reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tymon'sMom, ja tez mam problem z wychwyceniem Owulacji. Byłam na monitoringu w tym cyklu 2 razy, mam większa wiedzę na ten temat. Zrobiłam przed chwila test i jest pozytyw. Ciekawe kiedy będzie ta ovu, żeby kurczę nie było za duzego odstępu. Kurczę, zawsze sobie znajdę problem.
IMG_4499.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_4499.jpg
    IMG_4499.jpg
    254,5 KB · Wyświetleń: 362
reklama
Majorcia, pocieszam sie ze moje pH tez raczej niskie bo max. Jestem teraz przeziębiona i jadę na aspirynie i Wit c, może to mnie jeszcze wspomoże.
Imama, z twardniejacym brzuchem naprawdę uważaj. Ja się tak doigralam szwu i leżenia. Dobrze ze masz możliwość opiekunki do dziecka.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tymon'sMom, ja tez mam problem z wychwyceniem Owulacji. Byłam na monitoringu w tym cyklu 2 razy, mam większa wiedzę na ten temat. Zrobiłam przed chwila test i jest pozytyw. Ciekawe kiedy będzie ta ovu, żeby kurczę nie było za duzego odstępu. Kurczę, zawsze sobie znajdę problem. Zobacz załącznik 830542

A wczoraj robilas test i jaki byl?

Leeleeth- dołączam do dziewczyn z pytaniem jak synek ? :)

Imama- jeju uważaj na siebie ,zwolnij staraj się nie nosić małego , to się powinno poprawić ale napewno musisz odpocząć

Gosica - miałaś mieć owu wtorek chyba tak ? Tal lekarz mówił? A daj namiar na swoje testy owu, ja wlasnie w tym cyklu nie miałam takich klarownych kresek , dziewczyny z baby dust próbują po kilka miesięcy jak się nienuds to troszkę przyblizaja jak wyszło ci 2-3 dni (ale.mi się wydaje że bardziej 2 u Ciebie ) to idealnie na dziewczynkę wg.tej metody - będzie dobrze czekamy ;)

Majorcia nie robiłam już żadnych testów jeszcze poczekam z 2-3 dni i zatestuje może , będzie akurat 10 dpo,

Tymons mum - ja bym chyba poczekała ok. 30 h i szła na zywioł , bo jeszcze plemniki 7-8 h uzdatniania.. a masz jakiś śluz ? Może warto sobie czymś zakwasic tak dla spokoju ducha ;)

Wiecie co boję się że strzelilismy gola za 1 razem naprawdę , wczoraj jakieś kłucia miałam - ale będzie...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosica czyli u ciebie ta testowa ciemniejsza?ty juz zadziałałas wiec masz fajny odstęp , a ja jestem w czarnej d...

@Majorcia wczoraj robiłam był ledwo widoczny,to był 12cd godz.19
Dzisiaj wróciłam z pracy o 14 .00 i taki pik,a koło godz.11 zaczęło mnie podbrzusze bolec i brzuch spuchł .

@Miciur-ka ale czemu odczekać az tyle? Mam sie wbić w samą owulację? < mdleje> przeciez to chlopakowe:o a śluz nie ciągnący ,wodnisty .W tym cyklu tez nie miałam tego śluzu ciągnącego jak zawsze, to moj drugi bez śluzu ,a żurawinę odstawiłam .

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    234,7 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Leeleeth- dołączam do dziewczyn z pytaniem jak synek ? :)

Imama- jeju uważaj na siebie ,zwolnij staraj się nie nosić małego , to się powinno poprawić ale napewno musisz odpocząć

Gosica - miałaś mieć owu wtorek chyba tak ? Tal lekarz mówił? A daj namiar na swoje testy owu, ja wlasnie w tym cyklu nie miałam takich klarownych kresek , dziewczyny z baby dust próbują po kilka miesięcy jak się nienuds to troszkę przyblizaja jak wyszło ci 2-3 dni (ale.mi się wydaje że bardziej 2 u Ciebie ) to idealnie na dziewczynkę wg.tej metody - będzie dobrze czekamy ;)

Majorcia nie robiłam już żadnych testów jeszcze poczekam z 2-3 dni i zatestuje może , będzie akurat 10 dpo,

Tymons mum - ja bym chyba poczekała ok. 30 h i szła na zywioł , bo jeszcze plemniki 7-8 h uzdatniania.. a masz jakiś śluz ? Może warto sobie czymś zakwasic tak dla spokoju ducha ;)

Wiecie co boję się że strzelilismy gola za 1 razem naprawdę , wczoraj jakieś kłucia miałam - ale będzie...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

No to czekamy na testy Miciurka Ana87 tez wpadła i jaki finał nosi còreczke

A wlasnie dawno nie bylo Any ciekawe jak tam czy ktos pamieta na kiedy miala termin?
Kruszynka San.Zak dziewczyny co u Was dawno Was nie bylo

Ostatnia edycja:
@Miciur-ka i @Zonami powiedzcie cos o tej metodzie 30 h, nic nie wiem na ten temat, byłam przygotowana na baby dust ,0 sexow w tym cyklu i miało byc 2 dni odstępu .Nie wiem czy nie spękam hehe.
Miciurka to stresy starankowe beda ci nieznane teraz jak sie udało ;)

Dziewczyny z Witkiem lepiej. Antybiotyk działa, opuchlizna schodzi. Jądro nadal większe od drugiego ale nie tak drastycznie. Teraz za ta zrobiło mu sie cos pod okiem, ma opuchnięte i wyglada jakby miał klasyczna „śliwkę” a pośrodku od czasu do czasu taka gulka jest. Dostaliśmy skierowanie do okulisty [emoji20] Nosz imają sie nas choróbska.

Emilek za to zrobił sie taki fajniutki [emoji7] zaczyna gaworzyć i zaciesza po swojemu.

@Imama ja miałam łożysko na ścianie tylnej przodujące, nachodzące na ujście szyjki. U mnie doszło do częściowego odklejenia i obumarcia łożyska. Zrobiły sie krwiaki. No nie specjalnie było. Niestety najważniejsze to unikać gwałtownej zmiany ciśnienia w macicy. Relaksować sie jak najczęściej. A co do podnoszenia Małego, to staraj sie tego unikać a jak już koniecznie trzeba to z pozycji kucnej albo z siedzenia np na tapczanie. Co do opiekunki, skoro masz taka możliwość to skorzystaj, bo odciąży Cię i pozwoli uniknąć ryzyka. A jest spore. Na ten moment masz duże szanse, że łożysko sie uniesie i nie będzie takiego problemu. Trzymam cały czas kciuki co by te bułeczki bułeczka zostało i mamusi sukienki pozwoliło wreszcie zakupić [emoji6]

Odstęp jest obalony jak każda inna metoda o której czytaliśmy, planowanie płci to jak wróżenie z fusów [emoji6]

Strasznie sie jaram tymi waszymi testami [emoji23]
Normalnie przeżywam jak głupia [emoji1307]
Oby posypały sie kreseczki to będę korzystać z Waszego doświadczenia.
@Miciur-ka robiłaś test ciążowy po tym jak ovu wyszedł pozytywny?

@gorligorligor a co u Ciebie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama jasne rozumiem trzymaj się odpoczywaj na pewno wszystko będzie dobrze.
Miciurka ty testuj a nie nas trzymasz w niepewności! Będę miała kompana w ciąży :)
Tymonsmom ja za bardzo się na tej metodzie nie znam, chodzi o to żeby zbliżenie było na pewno po owulacji ale jeszcze żeby jajko żyło. Ogólnie chyba małe są szanse na zajście w ciążę. Ja też się strasznie uparlam na tą metodę babydust ale wydaje mi się że najważniejsze żeby to był jeden stosunek w płodne, ja mam owulacją max 24h po pozytywnym teście więc spróbowała bym na twoim miejscu jutro wieczorem.
Ja dzis 4t6d i zaczynam czuć mega zmęczenie, mdłości coraz częściej a o rozciągania macicy nie wspomnę. Kurcze w 1 ciąży miałam ogromny brzuch i teraz będzie chyba nie inaczej. Już siebie widzę w lipcu na porodówce...

reklama
Miciurka, lekarz nie powiedział kiedy ovu będzie. Tylko przyznal ze we środę powinni być już po ovu. Testy ovu kupiłam w rossmanie-7 szt w opakowaniu. Jeszcze wczoraj robiłam test innej firmy i tez nie był klarowny-ten na gorze z dzisiaj, wczorajszy na dole. Nie wiem na ile porównywanie wyników jest miarodajne.
IMG_4504.jpg

Teraz już tylko pozostaje mi czekać te 10-14 dni. Pewnie będzie się dluzylo...

Załączniki

• IMG_4504.jpg
    IMG_4504.jpg
    259,9 KB · Wyświetleń: 310
Ostatnia edycja:
Do góry