Przy staraniach o dziewczynke zaleca sie albo codzienne wspólzycie albo minimum 7-dniowa abstynencje (wówczas podobno bardzo spada w spermie ilosc plemników).
Mniejsza ilosc plemników wystepuje tez wieczorem w porównaniu do poranka. Starania powinny byc bez kobiecego orgazmu – podnosi on pH.
Zalecane sa gorace kapiele i prysznice brane przez mezczyzne.
Nalezy unikac rano duzej ilosci cukru w krwi (dobrze zatem nie jesc sniadan albo jesc takie z niska iloscia weglowodanów).
Na koniec o wplywie jonów. Dodatnie sprzyjaja poczeciu chlopca a ujemne - dziewczynki. Wiosna jest troszke wiecej jonów - jak +, latem jest jeszcze wiecej jonów -,
jesienia juz troszke wiecej jonów + a zima najwiecej jonów +. Od pelni ksiezyca do 1 dnia przed nowiem jest wiecej jonów + a od nowiu do 1 dnia przed pelnia wiecej jonów -.
Tak wiec starajac sie latem w czasie nowiu i po nim mamy wieksze na dziewczynke. Mozna tez zakupic sobie bizuterie z turmalinu emitujaca caly czas jony ujemne.
Inne czynniki emitujace jony ujemne: poruszajace sie powietrze, woda nad morzem, wodospady, góry, ogien, nów, wapn, magnez, prysznic, rosliny, zbiorniki z rybami, fontanny,
wentylatory, lato, asparagus pierzasty, lampy solne, male fontanny domowe, bizuteria z hematytu i rózowego kwarcu, lasy sosnowe, swiece z wosku pszczelego,
zwawy spacer na swiezym powietrzu, ametyst, turmalin, kwarc dymny, onyks, sauna, wegiel drzewny, poruszajaca sie woda,
jony ujemne sa naturalnie produkowane przez wiatr i deszcz, ogrzewanie woda, olejki: bergamotowy, cedrowy, eukaliptusowy, grejpfrutowy, lawendowy, cytrynowy,
mandarynkowy, pomaranczowy, patchouli, z drzewa sandalowego.
Do produktów zalecanych w diecie chlopczykowej (których nalezy jesc jak najmniej planujac dziewczynke) naleza m.in. seler, pomidory (wszystkie rodzaje), marchewki amsterdamskie (tzw. karotki), brzoskwinie, gruszki, mieso (ale nie ryby), ziemniaki (sa bardzo bogate w potas), morele, banany, jablka, czeresnie, ananasy, pomarancze, arbuzy, cukinia. Nalezy jesc jak najwiecej goracych posilków gdyz dzialaja zakwaszajaco. Z herbat zalecana jest tylko mietowa. Dieta dziewczynkowa nie tylko dostarcza Ca i Mg ale takze zakwasza i podnosi poziom progesteronu. W diecie dziewczynkowej zalecane sa takie produkty jak: mleko (najlepiej znalezc takie z niska zawartoscia potasu ...tylko ze z reguly na opakowaniu nie zaznaczaja tego), jogurty, kefir, truskawki i maliny, guma do zucia bez cukru, ser parmezan, jajka, bialy ser, chleb o niskiej zawartosci sodu, ryby (nalezy ugotowac w 500 ml wody by zredukowac ilosc sodu), por, zielona fasolka, ogórki, niskosodowy majonez, zurawina (swieza lub suszona), bialy ryz, platki kukurydziane, ryz dmuchany, jagniecina/baranina (poledwica), piersi z kurczaka, nie nalezy jesc czerwonego miesa poniewaz podnosi testosteron.
Podzial produktów spozywczych pod katem wplywu na pH organizmu:
Produkty silnie alkalizujace:
soda, sól morska, woda mineralna, pestki dyni, soczewica, algi morskie, cebula, korzen kolokazji (taro), korzen lotosu, bataty (slodkie ziemniaki), limonka, cytryna,
nektarynki, persymona (inaczej zwana kaki, sharon, jablkiem orientu lub hurma wschodnia), maliny, arbuzy, mandarynki, ananasy
Produkty srednio alkalizujace:
morele, przyprawy, kombucha (grzyb herbaciany), melasa, sos sojowy, orzechy nerkowca, kasztany, pieprz, kalarepa, pasternak, czosnek, szparagi, kapusta wloska,
pietruszka, cykoria, rukola (rokietta siewna), zielona musztarda, korzen imbiru, brokuly, grejpfruty, kantalupa, spadz, cytrusy, oliwki, marchewki, mango
Produkty slabo alkalizujace:
wiekszosc ziól, zielona herbata, herbata Mu Tea, syrop ryzowy, ocet jablkowy, sake, jaja przepiórki, olej z wiesiolka, ziarna sezamu, tran, migdaly, kielki, ziemniaki,
slodka papryka, grzyby, kalafior, kapusta, brukiew, zenszen, baklazan, dynia, zielona kapusta, gruszki, awokado, jablka (kwasne), jezyny, wisnie, brzoskwinie, papaja
Produkty bardzo slabo alkalizujace:
herbata imbirowa, ocet Ume-Su ( z moreli ume-boshi), ghe (maslo klarowane), jajka kaczki, owies, kawa zbozowa, ziarno komosy ryzowej (zwane quinoa lub ryz peruwianski),
ryz Japonica, ryz dziki, olej z awokado, wiekszosc nasion, olej kokosowy, olej z oliwek, olej lniany, brukselka, buraki, szczypiorek, kolendra, seler,
ketmia pizmowa (okra), ogórek, rzepa, soki z wyciskanych owoców, salata, pomarancze, banany, borówki, rodzynki, porzeczki, winogrona, truskawki
Produkty bardzo slabo zakwaszajace:
curry, miód, syrop klonowy, ocet winny, smietana, maslo, ser kozi i owczy, kurczak, zelatyna, organy (watróbka, serca, nerki itp.), dziczyzna, ryby, kaczka,
proso (kasza jaglana), amarantus, brazowy ryz, olej z pestek dyni, olej z pestek winogron, olej slonecznikowy, orzeszki piniowe, olej kanola, szpinak, bób,
fasolnik chinski, fasolka szparagowa, cukinia, sos Chutney, rabarbar, orzech kokosowy, guawa (gruszla, guajawa), suszone owoce, figi, daktyle
Produkty slabo zakwaszajace:
wanilia, alkohol, czarna herbata, ocet balsamiczny, mleko krowie, ser plesniowy, ser sojowy, mleko kozie, mieso dzikich zwierzat, baranina, jagniecina, dziczyzna,
mieso losia, malze, mieczaki, ges, indyk, gryka, pszenica, orkisz, teff, kamut, maka farina, kasza manna, bialy ryz, olej z migdalów, olej sezamowy,
Olej z krokosza barwierskiego, tapioka, seitan, tofu, fasola pinto, fasola biala, fasola granatowa, fasola czerwona, fasola adzuki, fasola lima, bocwina,
sliwki surowe i suszone, pomidory
Produkty srednio zakwaszajace:
galka muszkatolowa, kazeina, proteiny mleka, bialy ser, mleko sojowe, wieprzowina, cielecina, mieso niedzwiedzia, omulki, kalmary, kurczak, kukurydza, kasza owsiana,
zyto, otreby owsiane, orzeszki pistacjowe, olej kasztanowy, smalec, pekan, olej palmowy, zielony groszek,
orzeszki ziemne, groszek sniezny, inne rosliny straczkowe, ciecierzyca, zurawina, granaty
Produkty silnie zakwaszajace:
slodziki, budyn, kisiel, galaretka, dzem, sól stolowa (NaCl), piwo, drozdze, piwo, chmiel, slód, cukier, kakao, ocet bialy, ser topiony, lody, wolowina, homar, bazant,
jeczmien, olej z nasion bawelny, orzechy laskowe, orzechy wloskie, orzechy brazylijskie, soja, napoje
bezalkoholowe, szczególnie typu Cola (zeby zneutralizowac szklanke Coli o pH 2,5 potrzeba az 32 szklanek zasadowej wody o pH 10).