reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga podobno witaminy prenatalne jak najbardziej pomagają. A jeśli chodzi o magnez i wapń to sprawa dyskusyjna. Osobiście nawet starając się o córkę nie suplementowalam się tym. Ja zbyt dobrze planowań na chłopców zbyt nie znam tylko tyle co przy okazji czytania natrafiłam na takie zalecenia. Tutaj ciężko z starającymi się o chłopców. Mniejszość niestety.
Leeleeth ja sama do końca się bałam tego wszystkiego. Ale Ci kibicujemy, będzie dobrze [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleth, ja tez się boje tych planowań zwłaszcza w nowym cyklu wkracza clo ;) a z tego co kojarzę to Ty tez planujesz w staraniach wdrożyć ten lek?
Jakby co Imama będzie już mogę niedługo znała płeć dzidziusia, mam nadzieje ze niedługo mi uda się zajść w ciaze i w trakcie Twoich przygotowań dowiesz się kto u mnie zamieszka.
Z tego co kojarzę to Kruszynka jest tez na clo, biedronka a Ty?

Kinga ja tak jak Biedronka, moi chłopcy powstali z codziennych staranek przez cały cykl:)
Kitqa apropo wieku to ja parę lat temu też miałam plan że urodzę dzieci przed 30 i później będę miała luzik. No i plan wykonałam:)
Wtedy jak miałam 25 to myślałam sobie, że kobiety które rodzą w wieku 35 lat to już strasznie późno. Ale teraz jak chłopcy podrośli to znowu poczułam silny instynkt macierzyński;)Wszystko przed Tobą, jesteś jeszcze bardzo młoda i spokojnie możesz jeszcze myśleć kiedyś o trzecim:)
Gosica ja też chyba teraz idę na monitoring, październik będzie nasz :)
Imama wszystkie teraz czekamy żeby potwierdzić u Ciebie tą córeczkę:)

Monia, kto wie może uda nam się wstrzelić w podobnych terminach i w podobnym okresie będziemy robiły usg prenatalne, zgadywanie płci itd;) czego Tobie i sobie życzę!
Kinga, nawet jeśli planujesz zajsc w ciaze na przełomie roku to warto powoli zająć się suplementami itp. Ja akurat celuje w dziewczynke, wiec niestety nie pomogę ;(
Tez czy takim te książkę Wojcika, ale jakoś przestałam wierzyć w odstęp na którym to ta książka bazuje.

Dzięki dziewczyny, faktycznie jestem w mniejszości w starankach o płeć. Dookoła sami chłopcy, u moich znajomych od 2 lat nie urodziła się ani jedna dziewczynka, tylko u mnie, ale może i ja będę miała synka.... Myślicie że geny mają na to wpływ? W mojej rodzinie same dziewczynki- moja mama ma siostrę która ma dwie córki, ja mam dwie siostry i każda z nas ma córkę i mój mąż ma 3 siostry i każda ma po córce... Myślicie że synek jest do zrobienia w tym babińcu?:) więc rozumiecie dlaczego chciałabym synka:)

No właśnie Gosica- coś tu się nie zgadza z tym odstępem bo czytałam Wasz wątek od dawna i właśnie chłopcy z częstych starań a Wójcik pisze co innego. Także będę Was słuchać.

Dziękuję za każdą z rad. Już zrobiłam listę do apteki na jutro i zaczynam łykać witaminki. Femibion ma jakieś witaminy dla kobiet starających się o ciążę- myślicie że te zakupić (jest w nich mniej składników) czy takie już dla ciężarnych?

Kinga, widzisz sprawiedliwości nie ma. U mnie w rodzinie niby więcej dziewczyn, u męża sami faceci. Chyba jednak czynnik męski tu u nas miesza. Ale 100% prawdy raczej nie będziemy mieli. Na pewno warto zawalczyć o marzenia!
Nie chce Ci tu bardzo mieszać z suplementami bo staram się o inna płeć.moze sprobuj dodatkowo podczytac forum gender dreaming? Tam jest mnóstwo wiedzy, wskazówek na temat planowania płci.

Leeleeth nie bój się :-)
Karmisz piersią?
Oj chciałabym bardzo żebyś miała te córunie :-)

Tak, karmie piersią i tez liczę, że to pomoże [emoji6]
Ale jakoś wewnętrznie czuje, że nie mam szansa na córeczkę i to mnie chyba wstrzymuje.

Dziękuje Ci@Biedronka0506 [emoji8][emoji8][emoji8]
Oby sie udało nam wszystkim [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Witajcie. Mi dzisiaj gin przypisała Clostilbegyt.
Trochę mnie uspokoiła z tymi objawami, ze wcale one często nie wystepuja i powinnam dać radę. Pocieszyła, ze po tym leku jajeczko jest lepszej jakości a już w moim wieku na pewno zadziała na plus;)

Zobaczymy, dzisiaj mam spadek tempki wiec dzisiaj/jutro powinna przyjść @.
Lekarka mówiła ze mogę sobie wybrać termin brania leku: od 3dc lub nawet 5dc.
Przeglądałam kiedyś forum GD i natknęłam się na statystyki-chyba w 5dc są większe szanse na bliźniaki? Imama, tez cos takiego pisałaś? Masz gdzieś namiar na tego excela? Nie zapisałam go sobie i nie mogę go teraz znaleźć ;(

Do góry