reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja nie wiem do konca czy jeśli bym nic nie kombinowała to by sie córka udała, ale z drugiej strony patrząc to na moich wrześniówkach 2015 sporo dziewczyn które urodziły drugie dziecko w tym roku ma właśnie dziewczynki, a wczesniej chłopcy byli bez kombinowania itd, róznica wieku nieduza

Gosica- ja zapytam Atomic na GD czy jest sens z tym wszystkim co planuje jeszcze używać zakwaszacza, bo jakoś ostatnio to nawet cytryny i inne cuda wianki nie pomogły ale syn jest z jakiegoś super plemnika serio nawet mąż ostatnio mówił że nie dał mały sobie zgiac rączki żeby się ubrać mówił że bał się że połamie , nie da sobie i koniec.. taki mały smerf :D

Maggie - przypomnij ty masz 1 córkę czy więcej :) ? Wybacz skleroza nie boli ;)

Właśnie ja bym się chciała wstrzelić na wrzesień /październik bo już na kwiecień /maj nie dam rady w parzystym roku (btw. Się śmiałam że moje chłopaki z nieparzystych lat są to może jak pójdę odwrotnie to coś z tego będzie ;) )

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Porannakawa, dokładnie. Warto planowac żeby potem sobie nie zarzucić ze nie próbowałaś. A co jeśli sie nie uda?-trzeba od początku się nastawiać ze tak może być.
Maggie, ja niestety w taka grupę się nie wpasowuje, bo mój młodszy syn ma 3 latka [emoji18]pozostaje mi kombinowanie.
Miciurka, cos Ci Atomic odpisała w sprawie tego zakwaszania? Już naprawdę nie wiem czy tego nie olać ale wyjdzie ze już większość specyfików odstawie[emoji52]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

TymonsMom może za wcześnie zatestowałaś? A objawy ciąży skąd ja to znam, też tak miałam było mi nie dobrze, zapach kawy przeszkadzał... ehh... póki nie ma @ to szansa jest zawsze a jak przyjdzie to następny cykl będzie owocny ;)

Gosica ja biore tylko żurawine nic se tam nie wkładam haha bo mi się zrobiłp ph 4.4-4.7 a żurawine to tak w ciazy tez bralam zurawit z polecenia lekarza bo bez przerwy jakies bakterie w moczu, bardziej dla zasady biore ze sie zakwasilam ooo zeby byc spokojna o czynnik ph a wiadomo nic nie daje gwarancji. A czekam do owu i pozniej tylko kwas foliowy :)

Monia podziel sie info z testowania z Nami :)

Dziewczyny, ja ma 3-latka i tez buntownik ze hoho, trzeba przeczekać ;)
Biedronka, brałam OK.2 miesiące temu żurawinę ale to pH jakoś mi nie spadało ... chyba, ze brałam za krótko bo kajmakiem 2 miesiące. Mam jeszcze duża butle żurawiny w płynie-może lepiej zadziała, tabletki to jednak nie to co syropek [emoji51]fajnie, ze działaja na Ciebie tabsy.

Miciurka Atomic pisała ze to neutralne te zakwaszanie w statystykach a tylko zmniejsza szanse na ciąże dlatego ja tym się nie przejmowałam. Dla zasady jak to Gosica napisała co trzeci dzień rephresh ale bez problemy przy nim zachodziłam. Z tym ze ja przed samymi starankami nic nie wciskałem do środka
Porannakawa Maran właśnie boje się tych 2 latek bo jak urodzę to syn będzie akurat w tym przysłowiowym buncie
Maggie może gdybys nic nie kombinowała córka by była. Tego się nie dowiesz. Myśle ze jak ktoś dużo zrobił i „wyszło” bardziej się w to wierzy. Pewnie gdybym jednak jakimś cudem miała ta córkę to bym w podświadomości myslala ze coś pomogłam. A patrząc na forumowe córeczki to naprawdę nie ma spójności w tym wszystkim.
Mi gdyby z drugim dzieckiem się udało wierzylabym ze to moja zasługa bo był wegetarianizm odstęp ciepłe kąpiele.
Miciurka moi są z 2011 i 2016 a teraz 2018.

Biedronka, możesz mi podać link? Ja czasem podjadam żurawinę z biedronki. Ciekawa jestem czy to cos takiego czy inny wynalazek.
Imama, mnie z kolei przekonują trochę statystyki na IG, chyba ze cześć matek którym się nie udało zaplanować płci nie piszą już o swoich staraniach i wyniku stad statystyki mogą być nieprawdziwe.

reklama
Do góry