reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama z tym odstępem to podobno max 3 dni bo 4 i więcej to już chłopak. Ale ja akceptuje 1,5 max dwa dni nie wierzę że u nas dało by radę dłużej. Uważam że są pary skazane na jedną płeć i tu już nic nie pomoże. Chyba że ich radykalne parametry się zmienią np pierwsza ciąża lat 20 parę druga koło 40. Ale zostawmy ten temat, ktoś kto jest świadomy planowania płci i skoncentrowany na konkretnej płci starając się nie wyrzuci tego z głowy i siła rzeczy będzie próbować coś zmienić względem pierwszej ciąży a to już nie sprzyja staraniom. Najgorzej wyłączyć głowę. Także na ten moment zazdroszczę wam ciąż i czekam na swoje dwie tłuste kreski.

reklama
Maziajka dziękuje! Co do imienia to ah ciężko mam z mężem. Myślałam ze już mu to wybiłam z głowy ale niestety jednak nie. Chce robić losowanie. Trzy kartki na Elvisa i pięć mogę ja wypisać. Boże ale to głupie aż się sama śmieje. On niby daje mi fory ta większa ilością możliwości. Ale ostatnio moje szczęście jest znikome wiec napewno nie zaryzykuje!
Najgorsze ze niektórzy znajomi na żarty się zachwycają imieniem i nie widza w tym nic takiego a on się nakręca!!! Ciężki temat

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zonami, odstęp podobno obalony. Alpejska jest prawda tego się nie dowiemy. Dla jednych działa odstęp, dla innych nie. Fajnie, ze w rodzinie macie mieszane dzieci, szansa teraz na córeczkę jest. U męża rządzą chłopcy, u mnie dziewczyny. Jednak przy naszych 2 stanach wnioskuje ze czynnik męski chyba gra tu role.
Imama, pamietam miałaś huśtawki ale trzeba z siebie czasem wyrzucić te emocje i iść dalej. Super, ze już planujesz pod trzecie dziecko. Tez tego potrzebuje [emoji4]
Ja tez ja drugie dziecko okazało się synem popłakiwała, potem przeszło. Zaplanowaliśmy z mężem ze będziemy się starali o trzecie bobo. Teraz próbuje się szykować na trzeciego syna, jednak z nadzieja ze może jednak szczęście dopisze. A jak nie to może tez będę noszona na rękach nie tylko przez 2 ale nawet 3 synów!
Biedronka, nadal [emoji110] za staranka.

Imama wiem że nie wierzysz we wróżby itp [emoji14] ale. Weź zrób teraz wróżbe z obrączki nad brzuszkiem[emoji120] jestem mega ciekawa

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio przeczytałam taki artykuł amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania w których wykazano że chłopcy znacznie częściej rodzą się że staranek 1 dzień lub kilka godz przed ovu i po ovu a dziewczynki dokładnie w sam środek ovu podobno przed i po ovu plemniki męskie dostają powera a w samą ovu dziewczęce przyspieszają i ważny jest ten jeden raz...ale jak to ze wszystkim zawsze jest wyjątek od reguły.

Reena- o matko jaką waga! Podziw

Kitqa- tak robiłam wróżbe, wychodzi 2 chłopców i 2 dziewczynki,

Birdronka-powodzenia :), mi tymi zielonymi zawsze tak wychodziło

Gosica - Atomic napisała że wg niej to nie chodzi o kofeine tylko kawę sama w sobie
A co do coli to stwierdziła (ku mojemu zdziwieniu) że odstawiaja bo nie ma poparcia że działa!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka No nie ma opcji- ja rodzę i ja się mecze wiec nie ma tak lekko! On mnie chce wziasc na litość Haha ze ja dwa razy wybierałam i ze mam się zlitować ze on raz! Nie No na to to nie pozwolę.
Wiecie co Maziajka, Millo, Elena, Ana maja mieć/maja córki po częstych starankach. Także wiecie. Nie ma co panikować nad tym. Owszem dieta i tam jakieś czynniki ale naprawdę jak są badania to No badają ta żywotność plemników itd. I dla mnie to Kati tezę ze w sama owu dziewczynka to nie wierze- ciekawe kto i jakby miał to zbadać. Nawet lekarz nie powie z dokładnością kiedy owu do godziny. To tak szacunkowo jest ze przy tylu i tylu mm pęka. Nie ma co się nakręcać. Czas podobno nie ma znaczenia tylko ilość ale jak widać u jednych tak u innych tak. To teraz Ty nastapna masz wizytę? Jeszcze w tym miesiącu, prawda?
Wiem ze jak robili badani nad ta beta to brali jednak ciąże przez sztuczne zapłodnienie żeby mieć pewnosc co do dpo. Bo tak to każda może sobie inaczej obliczyć taka prawda. To samo jak robi inne badania- przeważnie to są dzieci po PGD
Miciurka kurde No to życzę tych bliźniaczek!!!! Jak tak Ci się kręci [emoji7]

Katirl, masz może link do tego artykułu? Dziewczynki w sam środek ovu, czyli w dniu ovu, właściwie kiedy jajeczko jest uwalniane? Pytam, bo musze obrać strategie na ten cykl starankowy. Nie wiem kiedy zadziałać, wiem ze raczej jeden strzał i tyle.
Miciurka, czyli z kawa mamy to samo. Nie pijemy, trudno. Ja może spróbuje jeść więcej kopico ;)
Imama, ja bym nie podchodziła do losowania. Daj mezowi pare dni, tygodni i zmięknie [emoji12]

reklama
Gosica chętnie bym podała Ci link do tego artykułu ale tak dużo ich czytam na ten temat że nie pamiętam ale poszukam ponownie to na necie czytałam.

Do góry