reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Majorcia jasne ze dłuższe stosowanie powinno bardziej działać ale ile to pieniędzy czasu stresu kosztuje. A ja znów zauważyłam ze czasem takie lajtowe staranka owocują właśnie w płci która chcemy. Ta dziewczyna co ma 6 chłopców to robiła tylko dietę i suplementy przez 9 tyg i ma córkę. Moim zdaniem jak coś ma zadziałać to te 12 tygodni są naprawdę wystarczające. Bo jednak może się przeciągnąć...
Ja na forum jestem i czytam od października zeszłego roku. Dietę i kombinacje właśnie w tym czasie zaczęłam. Później już tak ostro to od stycznia 7,5 miesiąca także ładnie się przeciągnęło. Także sama jestem ciekawa kto u mnie siedzi. Bo traciłam nadzieje a ostatni tydzień bardzo dużo dziewczyn co miało mieć z nuba chłopczyka postuja ze jednak jest córeczka. Wiec duży tak zwanych „tricky nubs”.
Ale jeszcze dwa tyg i [emoji170] albo [emoji171]
Ale tez zauważyłam ze dużo dziewczyn co długo tu na forum siedziały ma córki. No wiadomo wyjątki są i 100% nie mamy. Szkoda ze już nikt tych statystyk nie prowadzi z czynnikami ile kto spełnił i jaka płeć.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Majorcia jasne ze dłuższe stosowanie powinno bardziej działać ale ile to pieniędzy czasu stresu kosztuje. A ja znów zauważyłam ze czasem takie lajtowe staranka owocują właśnie w płci która chcemy. Ta dziewczyna co ma 6 chłopców to robiła tylko dietę i suplementy przez 9 tyg i ma córkę. Moim zdaniem jak coś ma zadziałać to te 12 tygodni są naprawdę wystarczające. Bo jednak może się przeciągnąć...
Ja na forum jestem i czytam od października zeszłego roku. Dietę i kombinacje właśnie w tym czasie zaczęłam. Później już tak ostro to od stycznia 7,5 miesiąca także ładnie się przeciągnęło. Także sama jestem ciekawa kto u mnie siedzi. Bo traciłam nadzieje a ostatni tydzień bardzo dużo dziewczyn co miało mieć z nuba chłopczyka postuja ze jednak jest córeczka. Wiec duży tak zwanych „tricky nubs”.
Ale jeszcze dwa tyg i [emoji170] albo [emoji171]
Ale tez zauważyłam ze dużo dziewczyn co długo tu na forum siedziały ma córki. No wiadomo wyjątki są i 100% nie mamy. Szkoda ze już nikt tych statystyk nie prowadzi z czynnikami ile kto spełnił i jaka płeć.

Bo Imama te statystyki to też nic nie wnoszą wiadomo że nie ma recepty ani na córkę ani na syna te wszystkie czynniki mogą tylko zwiększyć szansę na upragniona płeć ale wszystkie te dziewczyny które długo stosowały się do tych zaleceń to raczej im się udawało ale to tylko moje zdanie
A Tobie cały czas życzę tej córeczki szczerze fakt ten nub raczej chlopczykowy ale też nie taki do końca więc miejmy nadzieję że to córcia w końcu ta wysoka beta na początku no chyba ze był jakiś bliźniak ale nawet nie zdążył się ujawnić i stąd ta wysoka beta ale w każdym razie fajnie by było gdybyś się pozytywnie rozczarowała choć jeżeli to synuś to jak będzie tak śliczny i kochany jak ten twój malutki to i tak super a nóż Ci się tak ułoży i bedziesz mogła jeszcze się postarać o tą córcie

Majorcia ja bardzo dlugo stosowalam sie do 7 czynnikow, zaczelam w kwietniu 2014 a zaszlam w ciaze w styczniu 2015 wiec 9 miesiecy diety suplementow itd... No a efekt taki, ze 3 dziewczynka... Ze mna tyle samo na diecie i suplementach byla Kate i tez ma 4 syna...byla tez Ilaczek i tez duzo zrobila i tez ma 4 córkę... Ja nim zaczelam cokolwiek robic 2 lata czytalam nasze forum, pozniej tez GD i IG wiec myske, ze zarowno wiedze iak i mega przygotowanie mialam a jednak to bylo za malo... ;) Kiedys robilam statystyki tu na naszym forum to bylo 50/50 %

Maggie porannakawa ten bunt to masakra... Oszalec mozna ;( Ala moja buntu nie miala w ogole... ;)

Dziękuje Majorcia mam nadzieje ze jakimś cudem to będzie ta córka. Wątpię żeby był bliźniak naprawdę bo ja byłam w 5 tc, 6tc i 9tc u gin i miałam usg. No ale kto tam to wie. Ta beta nieraz była u chłopców tez taka wysoka jak czytałam. Nie jest to gwarancja. Nawet jak widać nub tez nie. Teraz jedna dziewczyna na fb dodała zdj i wszyscy ze chłopak. Naprawdę był siusiak i jajka w 15 tc (z nuba tez) a tu nagle w 20 tc ze córka na całego. Już nic mnie nie zdziwi jak nawet w ta stronę to idzie. Dodam ze lekarze tez tak określali podczas usg. Ale to wiadomo z 10% może nawet mniej prawdopodobieństwa pomyłki.
Ja mam bardziej myślenie takie. Jeśli któraś szybko zajdzie w ciąże z kombinacjami to właśnie jest bardziej płodna a tym samym „skazana” na syna. Takie są tez teorie. A dłużej się starając to albo się odrzuca pewnie czynniki żeby jednak być w tej ciąży i jest synek albo faktycznie dzielnie się tego trzyma i się nie poddaje i się udaje. I długie stosowanie i zmieni oddziaływują. Zreszta możemy sobie tylko gdybać [emoji6] tez są fanatyczni co nawet pare lat stosuja się do czynników i i tak odwrotność. Dokaldnie jak pisze Maran.
Ja tam już wróciłam do jedzeni i wszystkiego co wcześniej. Nie umie jeść nie zdrowo.

Imama, te tricky nubs są gdzieś na grupie facebookowej? Oj jeszcze 2 tyg i w końcu się okaże. Całe czas licze ze u Ciebie córeczka.
Majorcia, po statystykach na IG widzę ze dziewczyny które były na diecie ponad 20 tyg nie zawsze trafiły w córki, jest to szczęście które odmieniają sytuacje.
Imama, jak wiesz kombinuje ze starankami od czerwca, wiem ze gdybym nie próbowała zmniejszać swojej i męża płodności to zaszłabym w ciaze w pierwszym/drugim cyklu. Chyba, ze teraz wiek robi swoje...

Gosica weź sobie dołącz do grupy na fb The Nub Experts BabyNub są naprawdę tam dobre dziewczyny co kupę lat zgadują. A tez nieraz się myla. Ogólnie ja śledzę i czytam aktualizacje. I próbuje zgadywać hehe
A linki do tricky nubs masz tu:
Link do: Confirmed Gallery of ~ Tricky Nubs! i jeszcze pare było stron
Link do: (The Tricky Nub Thread) Anyone whose nub guesses were mostly wrong, please post here! :) in Ultrasound Gender Prediction (2010) Forum
Jest tego więcej ale już nie umie znaleźć bo to pomiędzy różnymi nubami jest.
No mi się spieszyło dlatego nie chciałam aż tak kombinować. U Ciebie myśle tak długo zeszło przez to o+12. Czasem zmieniają się czynniki itd oby teraz się udało [emoji7]

Imama, dzięki za namiary. Już dołączam ;) rozumiem ze na nub experts dziewczyny Ci powiedziały ze chłopiec?
Dokładnie tak jak piszesz, kupę czasu straciłam na próbach o+12, teraz wiem ze nie było warto!
Szczerze to po cichu licze ze może się udało, ale nie nastawiam się! O rany jeszcze min tydzień czekania aby zatestowac.

reklama
Imama, pooglądałam trochę tych tricky nubs i sporo jest dziewczynkowych nubow z tym cypelkiem na gorze. Oj, jeszcze możesz się zdziwić czego Ci życzę [emoji12]

Do góry