc powedrowało. Niestety moja dzidzia nie chciała pokazać co tam ma między nóżkami. Gin bardzo długo próbował lecz dzidzia nóżki skrzyżowała i w końcu odpuściliśmy...moze na następnej wizycie.
Pozdrawiam ;-) ;):-) :)

Jona, u mnie jeśli chodzi o testy ovu to domowe laboratorium porażka, podobnie jak u Kingo pokazują one pozytywa prze. pare dni z rzędu. Chyba tez będę musiała rozejrzeć się za innymi testami.
Kinga, z badaniami nie pomogę bo niestety nie znam się na nich ;(
Dzięki za wsparcie [emoji7]
Katirl, super wieści. Najważniejsze, ze łożysko powędrowało wysoko, a dzidzia niezłego psikusa zrobiła-może chce żeby mama miała niespodziankę przy porodzie [emoji6]

czytam Was i nadrabiam.
Gratki dla mamuś. Dzieciaczki przepiękne!
Gratulacje dla tych w stanie błogosławionym. Tak trzymać!
Wróżek, tarotów itd,unikam. Myślę, że to nie jest dobre. Nie chcę, by jakaś wróżka kierowała moją podświadomością i tak się zamartwiam bez wróżb:p Ja bym wolała lepiej wydać te pieniążki, nawet oddać na biednych...idą Święta.
Dziewczyny fajnie, że jesteście i że tak miło trzymamy za siebie kciuki.
Leelee-żyję żyję. Nic u mnie niestety się nie dzieje. Sporo różnych zadań i tak nie zawsze na czytanie forum mam czas. Chłopcy też zmienni, od aniołka, do aniołka z różkami:p . Mam suchą skórę i często zimne kończyny plus zmęczenie, ale usg tarczycy nic nie wykazało, tsh 3,4 jakoś, a zmęczenie pani dr uznała, że ma prawo być przy trójce małych dzieci, także...trochę się suplementuję, ale nic specjalnego.

Całkowicie z cukru i słodyczy, to nie wiem czy bym dała radę zrezygnować. Nie jem ich dużo. Mąż za to uwielbia słodkie...
Imama-poleniuchuj trochę, masz prawo! Też myślę, że są pewne skłonności i jak ktoś ma już trójkę tej samej płci, to musiała by się jakaś znaczna zmiana zadziać, by wyszła inna płeć.
A ja sobie kupiłam dziś wózek :)do domu, dla synka, do usypiania. Kupiłam używane Cosmo (Teutonia) i mam budę w kolorze UWAGA! lilowym= taki delikatny fiolecik i co? mało męski? oj tam oj tam :p reszta jest czarna:p i się podniecam, bo uwielbiam wózeczki wszelakie i tak się czasem odstresowuję;)można i wkładki do wózka kupić delikatne i body czasem może bardziej dziewczęce, czy pieluchę wielorazową, ale co tam:p takie mini środki zastępcze dla mamy synków marzącej o córeczce :p

Link do: Kiedy rodzą się synowie, a kiedy córki?
Jona, u mnie jeśli chodzi o testy ovu to domowe laboratorium porażka, podobnie jak u Kingo pokazują one pozytywa prze. pare dni z rzędu. Chyba tez będę musiała rozejrzeć się za innymi testami.
Kinga, z badaniami nie pomogę bo niestety nie znam się na nich ;(
Dzięki za wsparcie [emoji7]
Katirl, super wieści. Najważniejsze, ze łożysko powędrowało wysoko, a dzidzia niezłego psikusa zrobiła-może chce żeby mama miała niespodziankę przy porodzie [emoji6]

Gosica jakie testy !!! Tobie już nie będą potrzebne! No chyba ze jeszcze planujesz ale nie boisz się że się przeterminują:)

reklama
Kurcze Miciurka a mi albo się odbija druga kreska z owulacyjne go albo widzę cień cienia na ciążowym?

U nie tez widać cień na ciążowym. Sama jestem ciekawa co to będzie [emoji6]
U mnie tez ovu dawał piękne kreski gdy na ciążowym nawet cienia nie było [emoji6]

Leeleee zobacz, a mi lekarka a potem lekarz powiedział, że jest ok (mam 3,5 tsh), ja wiem, że za wysokie, bo moja gin mi kiedyś mówiła, że max.2,5 może być, a ci lekarze uważają z kolei, że 2,5, to jak już jest się w ciąży.....ja sobie płyn lugola stosuje na skórę z jodem. Może pomoże. Nie chcę hormonów.

Ja trochę dieta zbijałam tsh poszukam gdzieś co i jak jeść żeby to zbić. Swoj droga ciekawe, ze tarczyca odezwała sie w przedostatniej ciąży. Pobrałam euthyrox i dieta. I już nie mam problemów ani przed ani w trakcie kolejnej ciąży.

Cześć Dziewczynki...ja dziś miałam połówkowe usg i wszystko jest idealnie nawet łożysko wcześniej tylna ściana nisko teraz tylna ściana ale wysoko więc powedrowało. Niestety moja dzidzia nie chciała pokazać co tam ma między nóżkami. Gin bardzo długo próbował lecz dzidzia nóżki skrzyżowała i w końcu odpuściliśmy...moze na następnej wizycie.
Pozdrawiam ;-) ;):-) :)

Wstydzioszka mała/ wstydzioszek mały [emoji23]
Ważne ze idealnie jest! [emoji1307]oby tak dalej

@Imama No właśnie tak sobie myśle, ze tak zrobię. Dzięki [emoji8]

Zdrówka dla chorowitkow, ucałować zbolałe stopki, wiadomo ojojane mniej boli [emoji6]

U nas dalej Witus ma leki, jest lepiej ale bez rewelacji. Ja zupełnie nie wiem czemu on tak ciagle wyje. Dzisiaj nagrałam jak wyjca załączyli z Mikołajem wywaliłam ich do pokoju żeby sie wyryczeli bo mnie nerwy nosiły , żeby był jakikolwiek powód dla którego beczą ...ale nie Ot tak sobie...

atdc9vvjktz16vlw.png

Do góry