reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tymon'sMom, ja tez mam problem z wychwyceniem Owulacji. Byłam na monitoringu w tym cyklu 2 razy, mam większa wiedzę na ten temat. Zrobiłam przed chwila test i jest pozytyw. Ciekawe kiedy będzie ta ovu, żeby kurczę nie było za duzego odstępu. Kurczę, zawsze sobie znajdę problem.
IMG_4499.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_4499.jpg
    IMG_4499.jpg
    254,5 KB · Wyświetleń: 356
reklama
Majorcia, pocieszam sie ze moje pH tez raczej niskie bo max. Jestem teraz przeziębiona i jadę na aspirynie i Wit c, może to mnie jeszcze wspomoże.
Imama, z twardniejacym brzuchem naprawdę uważaj. Ja się tak doigralam szwu i leżenia. Dobrze ze masz możliwość opiekunki do dziecka.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tymon'sMom, ja tez mam problem z wychwyceniem Owulacji. Byłam na monitoringu w tym cyklu 2 razy, mam większa wiedzę na ten temat. Zrobiłam przed chwila test i jest pozytyw. Ciekawe kiedy będzie ta ovu, żeby kurczę nie było za duzego odstępu. Kurczę, zawsze sobie znajdę problem. Zobacz załącznik 830542

A wczoraj robilas test i jaki byl?

Leeleeth- dołączam do dziewczyn z pytaniem jak synek ? :)

Imama- jeju uważaj na siebie ,zwolnij staraj się nie nosić małego , to się powinno poprawić ale napewno musisz odpocząć

Gosica - miałaś mieć owu wtorek chyba tak ? Tal lekarz mówił? A daj namiar na swoje testy owu, ja wlasnie w tym cyklu nie miałam takich klarownych kresek , dziewczyny z baby dust próbują po kilka miesięcy jak się nienuds to troszkę przyblizaja jak wyszło ci 2-3 dni (ale.mi się wydaje że bardziej 2 u Ciebie ) to idealnie na dziewczynkę wg.tej metody - będzie dobrze czekamy ;)

Majorcia nie robiłam już żadnych testów jeszcze poczekam z 2-3 dni i zatestuje może , będzie akurat 10 dpo,

Tymons mum - ja bym chyba poczekała ok. 30 h i szła na zywioł , bo jeszcze plemniki 7-8 h uzdatniania.. a masz jakiś śluz ? Może warto sobie czymś zakwasic tak dla spokoju ducha ;)

Wiecie co boję się że strzelilismy gola za 1 razem naprawdę , wczoraj jakieś kłucia miałam - ale będzie...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosica czyli u ciebie ta testowa ciemniejsza?ty juz zadziałałas wiec masz fajny odstęp , a ja jestem w czarnej d...

@Majorcia wczoraj robiłam był ledwo widoczny,to był 12cd godz.19
Dzisiaj wróciłam z pracy o 14 .00 i taki pik,a koło godz.11 zaczęło mnie podbrzusze bolec i brzuch spuchł .

@Miciur-ka ale czemu odczekać az tyle? Mam sie wbić w samą owulację? < mdleje> przeciez to chlopakowe:o a śluz nie ciągnący ,wodnisty .W tym cyklu tez nie miałam tego śluzu ciągnącego jak zawsze, to moj drugi bez śluzu ,a żurawinę odstawiłam .

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    234,7 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Leeleeth- dołączam do dziewczyn z pytaniem jak synek ? :)

Imama- jeju uważaj na siebie ,zwolnij staraj się nie nosić małego , to się powinno poprawić ale napewno musisz odpocząć

Gosica - miałaś mieć owu wtorek chyba tak ? Tal lekarz mówił? A daj namiar na swoje testy owu, ja wlasnie w tym cyklu nie miałam takich klarownych kresek , dziewczyny z baby dust próbują po kilka miesięcy jak się nienuds to troszkę przyblizaja jak wyszło ci 2-3 dni (ale.mi się wydaje że bardziej 2 u Ciebie ) to idealnie na dziewczynkę wg.tej metody - będzie dobrze czekamy ;)

Majorcia nie robiłam już żadnych testów jeszcze poczekam z 2-3 dni i zatestuje może , będzie akurat 10 dpo,

Tymons mum - ja bym chyba poczekała ok. 30 h i szła na zywioł , bo jeszcze plemniki 7-8 h uzdatniania.. a masz jakiś śluz ? Może warto sobie czymś zakwasic tak dla spokoju ducha ;)

Wiecie co boję się że strzelilismy gola za 1 razem naprawdę , wczoraj jakieś kłucia miałam - ale będzie...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

No to czekamy na testy Miciurka Ana87 tez wpadła i jaki finał nosi còreczke

A wlasnie dawno nie bylo Any ciekawe jak tam czy ktos pamieta na kiedy miala termin?
Kruszynka San.Zak dziewczyny co u Was dawno Was nie bylo

Ostatnia edycja:
@Miciur-ka i @Zonami powiedzcie cos o tej metodzie 30 h, nic nie wiem na ten temat, byłam przygotowana na baby dust ,0 sexow w tym cyklu i miało byc 2 dni odstępu .Nie wiem czy nie spękam hehe.
Miciurka to stresy starankowe beda ci nieznane teraz jak sie udało ;)

Dziewczyny z Witkiem lepiej. Antybiotyk działa, opuchlizna schodzi. Jądro nadal większe od drugiego ale nie tak drastycznie. Teraz za ta zrobiło mu sie cos pod okiem, ma opuchnięte i wyglada jakby miał klasyczna „śliwkę” a pośrodku od czasu do czasu taka gulka jest. Dostaliśmy skierowanie do okulisty [emoji20] Nosz imają sie nas choróbska.

Emilek za to zrobił sie taki fajniutki [emoji7] zaczyna gaworzyć i zaciesza po swojemu.

@Imama ja miałam łożysko na ścianie tylnej przodujące, nachodzące na ujście szyjki. U mnie doszło do częściowego odklejenia i obumarcia łożyska. Zrobiły sie krwiaki. No nie specjalnie było. Niestety najważniejsze to unikać gwałtownej zmiany ciśnienia w macicy. Relaksować sie jak najczęściej. A co do podnoszenia Małego, to staraj sie tego unikać a jak już koniecznie trzeba to z pozycji kucnej albo z siedzenia np na tapczanie. Co do opiekunki, skoro masz taka możliwość to skorzystaj, bo odciąży Cię i pozwoli uniknąć ryzyka. A jest spore. Na ten moment masz duże szanse, że łożysko sie uniesie i nie będzie takiego problemu. Trzymam cały czas kciuki co by te bułeczki bułeczka zostało i mamusi sukienki pozwoliło wreszcie zakupić [emoji6]

Odstęp jest obalony jak każda inna metoda o której czytaliśmy, planowanie płci to jak wróżenie z fusów [emoji6]

Strasznie sie jaram tymi waszymi testami [emoji23]
Normalnie przeżywam jak głupia [emoji1307]
Oby posypały sie kreseczki to będę korzystać z Waszego doświadczenia.
@Miciur-ka robiłaś test ciążowy po tym jak ovu wyszedł pozytywny?

@gorligorligor a co u Ciebie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama jasne rozumiem trzymaj się odpoczywaj na pewno wszystko będzie dobrze.
Miciurka ty testuj a nie nas trzymasz w niepewności! Będę miała kompana w ciąży :)
Tymonsmom ja za bardzo się na tej metodzie nie znam, chodzi o to żeby zbliżenie było na pewno po owulacji ale jeszcze żeby jajko żyło. Ogólnie chyba małe są szanse na zajście w ciążę. Ja też się strasznie uparlam na tą metodę babydust ale wydaje mi się że najważniejsze żeby to był jeden stosunek w płodne, ja mam owulacją max 24h po pozytywnym teście więc spróbowała bym na twoim miejscu jutro wieczorem.
Ja dzis 4t6d i zaczynam czuć mega zmęczenie, mdłości coraz częściej a o rozciągania macicy nie wspomnę. Kurcze w 1 ciąży miałam ogromny brzuch i teraz będzie chyba nie inaczej. Już siebie widzę w lipcu na porodówce...

reklama
Miciurka, lekarz nie powiedział kiedy ovu będzie. Tylko przyznal ze we środę powinni być już po ovu. Testy ovu kupiłam w rossmanie-7 szt w opakowaniu. Jeszcze wczoraj robiłam test innej firmy i tez nie był klarowny-ten na gorze z dzisiaj, wczorajszy na dole. Nie wiem na ile porównywanie wyników jest miarodajne.
IMG_4504.jpg

Teraz już tylko pozostaje mi czekać te 10-14 dni. Pewnie będzie się dluzylo...

Załączniki

• IMG_4504.jpg
    IMG_4504.jpg
    259,9 KB · Wyświetleń: 305
Ostatnia edycja:
Do góry