reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Muszę koniecznie iść do gina. Dzisiaj sprawdzałam szyjkę i podczas gmeranie wymacalam guza, wielkości fasoli [emoji33]wystraszyłam sie, matko co to może byc?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleeth kurde nie mam pojęcia. Lepiej zawsze takie rzeczy skontrolować u gina. Nie stresuj się na zapas [emoji6]

Arya- hej ! Co słychać :)? Opowiadaj jak tam malutka :)!
Dawno Cię nie było

Kochana katji nie widziałam ale Maziajka ma już swoją córkę w ramionach a Millo zaraz będzie miała także już tak nie mają po co tu wchodzić jak spełniły marzenie [emoji23] ;)

Maran-szkoda ! Buu , No trudno , ja w tym miesiącu się skuszę na hormony , Ale chciałam porównać,

Biedronka - to w ekspresowym tempie się wyleczyłas! :) kciuki za ten cykl

Gosica-ka póki jajek nie ujrze to nie wierzę [emoji23]

Aneczek- witaj, No widzisz jaka loteria też znam dużo dziewczyn i jazda z owulacji ma córkę,

Gorligor- ja właśnie też ciągle widzę na fb że mają parki znajomi , bez kombinacji a jak sobie pomyślę ile ja się nakombinowalam w obu ciazach to szok i tak syn mi wyszedł haha,

BBAnna-ale Ci dobrze masz krotkie cykle i tak ja mam 30 -35!a przypomnij - masz synka a starasz się o córkę tak ? Dobrze pamiętam? - (napisze do Ciebie priv dziś jak mi dzieci dadzą :D
Kurczę ciekawe z tym jajnikiem że wspominasz muszę zwrócić uwagę z krorego będzie owu u mnie w tym cyklu ..)

Normalnie pamięć mam taka jakbym już w ciąży była haha [emoji23] ale nie jestem [emoji14]
Dziś robię pierwszy test ovu, mam dziś 14 dc,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Miciur-ka [emoji173]
Sońka skończyła pół roku. Duża dziewczynka z niej, kochanych fałdeczek nie brak. Trenujemy siadanie, bardzo by już chciała ale jeszcze mięśnie za słabe. Głosik jak Chylińska, jak się rozedrze to ma moc. Żadne tam anielskie śpiewy [emoji12]. Bruno ma 2,5 roku więc jest co z nimi robić. Czasami dzień świra [emoji3]. Starsz się już o następne, bo pamiętam że się zastanawialas?.
Rozmawiałam z Millo jakiś czas temu na fb. Wiem, że odlicza już dni [emoji3]. Muszę się do niej odezwać.
Pisz co u Ciebie??

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

Arya o jeju ja uwielbiam fałdki u dzieci [emoji23] serio, moje to takie chudaski chociaż drugi miał więcej tłuszczyku.
Jak właśnie taka różnica między dziećmi? Bo będę miała podobna, i już się troszku boje. Wózek masz jeden i Bruno biega sam czy jak to rozwiązałas?
Millo chyba za jakiś tydzień ma cc bo pisała właśnie ze odlicza i było 10 dni [emoji6]

Hey Araya;-)
Moja Jagoda bedzie miala za tydzien 5 miesiecy ale to leci...i tez ma sliczne faldki ;D a Jasiu nic a nic nie mam.

Katja odzywa sie czasami na lipcowkach ale jej Liwia to typowe High Need Baby i czasu nie ma.

A Millo faktycznie zaraz juz ma cc Antonia albo juz albo tez na dniach ale chyba sie na nas obrazila i sie nie odzywa.

Miciurka i jak testy owu?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Arya- jeju to już pół roku ! Szybko minęło !! :) , no to mysle ze charakterna ta twoja corka bedzie a bybajmniej jak glosik taki ma to bedzie sie dzialo u was hihi :D , no my chyba się zbieramy na 3 i może ostatnie [emoji23], czyli w sumie u Ciebie taka różnica między dziećmi jaką bym miała ja teraz pomiędzy 2 a 3 , gdybym niedługo zaciazyla hehe , A jak sobie radzisz z dwójką takich maluchów ?

No u nas dobrze syn jeden skończył 4 latka, urodziłam 2 synka niedługo skończy 10 miesięcy! Też nie wiem kiedy to minęło ! Szok - No i widzisz że dalej mi się córka marzy a coś trafić nie mogę [emoji23][emoji23], może do 3 razy sztuka [emoji28]

Maziajka - test owu negatyw , tzn kreska jest ale nie taka co być powinna

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Arya o jeju ja uwielbiam fałdki u dzieci [emoji23] serio, moje to takie chudaski chociaż drugi miał więcej tłuszczyku.
Jak właśnie taka różnica między dziećmi? Bo będę miała podobna, i już się troszku boje. Wózek masz jeden i Bruno biega sam czy jak to rozwiązałas?
Millo chyba za jakiś tydzień ma cc bo pisała właśnie ze odlicza i było 10 dni [emoji6]

Moi chłopcy też są chudzielce, tylko Sonia ma fałdki choć urodziła się tylko 3kg. Szybko nadrobila braki [emoji6].
Imama nie jest lekko z taką różnicą wieku. Dużo zależy od dzieci, zwłaszcza od samodzielności starszaka. Mój jest energią w czystej postaci, więc nie jest lekko. Są dobre i złe dni a najlepiej jak już śpią na noc i mam chwilę spokoju [emoji13]. Długo myślałam nad wózkiem. Bruno jeszcze jeździł w wózku po porodzie Sońki. Więc czasami z mężem spacer na 2 wózki. Kupiłam chustę ale nie chustowalam, ot kilka razy. Ogólnie B chodzi za rączkę lub przy wózku. Więc mam wózek pojedynczy Icandy peach 3. Z tego co pamiętam mieszkasz w Niemczech lub Szwajcarii pewnie masz duży wybór wózków?
Na kiedy termin porodu?

Hey Araya;-)
Moja Jagoda bedzie miala za tydzien 5 miesiecy ale to leci...i tez ma sliczne faldki ;D a Jasiu nic a nic nie mam.

Katja odzywa sie czasami na lipcowkach ale jej Liwia to typowe High Need Baby i czasu nie ma.

A Millo faktycznie zaraz juz ma cc Antonia albo juz albo tez na dniach ale chyba sie na nas obrazila i sie nie odzywa.

Miciurka i jak testy owu?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Maziajko, super że Jagódka ma fałdki to takie urocze u maluszków. 5mc [emoji7] jak ten czas leci. Szkoda, że Antonia nie daje znaku życia.
Muszę przyznać, że wyszło nam wszystkim z coreczkami tak jak chciałbyśmy. Normalnie złoty rzut był [emoji7][emoji8]

@Tymon'sMom kurcze nie mam pomysłów co to może być, może tak jak pisała jedna z dziewczyn o spadku hormonu, bo tez tak miała. Mi przeszło przez myśl plamienie implantacyjne ale chyba nie ten moment...

@leeleeth chyba wizyta u gina konieczna, też nie mam pomysłu co to. Niech lepiej sprawdzi.

A propos fałdek to mój syn urodził się takim chudym pająkiem! Miał tylko 3100g a długi na 55. Fałdek się nigdy nie dorobił, ale nie powiem żebym jakoś ubolewała :D Teraz jest też szczupły ma długie nogi i jest bardzo wysoki jak na swój wiek.

U mnie dzisiaj 11 dc. Podziałaliśmy wczoraj bo mężuś był w formie, wykąpał się wypachnił ogolił no to co miałam odmówić :D

reklama
Moi chłopcy też są chudzielce, tylko Sonia ma fałdki choć urodziła się tylko 3kg. Szybko nadrobila braki [emoji6].
Imama nie jest lekko z taką różnicą wieku. Dużo zależy od dzieci, zwłaszcza od samodzielności starszaka. Mój jest energią w czystej postaci, więc nie jest lekko. Są dobre i złe dni a najlepiej jak już śpią na noc i mam chwilę spokoju [emoji13]. Długo myślałam nad wózkiem. Bruno jeszcze jeździł w wózku po porodzie Sońki. Więc czasami z mężem spacer na 2 wózki. Kupiłam chustę ale nie chustowalam, ot kilka razy. Ogólnie B chodzi za rączkę lub przy wózku. Więc mam wózek pojedynczy Icandy peach 3. Z tego co pamiętam mieszkasz w Niemczech lub Szwajcarii pewnie masz duży wybór wózków?
Na kiedy termin porodu?

Arya ja termin mam na 19 kwietnia. Chciałam strasznie żeby znów nie był czerwcowy jak chłopaki.
Ja w Niemczech zgadza się, ale wózek i tak kupowałam w Polsce i właśnie szkoda mi go bo praktycznie nowy wiec pewnie pomyśle o jakieś dostawce do niego. Widziałam ostatnio na necie super dostawki ze z boku się przypina ale nie do wszystkich wózków niestety.
Ja chustowalam dwóch synów wiec na to liczę ale nie wiadomo jak tym razem będzie.

7u229jcg4s0byzyg.png

Do góry