reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica mąż OLE bierze, magnez wapń. A staranka będą co drugi dzień po gorącej kąpieli i piwku i tyle. Zadnych testow chociaz mam kupione, ja nie mam czasu i nerwow na takie wieksze kombinowanie no a bardzo zalezy mi zeby zajsc no bo od tego wiele zalezy, a i tak bedzie co ma byc. Suplementow mam w sumie pewnie do konca listopada, jak sie nie uda wiecej nie suplementuje. Ucielam mezowi mieso jemy tylko filet z kurczaka, jajka tez ograniczylam nie jemy ziemniakow, pomidorow bananow,
Jemy: biale sery, ryz, kurczaka filet, mleko, jogurty, zurawine, kasze gryczana, rosol ale chudy, czasem do obiadu surowke z marchwi i głownie to, mezowi parze miete, ja dwie kawy dziennie z cynamonem i mlekiem

A i tak bedzie co ma byc bo nikt i nic nie gwarantuje mi corki, a tak czekac na pozytyw denerwowac sie to moze dlugo trwac a naprawde zalezy mi zeby zajsc na tym macierzynskim, no taką mam sytuacje ale to juz dlugo by pisac

reklama
Imama, plan jak napisałaś na całego. Waham się czy jakiegoś czynnika nie odjąć, Bobolę się ze będą zerowe szanse na ciaze.
Biedronka, to ładnie poucinalas z jedzeniem. Mój mąż lubi mięso, ale staram sie kupować indyka, kurczaka czasem zdarzy się schabik, cóż. Ja w każdym razie można powiedzieć ze bazuje na duecie LE. Chociaż z tego co czytałam zadaniem tej diety jest to aby zejść z wagi krótko przed starankami, ka niestety nie mam z czego [emoji24] do kiedy jesteś na macierzyńskim? W razie czego możesz potem wsiąść urlop wychowawczy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moge pójsc na wychowawczy ale mnie na to nie stac zeby dostawac 400 zl miesiecznie. A pojsc na wychowawczy i zeby wrocic na dzien zeby dac zl to muszą miec dla mnie stanowisko, zeby wyrazili zgode w peacy na przerwanie wychowawczego. A byc na wychowawczym i byc w ciazy z drugim to jeszcze bardziej slabo. No ciezka sytuacja ale mam 4 próby moze sie uda. No a jak nie to bede musiala wrocic do pracy,dziecko do zlobka a tu zlobek 800 zl ;( ewentualnie z mezem na zmiany a na kilka godzin ewentualnie dziadek by sie zajął bo nie pracuje. A jak juz bym miala wrocic do
pracy to jeszcze ciezejbedzie zajsc bo stres ciągly jak fix, odpowiedzialnosc za ludzi za kase, za to co na zmianie zostanie zrobione albo nie zrobione ;(

Biedronka, rzeczywiście ciężka sytuacja. W każdym razie 4 próby to jednak sporo. Ile czasu zajmowało Ci zajście w poprzednie ciaze?
Oo jak jeszcze masz zaległy urlop to pewnie do końca lutego wiec głowa do góry [emoji51]

No wlasnie z synem pół roku, w pierwszym cyklu z inofoliciem, przez to wlasnie ja wierze w ten inofolic, tak jakos do konca lutego mam urlop wypoczynkowy. No nic jakos to musi byc

Majorcia u córci faktycznie nub płaski ale tez super płasko leży. U mnie akurat tez był płaski jak śledziłam usg bo na to zwróciłam uwagę. Na zdj jest troszkę dzidza wygięta i dlatego wydaje się lekko uniesiony. Ale tu chodzi o to ze wszyscy piszą ze jak coś jest na końcu to wskazuje ze w tym miejscu będzie formować się penis.
Jedynie co do mnie przemawia ze jest długi (u chłopców przeważnie krótki) ten nub i w miare płaski ale ma na końcu coś co Wg wszystkich wskazuje na chłopca. Nikłe szanse na ta córkę wiem wiem....
na zdj Twojego syna nuba nie widzę.

Imama odrazu nikłe ja tam nie wierzę że to co starczy to akurat świadczy o tym że to może być chłopak życzę Ci żebyś się pozytywnie rozczarowała ale jak co to będziesz mieć kolejnego przystojniaka

Biedronka super nastawienie! Tak jak piszesz nic nie da gwarancji a jak chcesz szybko zajść to nie ma co zbytnio kombinować [emoji6] rozumie Cię bo sama w sumie chciałam zajść szybko w ciąże ale u mnie z łatwością to przychodziło wiec tez inna strategie miałam. Ja właśnie zaszłam byłam pewna ze wszystko Ok a tu poroniłam i dupa macierzyński mi się skończył! Los nam sam pisze i tak scenariusz i nie ma co być czegoś pewnym. Niestety ale smutna prawda.
Gosica No szanse małe na ciąże szczerze. Te hurry up zmniejsza strasznie czytałam także jedynie to na twoim miejscu być odrzuciła. Albo j&d po 15 min nie szybciej żeby te resztki z hurry up zostały dłużej [emoji6]
Majorcia dziękuje. nastawiam się na tego mojego trzeciego syneczka. Jak patrzę na roczniaka to wiem jakie to szczęście wiec jakoś lepiej mi. Chociaż żyje jeszcze miesiąc nadzieja [emoji7] może akurat nic dyndać nie będzie. I tak już nic nie zmienię.
Od wczoraj jakoś lepiej się czuje wiec mam nadzieje ze tak zostanie. Wzięłam się za porządki, wkoncu!
Mój mały już zaczął ładnie chodzić wiec to mnie najbardziej cieszy! Karze sobie zakładać buty i chodzi w adidasach po domu hehe

Aha Gosica nie trzeba chudnąc na tej diecie. To chodzi o te składniki żeby jak najmniej odżywcze także tym się nieprzejmuj [emoji6]

reklama
Imama, dziękuje za radę. Przemyśle te sprawę, bo czuje ze chyba przesadzam z tymi starankami. Myśle o odrzuceniu hurry up, a j&d prawie od razu. Tylko jeśli nie hurry up to na pewno chciałabym mieć jedno docelowe przytulanko w dni plodne.
Z macierzyńskim niestety tak jest, nie zawsze da się zaplanować tak jak chcemy. To samo z płcią!
Z odżywianiem u mnie słabo od dłuższego czasu, jak dla mnie LE jak się patrzy ;)

Do góry