reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga podobno witaminy prenatalne jak najbardziej pomagają. A jeśli chodzi o magnez i wapń to sprawa dyskusyjna. Osobiście nawet starając się o córkę nie suplementowalam się tym. Ja zbyt dobrze planowań na chłopców zbyt nie znam tylko tyle co przy okazji czytania natrafiłam na takie zalecenia. Tutaj ciężko z starającymi się o chłopców. Mniejszość niestety.
Leeleeth ja sama do końca się bałam tego wszystkiego. Ale Ci kibicujemy, będzie dobrze [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleth, ja tez się boje tych planowań zwłaszcza w nowym cyklu wkracza clo ;) a z tego co kojarzę to Ty tez planujesz w staraniach wdrożyć ten lek?
Jakby co Imama będzie już mogę niedługo znała płeć dzidziusia, mam nadzieje ze niedługo mi uda się zajść w ciaze i w trakcie Twoich przygotowań dowiesz się kto u mnie zamieszka.
Z tego co kojarzę to Kruszynka jest tez na clo, biedronka a Ty?

Kinga ja tak jak Biedronka, moi chłopcy powstali z codziennych staranek przez cały cykl:)
Kitqa apropo wieku to ja parę lat temu też miałam plan że urodzę dzieci przed 30 i później będę miała luzik. No i plan wykonałam:)
Wtedy jak miałam 25 to myślałam sobie, że kobiety które rodzą w wieku 35 lat to już strasznie późno. Ale teraz jak chłopcy podrośli to znowu poczułam silny instynkt macierzyński;)Wszystko przed Tobą, jesteś jeszcze bardzo młoda i spokojnie możesz jeszcze myśleć kiedyś o trzecim:)
Gosica ja też chyba teraz idę na monitoring, październik będzie nasz :)
Imama wszystkie teraz czekamy żeby potwierdzić u Ciebie tą córeczkę:)

Monia, kto wie może uda nam się wstrzelić w podobnych terminach i w podobnym okresie będziemy robiły usg prenatalne, zgadywanie płci itd;) czego Tobie i sobie życzę!
Kinga, nawet jeśli planujesz zajsc w ciaze na przełomie roku to warto powoli zająć się suplementami itp. Ja akurat celuje w dziewczynke, wiec niestety nie pomogę ;(
Tez czy takim te książkę Wojcika, ale jakoś przestałam wierzyć w odstęp na którym to ta książka bazuje.

Dzięki dziewczyny, faktycznie jestem w mniejszości w starankach o płeć. Dookoła sami chłopcy, u moich znajomych od 2 lat nie urodziła się ani jedna dziewczynka, tylko u mnie, ale może i ja będę miała synka.... Myślicie że geny mają na to wpływ? W mojej rodzinie same dziewczynki- moja mama ma siostrę która ma dwie córki, ja mam dwie siostry i każda z nas ma córkę i mój mąż ma 3 siostry i każda ma po córce... Myślicie że synek jest do zrobienia w tym babińcu?:) więc rozumiecie dlaczego chciałabym synka:)

No właśnie Gosica- coś tu się nie zgadza z tym odstępem bo czytałam Wasz wątek od dawna i właśnie chłopcy z częstych starań a Wójcik pisze co innego. Także będę Was słuchać.

Dziękuję za każdą z rad. Już zrobiłam listę do apteki na jutro i zaczynam łykać witaminki. Femibion ma jakieś witaminy dla kobiet starających się o ciążę- myślicie że te zakupić (jest w nich mniej składników) czy takie już dla ciężarnych?

Kinga, widzisz sprawiedliwości nie ma. U mnie w rodzinie niby więcej dziewczyn, u męża sami faceci. Chyba jednak czynnik męski tu u nas miesza. Ale 100% prawdy raczej nie będziemy mieli. Na pewno warto zawalczyć o marzenia!
Nie chce Ci tu bardzo mieszać z suplementami bo staram się o inna płeć.moze sprobuj dodatkowo podczytac forum gender dreaming? Tam jest mnóstwo wiedzy, wskazówek na temat planowania płci.

Leeleeth nie bój się :-)
Karmisz piersią?
Oj chciałabym bardzo żebyś miała te córunie :-)

Tak, karmie piersią i tez liczę, że to pomoże [emoji6]
Ale jakoś wewnętrznie czuje, że nie mam szansa na córeczkę i to mnie chyba wstrzymuje.

Dziękuje Ci@Biedronka0506 [emoji8][emoji8][emoji8]
Oby sie udało nam wszystkim [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Witajcie. Mi dzisiaj gin przypisała Clostilbegyt.
Trochę mnie uspokoiła z tymi objawami, ze wcale one często nie wystepuja i powinnam dać radę. Pocieszyła, ze po tym leku jajeczko jest lepszej jakości a już w moim wieku na pewno zadziała na plus;)

Zobaczymy, dzisiaj mam spadek tempki wiec dzisiaj/jutro powinna przyjść @.
Lekarka mówiła ze mogę sobie wybrać termin brania leku: od 3dc lub nawet 5dc.
Przeglądałam kiedyś forum GD i natknęłam się na statystyki-chyba w 5dc są większe szanse na bliźniaki? Imama, tez cos takiego pisałaś? Masz gdzieś namiar na tego excela? Nie zapisałam go sobie i nie mogę go teraz znaleźć ;(

Do góry