reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko, ja badam szyjkę ale w ogóle nie sugeruję się jej wysokością, bo opada i unosi się kiedy chce. W ostatnim cyklu była średnio wysoko a następnego dnia dostałam @, (a wiem, że potrafi być niżej i nawet z tego ciąża była). Więc badam ją bardziej pod kątem twardości i zamknięcia/otwarcia bo z tą wysokością to w moim przypadku nic jasnego...

Miłego dnia dziewczyny!!

reklama
Majorcia u córci faktycznie nub płaski ale tez super płasko leży. U mnie akurat tez był płaski jak śledziłam usg bo na to zwróciłam uwagę. Na zdj jest troszkę dzidza wygięta i dlatego wydaje się lekko uniesiony. Ale tu chodzi o to ze wszyscy piszą ze jak coś jest na końcu to wskazuje ze w tym miejscu będzie formować się penis.
Jedynie co do mnie przemawia ze jest długi (u chłopców przeważnie krótki) ten nub i w miare płaski ale ma na końcu coś co Wg wszystkich wskazuje na chłopca. Nikłe szanse na ta córkę wiem wiem....
na zdj Twojego syna nuba nie widzę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Majorcia, ewidentnej na zdjęciu Twojej córki nub jest płaski. U Imama może to być kwestia ułożenia dziecka, bo rzeczywiście nub u dzidzi Imamy jest długi z czymś na gorze, gdzie może być clue do odpowiedzi na wątpliwości.
Biedronka, miło ze pamiętasz. Dzisiaj czuje się super, w końcu spałam jak niemowlę ;) dzisiaj wieczorem będzie trzecia dawka clo. Kalkulatory podpowiadają ze ovu może się pojawić od kolejnego wtorku do soboty. U mnie ovu jest zwykle później, wiec myśle ze teraz będzie podobnie. Monitoring mam zaklepany na wtorek wieczorem. Przytulanka w tym cyklu zechcemy raz w dni płodne. Od jutra zacznę się troszkę zakwaszac, męża faszeruje suplementami, a przed przytulankami ciepła kąpiel, hurry up, a potem j&d. Dużo tego ale spróbujemy jeszcze tym razem ze skrajna strategia.

hej dziewczynki:)
AnnaBB-spóźnione,ale najlepszego!:D
Imama, no chyba lepiej się nastawić na chłopca, a w razie czego będzie miła niespodzianka:)
Ja przy trzecim wierzyłam do końca, że może jednak;) nawet tuż po porodzie zerknęłam, czy aby na pewno nic nie odpadło :laugh2:także wiesz:p
A mi jakoś w 13 tyg.gin nie chciała tak na 100% mówić, czy dzidzia jest chłopcem, czy dziewczynką i tylko powiedziała, że chyba coś widziała między nóżkami, ale tylko chyba i że za wcześnie. Kolejne usg rozwiało wątpliwości i rzeczywiście jednak był chłopczyk. A ja miałam nadzieję i miałam, dlatego lepiej się jednak nie nastawiać tak oj a może, a może jednak. Potem większy wstrząs:rofl2: najważniejsze, by ten piękny mały człowiek był zdrowy i cała ciąża udana.
Buziaki dla każdej z Was! Piękna pogoda za oknem!

Biedronka jak narazie to jeszcze nie ma ale co chwilkę chodzę do łazienki i sprawdzam czy jej nie ma :-D ale czekam do jutra, na pewno się już pojawi.a szyjka znowu dziś wysoko tak ze nie mogę jej dostać i wygieta w stronę kręgosłupa. Już nie wiem co myśleć o tym. Albo coś zaburzylo i będę musiała iść do lekarza żeby popatrzył co się tam dzieje.

@Gosica no to faktycznie wszystko poplanowane :) Jak będziesz zakwaszać?
Ja mam wizyte coroczną w poniedziałek 23.10 a owu chyba wypada na wtorek. Czy to nie przeszkadza? Chcialam zrobić cytologię i teraz nie wiem kiedy zaplanowac przytulanka.

W ogóle mam problem z M. Bierze leki na nadciśnienie od lat, ale od jakis 3 miesięcy zauważyłam u niego znaczny spadek libido. Jest to dla mnie zaskakujące bo on zawsze miał spore potrzeby (w przeciwieństwie do mnie). W ulotce jest napisane ze może powodować problemy. Pomijam już słabą częstotliwość co akurat mi nie przeszkadza, ale w trakcie bywają problemy...

Biedronka, dzięki! Kciuki się przydadzą. super ze również przystępujesz do staranek. Przypomnij czym żywisz męża? ;) jaka strategie obierasz?
Gorligorligor, ja tez przy porodzie miałam nadzieje ze lekarz na usg się mylił ;) jednak miał racje.
Marzycielka, może jednak się udało? [emoji4]
Bb_Anna-co drugi dzień będę aplikowala żel Medivag.
A nie podajesz mezowi Lukrecji, szyszek? Mojemu mezowi spadło libido po tych ziołach, ale podobno to normalne.

reklama
Gorligor tak racja zawsze trzeba się nastawić na chłopczyka a zwłaszcza w moim przypadku. Ja przy synu tez po porodzie sprawdzałam czy napewno syn bo moja kuzynka miała mieć syna a przy porodzie córka. Cud i jak się o tym dowiedziałam to wiadomo marzyłam ze tez mnie to spotka. Teraz tez mam nadzieje wiadomo bo ja siusiaka nie widziałam ale jak zobaczę to już nie będę liczyła na cud [emoji6]
Marzycielka może warto do lekarza sprawdzić.
BBanna przy nadciśnieniu nie wolno podawać Lukrecji. A może mąż poprostu się stresuje bo macie staranka. Ale jak w ulotce pisze to może mieć to faktycznie wpływ wiec musiałby przy okazji lekarza spytać.
Gosica Ulala to plan na całego. Wiec kciuki za ten cykl!

Do góry