reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cudaczek malutki!:)

Pamiętam jak urodziłam to poplakalam się na sali i przepraszalam moją córcie że tak bardzo będąc w ciąży pragnelam aby była synkiem. Nadal jest to moje marzenie...ale tej pyzatej buźki nie oddalabym za nic nikomu i myślę że nie raz o tym się przekonam że to był dobry plan Tego z góry:)
Ściskam Was wszystkie a Ciebie Imama dziś najmocniej za dojrzałość z jaką do tego podchodzisz:*

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem wam że na początku ta chęć posiadania córki masakra tylko i tym myślałam. Teraz jak 4 cykle za mną i patrzę na tego mojego synka to szkoda mi każdego dnia w których jest jedynakiem i bardzo bym chciała być już w ciąży a nawet nie wiem czy będzie mi dane. Bardzo wam zazdroszczę dzieci i łatwego zachodzenia w ciążę, cieszcie się nimi ile wlezie. Jak macie instagram wejdzcie na kasie Zielińska ma mieć 2 synka taka radość z niej bije że człowiek odrazu zapomina o planowaniu płci a na pierwsze miejsce wysuwa się po prostu DZIECKO

@Imama dobrze ,ze wszystko okazało się w porządku , przyłączam się do dziewczyn i gratuluję kolejnego zdrowego synka. Gdyby było powiedziane ,ze te metody mają 100% skuteczności mogłybyśmy się tu wkurzać i wątpić we wszystko co zostało zrobione aby zaplanować daną płeć, no ale niestety nie są i czasami nawet ta wielka zmiana i zrobienie wszystkiego co w naszej mocy nie pozwala na spełnienie marzenia. Trzymaj się i bądź z nami. Dziękuję za twoją pomoc na forum.

Ja chyba zaufam swojemu organizmowi,ze skoro tego śluzu nie ma owulacja prawdopodobnie sie przesunie,z suplementów biorę tylko magnez i wapń i od krótkiego czasu tą żurWinę,więc nie sądzę,że któreś z nich wpłynęło na to.
A moze któraś z was tak miała? Czy bez tego ciągnącego śluzu jest szansa ,żeby plemniki przeżyły do owulacji?

@gorligorligor ja mam rh- mąż rh+ i mamy syna z rh+

Andzelisia, ups cukrzyca lubi się powtarzać w ciazy. Ja pierwszej nie miałam, a już w drugiej tak. Ciekawe od czego to zależy, bo w sumie nigdy nie wzglebialam tego tematu. Mając
Imama, cieszę się ze z dzidzia wszystko OK. Mówisz synek-byś zobaczyła moja zdziwiona minę! Cóż planowanie, planowaniem ;( ja cały czas twierdze, ze planowanie zwiększa szanse na upragniona płeć, ale zawsze można wpaść w ten zakres odchylenia statystycznego. Za dużo jest zależności między czynnikami.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Andzelisia mam nadzieje ze to fałszywy alarm z ta cukrzyca. Ja tez miałam wysoki cukier a później to jednak po następnych badaniach wykluczono.
Kitqa mogę magnez brać. Teraz mnie głowa boli i leżę a jeszcze spotkanie mam w przedszkolu.
Jeśli chodzi o wróżkę to jak pozostała cześć się spełni to naprawdę No możecie mi zazdrościć hehe. Chciałam żeby się myliła ale z drugiej str takie piękne rzeczy o mojej przyszłości mówiła ze naprawdę coś pięknego.
I No powiedziała ze mój drugi syn będzie bardzo sławny [emoji848][emoji170] i będzie całe życie przy mnie obok.
Dziękuje wszystkim za gratulacje i napewno będę z wami bo jak narazie mam dużo czasu i jestem ciekawa co tam uszkrobiecie hehe
TymonsMom żurawina zmniejsza pH i ilość śluzu wiec może to być przyczyna.

Andzelisia mam nadzieje ze to fałszywy alarm z ta cukrzyca. Ja tez miałam wysoki cukier a później to jednak po następnych badaniach wykluczono.
Kitqa mogę magnez brać. Teraz mnie głowa boli i leżę a jeszcze spotkanie mam w przedszkolu.
Jeśli chodzi o wróżkę to jak pozostała cześć się spełni to naprawdę No możecie mi zazdrościć hehe. Chciałam żeby się myliła ale z drugiej str takie piękne rzeczy o mojej przyszłości mówiła ze naprawdę coś pięknego.
I No powiedziała ze mój drugi syn będzie bardzo sławny [emoji848][emoji170] i będzie całe życie przy mnie obok.
Dziękuje wszystkim za gratulacje i napewno będę z wami bo jak narazie mam dużo czasu i jestem ciekawa co tam uszkrobiecie hehe
TymonsMom żurawina zmniejsza pH i ilość śluzu wiec może to być przyczyna.

O! O tym ,że pH obniża to wiedziałam ,ale że śluz zmniejsza to już nie. Zobaczę co tam jutro się zadzieje, jak śluz bedzie taki sam i kreseczka bladziutka to chyba pójdę na żywioł i przesunę staranka o jeden dzień. Może to ,że jestem trochę przeziębiona też manjakieś znaczenie i zaburzyło cykl.

Imamo nie wiem co jeszcze przepowiedziala Ci wróżka ale skoro jest to taka piękna przyszłość to trzymam za nią kciuki [emoji110]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Imama- no mbie bardzo wkurzam że dla jednych to jest ot tak a dla innych wydaje się awykonalne, jeśli coś niepokoi to trzeba iść nie ma co czekać , no o masakra że takie niewinne istotki mogą być chore eh naprawdę smutno jak się słyszy ,

Gorligor- raczej wątpię żeby RH miało tu coś do rzeczy ,

Kati- o matko ile dzieci , rzadko spotyka się tak wielodzietna rodzinę , często mają max 3 ,

Kitqa-przyppmnij kiedy masz tp :) grudzień ?

Aleksandra-ja z 2 ciąża tak zrobiłam ,nie znaliśmy , fajnie w sumie ale w razie 3 ciąży to chce wiedzieć bo bardzo mnie korciło ale mąż już chciał niespodziankę i nie mogłam się dowiedzieć [emoji23] nawet po cichu :D

Zonami-witaj , jest nas dużo o córeczki walczace :)

Tymonsmum- jak wyjdzie test pozytyw to staraj się z takim sluzem właśnie dobrze że nieplodny , niby dziewczynkowy a ile w tym prawdy ile obalone to już nie nadaze,no ja znam dużo przypadków splodzenia córki w owulacje , ciężko od ustalić , Ja np.syna mam z częstych to nie wiem.z kiedy plemniki dotarł to ciężko mi podjąć decyzję kiedy zrobić ten jedne raz starania

Andzelisia- ojeju kiepsko że się przypaletało cholerstwo :/

Leeleeth- no naprawdę , weszłam na fb i pierwsze co to koleżanka ma córkę i synka i się chwali i się wku że ja nie mogę mieć ;)

Hehe

Teraz gadam te metodę co tu kiedyś ty dodalas robię research i spróbuje zaplanować po swojemu ,

Mi Atomic napisała że nie ma suplementu który mi kawę zastąpi także jestem w dup.ie z moimi staraniami ... :/

Imama - super że wsz.okej! gratuluję Ci synka ! SZdrowego , a zrobiłaś co mogłaś , a w pn jeszcze potwierdzisz słodkie foto,

Ps. Daj namiar na wrozke [emoji23]

I .. ja chyba całkiem oleje wszelakie metody i pójdę na żywioł ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kitqa wiesz ja do tych wróżek jestem dziwnie nastawiona. Ale w szoku byłam ze tak dużo i człowiek niby z rozsądku nie chce wierzyć ale coś tam porównuje itd.
Ale jakby nie było to dużo znajomym się potwierdziło i sprawdziły jej „przepowiednie”
Miciurka idź na żywioł hehe nie przejmuj się kawa ja piłam mega ilości itd. Pozmieniaj zrób coś inaczej i Zobaczysz. I tak ja się bardzo cieszę ze taka mała różnica między chłopakami będzie. Takie przeczucia milam ze jednak chłopak i jak widać dobrze z nie czekałam z tymi starankami!

Do góry