reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko, staram się nie forsować, ale wiesz jak do domu się przychodzi i się przeskakuje przez różne przedmioty, rzeczy etcere :-D:-D:-D to oznacza, że trzeba posprzątać ;-):-)

Gdzie się dziołszki podziewacie ?

reklama
Cześć Dziewczyny!!! :-) Przepraszam że nie było mnie tak długo, ale wyjazd do mamy się przeciągnął. Pozdraam Was wszystkie, żeby nikogo nie pominąć :tak:

Zaraz Was poczytam za te wszystkie dni, ale najpierw napiszę że byłam dzisiaj na pierwszym w życiu monitoringu ;-)
Dzisiaj mam 10ty dzień cyklu i takie wyniki :
Endometrium trójlinijne grubości 9,7 mm (obie warstwy).
Jajik lewy zawiera kilka drobnych pęcherzyków.
Jajnik prawy zawiera kilka drobnych pęcherzyków oraz jeden o średnicy 22 mm.
Jama Douglasa - wolna bez sladów wolnego płynu.

Dziewczyny Wy się lepiej znacie, czy to znaczy że juz niedługo owulka? Nie pamiętam co mi Aga pisała, przy jakiej wielkości pęcherzyk pęka..
Ale i tak jestem w szoku, bo mam 10ty dzień cyklu i już chyba duży ten pęcherzyk prawda?? Do tej pory testy wskazywały mi dwie kreski 12-13 dnia cyklu i wyedy było przytulanko, a wczesniej kilkudniowa abstynencja...o jaaaaaaaaaaa.....czyli co że przez te wszytkie cykle źle celowaliśmy....:confused:

Cześć dziewuszki ...jak wy tak o sptzataniu , to ja tez sie chyba zabiore za porządki :)

Pyszczek ja na Twoim miejscu ...ale to ja zaczęłabym staranka od dzisiaj wieczór i tak codziennie przez najblizdze 5 dni ....moim zdaniem powinno sie udac ...ale to moje zdanie ...bo z tyn jednym sytzałem to troche ryzyko , jak sie owulka przesunie czy cos ....

Witaj Anufifi :-) fajnie że jesteś :tak:
No własnie chyba zacznę dzisiaj... A nie wiesz ile musi pęcherzyk mieć grubości żeby pęknąć? Tzn czy przy 22 mm może pęknąć? Lekarz mi w sumie powiedział że owu może być jutro lub pojutrze, ale w takim razie ile ten pęcherzyk codziennie przyrasta i jaki jest gdy pęka... oj mam mętlik w głowie :tak: za dwa dni mam kolejną wizytę, więc wtedy już może będzie po wszystkim, zobaczymy czy pękł...

Buziaki

Ten kilkudniowy wyjazd naprawdę dobrze mi zrobił, gdyby nie to usg dzisiaj, w ogóle nie myślałabym o starankach...:-) nawet mi się iść na to nie chciało, bo juz się odstresowałam i przestałam myśleć o dzidzi..

Pyszczek , pekaja róznie ale najczęściej gdy maja 24 mm a przyrastaja codziennie ok 1-2 mm ...lekarz jak mówi tak bedzie...moim zdaniem owulka będzie własnie jutro lub po jutrze...
a masz sluz? jaki? działaj juz dzisiaj kochana i duzo wiary !!!!! uda sie ;):tak:;-)

Anufifi mam śluz, ale nie bardzo portafię go ocenić, bo biorę ten wiesiołek i praktycznie od końca @ mam dużo śluzu i jest on jakiś dziwny...już się bałam wczoraj wieczorem że może jakieś zapalenie mam, bo śluzu dużo i taki troszkę na żółto zabarwiony jakby, ale dzisiaj juz nie.. nie wiem, nie będę juz nad tym rozmyślać tylko działać dzisiaj jak M wróci czyli wieczorem :-):tak:

Dzien Dobry Moje Panie :)))
Pyszczek.. ojj to dzialaj.. szkoda czasu ;-):-D
Czarodziejka ja wczoraj czesc porobilam.. dzis dokoncze :sorry2:..
Bereshka..zapomnialam pogratulowac :zawstydzona/y:..zdania poprawki.. Wiec Gratulacje.. wiidzisz.. dalas rade :sorry2:;-)
Anufifi.. mi jeszcze po tym dupku nie przyszla @ ;/.. pewnie bedzie jutro.. bo szyjka sie otwiera..
Dziewczyny patrzcie..gdyby nie te USG to bysmy mogly celowac w nieskonczonosc.. ale sobie tez mysle .. ze moze szybciej bysmy zaszly.. bo nie byloby tego wyliczania.. tylko pach pach :-D:-D:-D
Milego Dnia :))))))

Pyszczek , ja tez mam od @ dzieki wiesiołkowi potop i wczoraj tez taki dziwny był..ale duzo...tez juz nie rozpatruje ide w czwartek na monitoring i zobaczymy

Sylwuniu kochanie dzien dobry :)hehhe

a gdzie wy jesteście?
3136.gif

reklama
czesc dziewczyny :-)

Pyszczek i jak po nocce, jak przemyslenia? rozmawialas z mezem??

Anufifi milo widziec ze juz lepszy masz nastroj! :tak: jaka strategia na ten cykl?

Pyszczek to do dziela!! :tak:

Czarodziejka ja ciagle nie mam czasu na sprzatanie... od rana w pracy... coz

ja teraz czekam na @.
niby jutro powinna sie pojawic. zobaczymy...
no i zakupialm sobie juz wiesiolek i folik a mezowi salfazin!;-)

buziaki

Do góry