reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@andzelisia kciuki za badania i oby szybko zleciało.

@Gosica dobrze ze wkońcu raczyła przyjść @ ale faktycznie szkoda że późno. Kurcze oby sie Wam udało wstrzelić z przytulasami w tym cyklu, bo to szkoda zmarnowac caly cykl. Skoro Imama mówiże można odstawić i działanie sie utrzyma, to chyba tak lepiej :)

@Biedronka0506 wspołczuję samopoczucia, nienawidzę jelitówek własnie za to osłabienie ... wracaj do zdrowia szybko!

Trzymam kciuki za wszystkie starające sie w tym cyklu.

U mnie dzisiaj 9dc. Planuję jedno przytulanko w 11 lub 12 dc. Tym razem bez odstępu. Środa lub czwartek. Z moim chłopem w naszym układzie to i tak na nic więcej nie licze więc strategia z góry musi taka być. Oby sie w ogóle udało wstrzelić.

reklama
Buniczek, dzisiaj @ przyszła. Niepokojące było to ze dopiero tydzień po odstawieniu luteiny pojawił mi się okres. Zwykle max 5 dni i był.
Imama, myśle właśnie nad ta przerwa. Znając życie ov będzie po weekendzie i zdarzyły zadziałać. A jak się czujesz teraz? Nadal masz bóle brzucha?
Bb_Anna, jutro się okaże czy mąż będzie wyjeżdżał wiec będę wiedziała czy warto sie faszerować clo. Trzymam kciuki za przytulanka, musi być dobrze! [emoji110]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie wg usg wszystko wporzadku. Łożysko szyjka itd. Robiła tez dopochwowe bo chciała dokładnie sprawdzić. Wg niej może to być od żołądka jakieś niestrawności, i zaleca picie herbatek na żołądek ale No sama nie wiem. Mam kontrole za dwa tyg bo szyjka długa ale minimum i w sumie dobrze ze chce sprawdzić czy się nie będzie skracać.
Co do płci to dobrze ze w zeszłym tyg było coś widać bo teraz kompletnie nic!
Gosica robią dziewczyny przerwy w clo bardzo często bo mało która chce długo stosować bez wskazań i poprostu nieraz ma się pare tabletek tylko od lekarza czy od kogoś

Imama, dobrze ze lekarka trzyma rękę na pulsie i zleciła kolejna wizytę na za 2 tyg. Ze skradająca szyjka nie ma żartów, trzeba naprawdę uwazac. A masz takie tendencje?
Z tymi niesprawnościami może cos być, bo dzidzia zajmuje coraz więcej miejsca i może gdzieś uciskać inne organy.
Ale checa, nic nie było widać? Ten sam sprzęt?
Raczej zrobię te przerwę z clo,bo nikłe szanse żebyśmy zdarzyło zadzialac. Poza tym z tego co piszesz to rozumiem, ze ciągłość niemili być. Ten cykl może niebyc stymulowany, a kolejny w razie czego jak najbardziej!

Imama w takim razie gratuluję zdrowego ślicznego Synusia :) i życze żeby dolegliwoścli przeszły.
Gosica, nast cykl może będzie tym szczęsliwym, oby z serducha Wam to wszystkim życzę
Angelista oby wynili były dobre.
Zagladam do Was z sentymentu, my nie staramy się, organizujemy wyjazd powoli

Buniczek, fajnie ze nas odwiedziłas. Dziekuje Ci bardzo za pamięć i życzenia [emoji4]
Czyż byście wyjeżdżali cała rodzina? Kojarzę, ze mąż miał wyjeżdżać, a Ty z dziećmi zostajesz w PL?

Ostatnia edycja:
Póki co mąż sam jedzie, zobaczymy jakie tam warunki będa. Dzieci mam w wieku szkolnym, ja tu pracę i tak cięzko całą rodziną wyjechac na 2 lata, ale czas pokaze. Jakoś optymistyczniej patrze w przyszłośc, i powoli oswajam się z sytuacją, nie zakończyłam staram, myślę o tym w ten sposób prze przekładam na jakiś okres-tak jest mi łatwiej przetrwać

Tak tylko powiem że ja po tych ziołach co Millo ma córkę to mam syna - tego pierwszego ;) ,

Leeleeth- ja się do kawy nie przemoge chyba postawię na miętowa herbatę , koleżanka kawy nie pije tylko na umór miętę piła i dwie córki wyszły 3 oczywiście jej sie syn trafił , [emoji23]
Też się boję i bardzo sobie myślę że córka i koniec ale chyba dla chłopca też imię wymyślę, generalnie na chlopca już pomysłu nie ma [emoji23], ale ja się bardzo nastawiam na córkę , w sensie ze się przekonuje że musi się udać do 3 razy sztuka hah :D ,

Ja mięso jeszcze jem ale już mało i tylko indyka, też trochę cienko u mnie bo podjadac łatwo jak się ma dzieci które ciągle jedzą hehe :) , to fajnie że mąż się poddaje "dietowaniu i suplementacji",mój całe szczęście też ,

Maziajka - O rany ! Jaka akcja daj spokój , współczuję oby wycieli i był już spokój na zawsze ,

Andzelisia- biedna jesteś, po szpitalach jeszcze biegać, ale dobrze że się interesują i zadbaja o Was :)

Biedronka - mimo choroby może coś z tego będzie :D ..

Gosica - clo się utrzymuje jeszcze po skończeniu brania to myślę że 1 cykl można ominąć ,

BBAnna-a ty masz regularnie 14dc, że tak już masz konkretny plan na ten cykl :)?

Imama- to dobra lekarka skoro chce spr. Mam nadzieję że szyjka pozostanie jak jest , a ty będziesz spokojna , szkoda że nie było nic widać może następnym razem się okaże i potwierdzi czy faktycznie jest ten chłopak czy może jednak córka ;), ja nie wiem nie wierzę tym usg póki nie zobaczę konkretnie sprzętu :D lub jego braku hehe ,

Buniczek- myślę że wszystko się ułoży w miarę upływu czasu i będzie dobrze ! Zobaczysz !

U nas starszy chory , to uziemieni grrr,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosica No właśnie przy pierwszym synu mi się skracała dość szybko i rozwarcie w 30 tc. Dlatego troszkę się boje. Ale dobrze ze kontrole będą
Kati ja tam w cuda nie wierze ale nie powiem chce mieć wydruk narządów męskich
Miciurka u mnie tez po vitex i Saw palmetto syn z tym ze ja brałam przed cyklem z clo te zioła.
Sposobu to tu nie znajdziemy takiego ze u każdej po nim córa, niestety!
Kurde takie szczęście ta twoja znajoma- zreszta u moich to parki są nawet do trzech nie musieli próbować. Nikt z rodziny i znajomych nie ma dzieci tej samej płci tzn trójki. Bo niektórzy tak ze dwójka i koniec. Normalnie dobijające. Ja aż jestem pewna ze nawet 4, czy 5 było by chłopcem!

Do góry