reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bb_Anna, ja szybko zachodziłam w ciaze dlatego przyjęłam takie skrajne stanowisko w tym planowaniu. Mój mąż ma silne plemniki. Ale i tak juz mu odstawiłam lukrecję i zostawię tylko OLE i szyszki chmielu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję dziewczyny za życzenia dla Millie :*
Marzycielka u nas Ala poczęta około 2 przed owulacja i była jakaś tam abstynencja, ale nie duża że 3-4 dni Maja to był sex codziennie od 9 do 18 dnia cyklu owulacja była w 17 dniu cyklu no a Millie to już planowana na chłopca na maxa, sex kilka godzin przed owulacja, przygotowana byłam bardzo dobrze i plemniki były 3 dniowe...
Imama ja to myślę, że im więcej człowiek zrobi i czyta tym słabiej to wychodzi...ja się przygotowywałam tak jak Ty, czytałam GD i IG jak szalona a wyszła córa... Może u Ciebie jeszcze się okaże, że się udało a jak nie to czasem tak bywa... Nie jesteś sama bo wiele jest nas mam jednopłciowych dzieci...
Ana gratulacje :) super wpadka :)

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica zgadzam się przy Lukrecji ciężko. Podobno właśnie dlatego tak nisko teraz w statystykach stoi bo po niej było ciężko zaciążyć wiec podrzucały to dziewczyny
Maran dokaldnie im więcej się staramy analizujemy tak to może później wyglądać. Ale ja wolałam nie mieć wyrzutów ze nie spróbowałam ze jakbym jednak coś zrobiła to by była córka a tak to porostu co mi pisane to będzie. Zreszta ja uważam ze to jest szczęście. I sama nie jestem przekonana ze ktoś kto zastosował różne czynniki to zaplanować płeć. Po tym jedynym przypadku tej dziewczyny z dwiema córkami co na maca chciała trzecia córkę a wyszedł po tych prawie wszystkich metodach chłopak to naprawdę zwątpiłam

Imama hehe ja wlasnie tez chcialam zrobic wszystko bym sobie nic zarzucic nie mogla, ze cos jeszcze bylo i gdybym akurat to spelnila to by sie udalo ;) a tak wiem, ze nic wiecej zrobic nie moglam ;) no i dlatego mam takie zdanie, ze nie da sie zaplanowac plci a Ci ktorym sie udalo poprostu mieli szczesci i bez planowania tez by im sie udalo ;)
Moja 2 latka ma bunt na maxa, oszalec idzie jak zacznie sie drzec bo butow nie chce ubrac a wyjsc trzeba do szkoly starsze siostry zawiesc... Charakterna jest strasznie a mnie sie wydawalo, ze srednia jest nieustepliwa... Nie ma lekko oj nie ;)
Pozdrawiam i kciuki trzymam za wszystkie staraczki i juz zaciazone o upragniona plec :)

Dzięki dziewczyny :-*
Na ten cykl mam plan taki, abstynencja ok.7 dni,przytulanka po pozytywnym teście bez hurry up i pewnie też bez j&d. A i wcześniejszy sex był z zabezpieczeniem. Także takie docelowe starania będą dopiero po pozytywie.

Imama, dlatego lukrecja już jest out. Jeśli Tobie wyjdzie kolejny syn to ja zwątpię w to planowanie!
Niby sobie tłumacze ze oznaczałoby ze łapiesz się do tych 20%, ale jednak...
Marantha ja podobnie nie chce sobie potem wypominać ze tego i tego nie spróbowałam. Będzie trzecia próba, a Bóg jeden wie czy w ogóle córeczka mi pisana.
Marzycielka, grunt ze jest plan! Ja z kolei myśle o tym cfr, a jeśli nie to pewnie zechcemy działać znowu blisko ovu +j& d ale już bez zakwaszania. Chyba ze cis mi się jeszcze zmieni przez te 3 tyg ;)

Maran dokaldnie. Płci nie da się zaplanować to pewne. Jedynie można coś dopomóc myśle ze coś tam może to zmienić. No warto spróbować żeby być spokojnym
Gosica No dokaldnie jak mi wyjdzie królewicz to znaczy ze może w tych pary % był i tyle.
Marzycielka no to pewnie na dniach będzie pozytyw i do dzieła [emoji7]

reklama
Do góry