reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorli, ja w sny nie wierzę, ale jeśli Ty tak to na pójdź na badanie, usg powinno wyjaśnić sprawę i podstawowe badania od rodzinnego. Powodzenia! Ja myślę że to tylko zbieg okolicznośći, ale nie zaznasz spokoju jeśli się nie zbadasz.... :)

reklama
Hehe dziewczyny to i ja dzisiaj na 1 dzień cyklu się zapisuję:) hehe ale byłaby śmieszna sytuacja, jakbyśmy zaszły w jednym cyklu:) ale ja to dopiero zaczynam w styczniu więc trzymam kciuki za Wasz obecny :)

@kitqa dzięki teraz wychodzi dziewczynka :cool2: lepiej tam miec księżycyce i chinoli po swojej stronie:-D a tak na poważnie tez parzę na to z przymrużeniem oka.
@Katril ten twój się nie sprawdził u mnie.
Dziewczyny ja juz sama nie wiem jak to rozegrać ,też mi sie zawsze wydawało ,ze o dziewczynkę trzeba sie nastarać przez częste przytulanko, bo synka mam wlasnie z jednego razu ,tylko nie wiem czy z owu czy przed ,bo wtedy nie planowałam .
Ta baby dust metoda mnie otumaniła,bo niby 94% sprawdzalności ,ale jakos mi sie w to nie chce wierzyć.
Niby przez częste przytulanie zmienia sie pH na zasadowe,ale jakby dzialac bez orgazmu ( no cóż byłabym w stanie sie poświecić dla dobra celu :rolleyes:)co 2 dzień,to plemniki trochę osłabną a pH moze sie tak bardzo nie zmieni ,czy ja dobrze rozumuje ? Bo boje sie,ze ten jeden jedyny raz to bedzie " złoty strzał" mocnymi męskimi prosto na chłopaka .
Jak mierzycie to pH ? Czy sa jakies specjalne urządzenia czy po prostu papierkami ?

@gorligorligor mi tez sie rzadko śnią takie rzeczy,ale jeżeli juz to zazwyczaj nie bez przyczyny. Lepiej sie zbadać ,moze to nawet nie chodzi o teraźniejsza sytuacje,zazwyczaj sny sa też z dużym wyprzedzeniem.

Dziewczyny duzo was z CD 1 ,przytulam i listopad bedzie nasz :tak:

Tymon'sMom ja tez mam mętlik jeśli chodzi i różne podejścia do planowania. Co do pomiaru pH to ja mierze paskami merca. Tez zakupilam miernik pomiaru, ale jakoś jeszcze go nie odpaliłem. W sumie paski mi wystarczają.
Właśnie zrobilam test i niestety negatyw[emoji29] biel i tyle, zero cienia. Cóż trzeba się szykować do kolejnego cyklu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tymon'sMom ja tez mam mętlik jeśli chodzi i różne podejścia do planowania. Co do pomiaru pH to ja mierze paskami merca. Tez zakupilam miernik pomiaru, ale jakoś jeszcze go nie odpaliłem. W sumie paski mi wystarczają.
Właśnie zrobilam test i niestety negatyw[emoji29] biel i tyle, zero cienia. Cóż trzeba się szykować do kolejnego cyklu.

Może jeszcze nic stracone bo to dopiero 10 dpo

Majorcia, nie wykluczam ze to 11/12dpo wiec już nie licze na cud [emoji19]

Majorcia, dziękuje Ci bardzo! Już jestem na etapie, ze chciałabym zaliczyć wpadkę. W każdym razie zmieniam strategie i w kolejnym cyklu się nie zakwaszam!Oczywiście przed ovu pójdę tez na monitoring bo będę kontynuowała clo.

reklama
Łeee @Gosica to może listopad będzie nasz? Tak sobie tłumacze że lepiej urodzić w sierpniu niz w lipcu haha każde pocieszenie jest dobre.
Wczoraj postanowiliśmy z mężem sie trochę odchudzić do Świąt. Troche ostatnio poszalelismy i czas zacisnąć pasa. Zrobiliśmy wczoraj sporo km rowerami, bo dziadkowie wzieli wnuka do sebie i chyba zaczne w końcu znowu ćwiczyć. Regularnie ćwiczyłam do kwietnia kiedy zaszłam w pozamaciczną i nie mogłam. Pózniej cała akcja z przeprowadzką i remontem który trwa i trwa do dziś i nie było czasu. Jednak muszę ten czas znaleźć bo moje ciało zaczyna żyć własnym życiem...boję sie na wage wejsć.

Ostatnia edycja:
Do góry