reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ach i przejrzałam milion for angielskich i polskich o beta hcg i przyroscie, totalnie obalone. Nie będę wam tu dawać przykładów ale uwierzcie, że to żaden wyznacznik. A jak Atomic się denerwuje jak ktoś wróży z bety płeć hehe już lubię tą kobietę.

reklama
Gosica dziękuje.
Ja pare razy mierzyłam po ale to chyba nie ma sensu bo w połączeniu z nasieniem wiadomo ze pH będzie inne. Później już nie sprawdzałam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A mnie zaś migreny dopadły!
Zonami Ja w każdej ciąży mega mdłości od Ok 6 tc myśle może wcześniej. Teraz to już tragedia była dość długo i nawet powraca niestety co wcześniej mi się nie zdarzało
Tak tak mam jutro kontrole. Mam nadzieje ze szyjka zostaje i nic się nie skraca!
Gosica No właśnie u mnie ta głowa chyba przez t pogodę bo strasznie pada już od paru tygodni i kisze się w domu. Brzuch tez pobolewa ale te twardnienia silne i muszę to skonsultować bo mam po parenascie razy dziennie.
Na połówkowe dopiero będę miała termin robiony
Kati Ty chyba tez jutro miałaś połówkowe. Kciuki za córkę oby rozkraczyla i pokazała wszystko. Odezwij się po
Miciurka No mój to był straszny cycu jak miał 3-4 latka wiec dobrze ze poczekałam. Zaś ten mój mały to taki tulas ze się boje bo nie wiem jak przyjmie malutkiego dzidzie wiszącego non stop na cycusiu mamusi.

Imama masz rację ja jutro mam połówkowe i się już stresuje...ale ta moja obecna ciąża taka inna od wczesniejszych nie mam żadnych mdłości ani wymiotów jedyne co to szybko zadyszke łapie. Włosków na nogach brak i bardzo sucha skóra i włosy a i brzuch jakiś taki duży a to dopiero połowa. O bólu głowy mogę zapomnieć i dzidzia strasznie fika w brzuszku! Jak zawsze byłam wysokocisnieniowcem tak teraz takie niskie że szok...
Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie.

P.s. czy któraś z Was miała może przeczucie co do płci swojego dziecka ale takie naprawdę mocne?

Dziewczyny hej hej!
Nie było mnie troche ale siedziałam z synkiem na zwolnieniu, angine miał. No a ja pisze do Was głownie w pracy, bo w domu to ja jakoś nie moge sie zebrać. Albo młody chce od razu laptopa, albo marudzi, a w telefonie mi sie nie chce, ale czytałam wszystkie Wasze posty.

Zonami przede wszystkim dla Ciebie gratki!

U mnie dzisiaj 23 dzień cyklu 11 dni po owu. W środę pewnie dostane okres. Fakt że raz było przytulanko w płodne. Dwa dni przed owu, ale jakoś watpię żeby zaskoczyło. Od 2 tygodni kiepsko sie czuję psychicznie, chyba bym nawet wolała nie zajść. Po 12 latach wróciły mi jakieś stany nerwicowe, kto wie czy nie będę musiała brać leków.... ogólnie słabo.

Trzymam kciuki za staraczki! Najbliżej chwili prawdy chyba Miciurka?

Leeleeth - Tak zaczynam zauważać że właśnie drugi mi się zaczyna wieszać na nodze i "mamamama" [emoji23] także super hahah potrzebuje chyba wyjść z domu [emoji23]

Gosica - powodzenia ! A ile przed Owu zadzialaliscie ? To rozumiem że wg metody baby dust też :) ?no właśnie z tym ph nigdy nie wiadomo - cholera wie co faktycznie jest "obalone" , mocne kciuki :) ! Jak Ci nie daje spokoju to może chociaż sylk ? Po staraniach ?

Zonami- oby ta cora wam się trafiła !

Kati - powodzenia jutro na badaniu! Kciuki , ja niestety nigdy nie miałam przeczucia chyba chęć córki silniejsza [emoji23]

Imama - Może chociaż coś na szybkim badaniu ty zobaczysz ;)

Majorcia - A przypomnij ty masz córkę z owulacji czy z okresu okoloowulacyjnego? Wiesz co ja testuje hm nie wiem może za 3-4dni ,

BB_Anna- zdrówka dla synka ! A widzę że mamy podobne "stany myślowe" ;) hehe , a to nie chcesz nawet zatestowac tylko czekasz na okres ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, wczoraj zadzialalismy. Dzisiaj w południe szyjka była bardzo nisko umieją. Teraz wydaje mi się ze jest wyżej, wjec może już po ovu. Ale tez może być wędrująca. Dlatego myśle ze odstęp będzie mały, ale poobserwuj jeszcze siebie może będę wiedziała więcej. Bezpośrednio po starankach zrobiłam tylko j&d. Bałam się już brać sylk, ostatnim razem użyłam i niestety ciazy nie ma. To pH nie daje mi spokoju, ale już drugi cykl na clo i nie chce tego brać w nieskończoność. Pocieszam się ze ten testosteron jest dość niskie u męża, pH spermy OK.8 wiec na pewno sporo zmieniliśmy w stosunku do ostatnich staranek.
Bb_Anna, nastrój to tez pewnie przez te jesień. Ostatnio tez u mnie lipa i łapie doły.
Imama, byłaś już na wizycie? Daj znać czy wszystko OK?

Leeleeth - Tak zaczynam zauważać że właśnie drugi mi się zaczyna wieszać na nodze i "mamamama" [emoji23] także super hahah potrzebuje chyba wyjść z domu [emoji23]

Gosica - powodzenia ! A ile przed Owu zadzialaliscie ? To rozumiem że wg metody baby dust też :) ?no właśnie z tym ph nigdy nie wiadomo - cholera wie co faktycznie jest "obalone" , mocne kciuki :) ! Jak Ci nie daje spokoju to może chociaż sylk ? Po staraniach ?

Zonami- oby ta cora wam się trafiła !

Kati - powodzenia jutro na badaniu! Kciuki , ja niestety nigdy nie miałam przeczucia chyba chęć córki silniejsza [emoji23]

Imama - Może chociaż coś na szybkim badaniu ty zobaczysz ;)

Majorcia - A przypomnij ty masz córkę z owulacji czy z okresu okoloowulacyjnego? Wiesz co ja testuje hm nie wiem może za 3-4dni ,

BB_Anna- zdrówka dla synka ! A widzę że mamy podobne "stany myślowe" ;) hehe , a to nie chcesz nawet zatestowac tylko czekasz na okres ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z owulacji ale moze bylo juz troche po
A jak sie maja teraz owulacyjne robilas moze dzisiaj?

Leleeth jak Witus?

Gosica za owocny cykl teraz wyluzuj i czekaj na dwie grube krechy

Właśnie wyszłam. U mnie niestety nie ciekawie. Łożysko mi naciska na szyje i niestety ale mogę zacząć krwawic. Do tego mam infekcje pęcherza. Mam nie nosić a przy moim synu to ciężko ale będę uważać. Mam nadzieje ze te bóle to przez ta infekcje a nie ze mi się coś zaczyna. Na KTg czynność 26% ale tez super brzuch twardy nie był wiec nie wiem ale niby wszystko Ok. 19 grudnia mam połówkowe i wedy szczegółowe badania z inna lekarka wiec jej jeszcze wypytam.
Troszkę zestresowana jestem [emoji53] i cały czas mam w głowie ze może to wszystko za szybko i żebym tym pośpiechem jeszcze sobie krzywdy nie zrobiła!

Imama faktycznie trochę się tego nazbierało, pęcherz szybciutko wyleczysz a łożysko ma szansę się podnieść? Musisz na siebie uważac, ściskam mocno

reklama
Miciurka chyba zatestuje jak będę musiała się wspomóc jakąś tabletka uspokajajaca. Na razie jakoś nie mam potrzeby.

Imama postaraj się zwolnić i odpocząć na ile możesz. Domyślam się ze przy 2 dzieci to ciężko ale chociaż troche.

Gosica no to teraz kciuki i czekamy.

Właśnie leeleeth jak synek?

Do góry