reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mam znajomą która miała pierwszego synka, potem bardzo chciała córkę, poronila 2 razy i za 3 razem się udało i był chłopiec. Ona zawsze mówiła że czuła że te dwie ciąże to dziewczynki. Nawet lekarz jej to zasugerował że tak może być.
Ja tyle lat mówiłam że drugiego dziecka nie będzie ze jak teraz mi się odwidziało to myślałam że odrazu zaskoczy no bo przecież tyle czekałam to jak się księżniczce łaskawie odwidzialo to się należy ;), jeszcze czekałam specjalnie do sierpnia żeby na wiosnę urodzić.
Teraz może na jesień się uda. A im dłużej się staram tym bardziej mi się przypomina czemu nie chciałam drugiego dziecka i zaczynam mieć wątpliwości. No mowie wam mam taką huśtawke emocjonalna od kilku miesięcy że nie wyrabiam. Muszę się czymś zająć i nie myśleć. Wy też tak macie staraczki że nie ma godziny żebyście nie myślały o ciąży itp?

Ostatnia edycja:
reklama
Przyszłamama dziękuje [emoji8]
No tak jak mówiłam wcześniej liczyłam na cud ale jednak byłam świadoma ze to może być ten synek. Co do poronien to tez o tym myślałam wiec jak widać nic na sile. Ale czy to były dziewczynki to się nie dowiem.
Ja Ci powiem ze jak sobie teraz pomyśle to ostatni rok to tylko myślałam o tym planowaniu i o tej córeczkę- jak to by było super itd
Myśle ze te planowanie coś zwiększa szanse ale mamy tez ogromne szanse na następnych synów mając już ich dwojke- taka niestety szczera prawda. Ja mega wszystko zmieniłam za każdym razem i i tak chłopczyki chciały być ze mną.
To będzie Nikolas? Myślałam ze Leon miał być [emoji85]
U mnie bratowa mega mega schudła przed ciza, wyszła u niej nietolerancja laktozy, posiłki tylko dwa dziennie i i tak jest syn. To raczej loteria.
Przecież zwiększajac plodnosc tak naprawdę powinny być same chłopczyki a jednak znam mega dużo par co ma córki przy problemach właśnie.
Zonami nie da się chyba nie myśleć. Nic nie da zajęcie się czymś innym. Ja codziennie czytałam o teoriach i analizowałam bo tak się wkręciłam. Tymbardziej ze mam mega dużo czasu wolnego!
Również mam syna 6 lat i mega pomocny jest przy bracie. Zreszta o dziwo nie jest zadzrosny i naprawdę super się bawią razem. Ja żałuje ze taka różnica między nimi- 5 lat. Ale teraz będzie 2 latka i 7 lat różnych.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Biedronka, dzisiaj 29 dc a @ nie ma. W poniedziałek odstawiłam luteinę bo temp spadła.
Zonami, mam podobnie. Non stop rozmyślam o ciazy, o planowaniu. Nie potrafię przestać o tym myśleć [emoji24]

Imama tak miał być Leon ale jednak Nikodem ;) mieliśmy tylko imie dla dziewczynki Lenka i jakoś dla chłopca nie braliśmy żadnego pod uwagę a tu taka niespodzianka :D mielismy duży problem z imieniem dla małego Wiec przy 3 mogłoby skończyć się ze byłby bezimienny hihi a ja coś czuje ze mi są chyba pisani sami chłopcy... bo pierwszego synka mam z innym partnerem i wiedziałam ze będzie syn bo u nich w rodzinie sami chłopcy, wysoki testosteron itd, on ma brata ale z obecnym partnerem jednak tez drugi synek a większość moich znajomych np jak miało z byłym już corke czy syna to drugie dziecko jest odmiennej płci :D ta moja przyjaciółka właśnie jest w ciąży z bratem mojego eks - ich pierwsze wspólne dziecko i temu jestem tak bardzo ciekawa co będą mieć bo jeśli corka to pierwsza od nie wiem iludziesieciu lat po jego stronie :D
Mój synek tez ma 6 lat i jestem bardzo ciekawa jak zareaguje na brata po porodzie bo na razie on oczko w głowie wszystkich w koło dziadków itd a tu nagle bobas się pojawi a 4 miesiące później u drugich dziadków malutki wnuk lub wnuczka :) No nic zobaczymy na razie czeka i przytula brzuszek :D

Przyszłamama zobaczysz ze są wielkie plusy waśnie takiego wieku u syna bo bardzo pomocni sa i jest o wiele łatwiej. Zobaczysz ich razem przytulonych i zrozumiesz ze oni byli sobie pisani [emoji7] może Ci się zachce nawet tego trzeciego chłopczyka i bum niespodzianka córeczka
U mnie zmiana partnerów tzn żon u braci i tak skutkowała synami. Także tez miałam taka tezę ale No nie sprawdziła się. Nie wiem dlaczego ale nadal uważam ze to on faceta zależy poprostu mi to pasuje. Ale niby jest inaczej
Nikodem super ja mam Niko [emoji7] mega dużo tych Leosiow i tez się nad tym imieniem zastanawiam.
Zapomniałam się wam pochwalić ostatnimi zakupami świątecznymi [emoji319] miało być dla córeczki ale chyba będę musiała syna ubrać hehe
1510316385-194611be06a5989e-aaaaaa.jpeg

7u229jcg4s0byzyg.png

Tak u nas tez pełno Leosiow w koło ;) Właśnie skrót Niko mi się bardzo podoba a dla malucha Nikos :D ja tak bardzo przeżywałam tego drugiego synka w brzuszku a dopiero potem sobie uświadomiłam ze starszy synek przecież bardzo się cieszy i trochę egoistycznie podchodziłam do tego. Moja mama cały czas mówi ze mam się cieszyć ze drugi synek bo będą mieli fajny kontakt, wspólny pokoj i ona mając nas 3 chłopca i 2 dziewczyny może stwierdzić ze z chłopcami łatwiej :D trochę mnie podbudowała i jest mi ogólnie lżej, dużo lzej niż na początku Wiec myśle ze u Ciebie tez zal i smutek szybko mina jedynie pozostanie nam to patrzenie na innew ciąży co będą mieć, do wózkow itd bo to chyba nie mija hihi
Śliczne te sweterki i opaska :*

Ostatnia edycja:
Przyszłamama to już zostanie w nas. Dalej oglądam się za dziewczynkami i pewnie będę [emoji57] marzenie tez zostało- niespełnione i tyle. Ale trzeba właśnie patrzeć na plusy No i tak właśnie miało być.
Moja znajoma co jej ten synek zmarł po tych ciężkich chorobach to teraz tydzień temu urodziła. I wiecie co jej starszy syn powiedział w szkole (ma 8 lat), dumny z uśmiechem poszedł do wychowawczyni i kolegów i mówi: „mój brat żyje”

reklama
Imama może doczekam się i ja tego cudu choć myślałam że będzie to łatwiejsze a im więcej niepowodzeń to jeszcze bardziej człowieka to zniechęca. A może mam mieć tylko 2 dzieci i przez to nam nie wychodzi, nie wiem już sama :-(

Do góry