reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama dobrze, że wszystko z dzidzią dobrze i że krwiaczka już nie ma. A zdjęcia z wizyty masz? Może tam coś wypatrzysz?:) mocno ściskam kciuki za dziewczynkę, byłaby rozpieszczana przez braci:)

Co do chińskiego to tak jak pisałam ja chiński traktuję najmniej poważnie ale z racji, że uważam, że z córką tylko to ominęłam tym razem spróbuję zsynchronizować i z nim... Normalnie już zaczynam się bać tych starań, codziennie o tym myślę, jakiś stres mnie dopada a to jeszcze ponad dwa miesiące do pierwszej próby.

Andzelisia, a Ty już wiesz kto w brzuszku mieszka? Tak jak marzyłaś?

Marzycielka ja badam szyjkę i u mnie szyjka w cyklu w którym zaszłam z córką była po owulacji najpierw wysoko, później opadła jakbym miała dostać @ a potem chyba na dzien przed planowana @ znow się uniosła.

Biedronko, w cyklu w którym zaszłam temperatura to była sinusoida, 4 dpo też niżej potem unosiła się i opadała na zmianę. Byłam pewna że nie zaszłam a tu niespodzianka:)

Także kciuki dziewczyny, w najmniej oczekiwanym momencie, będzie pozytyw:) :**

reklama
Kinga dzięki za odpowiedź. Pocieszylas mnie z tą szyjka ale z tym że ja w ciąży to na pewno nie jestem bo temperatura idzie w dół, musiałaby jutro pójść w górę w co nie wierzę choć tak bardzo bym chciała aby to była ciąża.A jak mogę zapytać to w każdym cyklu twoja szyjka po owu zachowuje sie tak samo jak w poprzednich cyklach tzn. jest nisko? Czy zdarza się że nie opada?
U mnie chiński przy obu synach mi się sprawdził, ale zapewne to czysty przypadek.

Hey dziewczyny mam taki dylemat, mam az dwa tygodnia roznicy pomiedzy wyznaczonym terminem porodu z miesiaczki a z usg. I nie wiem wedlug kyorego zapisac sie na badanie kwalifikacyjne do porodu...w zasadzie juz sie zapisalam wg usg ... ale boje sie ze to jest jednak za pozno, normalnie karte ciazy mam prowadzona wg usg. Z pierwszym porodem mialam juz przeboje, bo byla taka sama roznica. Niby corka urodzila sie w 36/37 a dla mnie w 38. I po prostu boje sie. Co byscie zrobily?

Marzycielka rozumie ze dziwna sytuacja.
Kinga nie mam zdjęcia bo ona tylko daje jak są te trzy planowane usg. Mam nadzieje ze na następnej wizycie zrobi mi usg ze nie będę musiała czekać na połówkowe. Nie było nic widać patrzyłam ale nie było szans. Zreszta to za szybko wszystko 13 tc to naprawdę nie aż takie oczywiste.
Kitqa a jaka datę porodu miałaś z pierwszego usg? Ja miałam problem w pierwszej ciąży bo nie pamiętałam kiedy miałam @ i w sumie termin pokrył mi się z pierwszym usg pozniej to już nawet dwa tyg różnicy właśnie. Ja bym się trzymała terminu z OM. Bo dzieci rosną różnie naprawdę i moim zdaniem głupota jest zmienianie co chwile terminu. U mnie mały nieraz był gigant i mi o 3 tyg większy pokazywało.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Szczerze to chyba poddałabym z usg bo chyba młodsza ciąża z usg wychodzi?
Lepiej jak dzidziuś posiedzi trochę w brzuszku dłużej niż za wcześnie wyjdzie.
Będziesz umawiała cc czy planujesz rodzic SN?

Marzycielka, ja badam szyjkę ale myśle ze jeszcze mam za małe doświadczenie i aż tak bardzo tymi pomiarami się nie sugeruje.
Imama, oby te nudności minęły to już w miarę z górki. Ja przy drugim synie miałam spore nudności, posiadałam imbir w rożnej postaci aż mi bokiem wychodził. Non stop musiałam trzymać cos w buzi typu landrynka [emoji23]
Być może ten niespokojny sen to przez te staranka, ale niedługo kładę się spać może odeśpie.
Ja z kolei pozapisywalam się na fb do tych nubowych grup, będzie masakra jak będę w ciazy a potem coraz bliżej usg [emoji4]
Kitqa, tez miałam problem jak byłam w ciazy z I synem, zaszłam wciąż jakoś w 40 dniu cyklu, wiec wg OM ciąża była dużo starsza niż z usg, dlatego s moim przypadku odnosiliśmy się do terminu z I usg (7/8tc).

Z om mam na 08.12.2017 a z usg 23.12.2017! Masakra
Nie chce powtorki z rozrywki :(
Zadzwonie jutro i sie przepisze o 2tyg wczesniej. Najwyzej lekarz kwalifikujacy zmyje mi glowe... Trudno. Wole umowic sie wg om, czyli w karcie ciazy mam niezle zamieszanie

Imama - może dobry znak jak teraz nie widać ;) , super że krwiak się wchlonął!

Buniczek - jeśli jesteś pewna że nie chcesz clo to ja chętnie !

Marzycielka- niestety ja z szyjka nie pomogę jeśli o ten temat chodzi to ciemna masa jestem

Kitqa- Ja bym chyba poszła po środku czyli wyliczyła że tydzień a nie 2,

Ana87-napisz mi proszę na priv jak córkę zmajstrowalas ;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Imama Patrzyłam wczoraj na nuba mojej córy to faktycznie jest zupełnie płasko a usg miałam robione w 12 tygodniu i 4 dniu

Załączniki

• 1508223915739592672020.jpg
    1508223915739592672020.jpg
    512,1 KB · Wyświetleń: 104
reklama
Do góry