reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga ja na chłopca miałam codzienne wspolzycie przez caly cykl, bez zadnych owu testow. Zadnej diety suplementow nie robilam poprostu chcialam dziecko :-) a Ty corka z owulacji to byl jeden raz w owulacje czy jak?

reklama
Gosica to był jej już chyba trzeci cykl z clo nie robiła już monitoringu bo i tak chciała bliźniaki. Ma starsza córkę i młodszego syna. Dietę robiła tylko 8 tygodni. Całkiem opisu nie zostawiła ale może wkoncu dopisze. Nie zakwaszala się z tego co czytałam.
Biedronka ja właśnie się tym przejmowałam w drugiej ciąży. Wszyscy ze musi być córka żeby była parka. Teraz jeszcze gorzej Haha ale już się tym nie przejmuje. Wszyscy chyba wątpią w ta córkę wiec już się boja mówić [emoji6]
Miałam na myśli Biedronka ze ja po clo teraz będę w kolejce i po ostrej suplementacji meza
Kinga wg "zaleceń" na chłopca powinno się mieć trzy stosunki w dni płodne. Jeden po pozytywie i następne dwa na drugi dzień rano i wieczorem. Do tego wysoki cukier podobno sprzyja chłopa wiec powinno się jeść bardzo często nie robiąc przerw. Dieta wysokobiałkowa najlepiej dużo mięsa jajek i nabiału. Z suplementów to witaminy prenatalne dla ciebie i męża, wiesiołek bo to źródło wit omega. Dieta tylko 6 tyg przed starankami. Ćwiczenia mięśniowe tzn podnoszenie ciężarów tez na chłopca.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aaa, rzeczywiście czekamy w takim razie na Mikallo, chociaż ona chyba bez clo??
Biedronka, tak to standard. Pierwsze pytania kiedy jesteś w ciazy, a co urodzisz? Gin Adusi ma racje-po prostu dziecko ;)

Imama, zgadza się chyba niektórym już głupio pytać, bo po 2 synach myślą ze będzie i trzeci ;)
A u Ciebie i u mnie podejście do staranek bedziebardzo podobne dlatego na Twoje usg czekam prawie jakby na swoje ;)

Dziękuję Wam za odpisanie

Biedronko, z córką miałam współżycie tydzień przed a kolejne 20h po pozytywnym teście owu i potwierdzonej owulacji na usg, a następnie rano następnego dnia. Suplementowałam się wiesiołkiem. Dieta bogata w sód i potas ale to tak całe życie lubię słono więc dla mnie żadna dieta:) jedynie co to ten kalendarz chiński pokazywał córkę i aż śmieszy mnie że cała reszta nie zadziałała:) sugerowałam się radami dr Wójcika z książki "Chłopiec czy dziewczynka".

Imama, witaminy prenatalne? a tam nie za dużo magnezu? podobno dieta bogata w magnez i wapń sprzyja dziewczynce? Czy to nie tyczy się witamin? A wiesiołek to cały cykl czy tylko do dnia owulacji? Bo ja już tyle się naczytałam w internecie ale wiecie- to tylko teoria a praktyka to u Was i skarbnica wiedzy ze ho ho:)

Ja planuje zajście w grudniu/styczniu więc trochę jeszcze mam czasu na przygotowania:) mam nadzieję że za rok będę mogła pochwalić się synkiem także dzięki Waszym radom:)

Faktycznie teraz sobie przypomnialam, że bralam przed synem kwas foliowy i omega med cos tam takie witaminy pamietam ze dosc drogawe byly no ale z polecenia mojego starego gina i w cyklu ktorym zaszlam inofolic

Majorcia, dziękuje za pamięć! Niestety test negatywny;(
Czekam teraz na okres i przygotowujemy się do kolejnego cyklu.

Napewno jak nie teraz to może w następnym cyklu dzidzia wie najlepiej kiedy się zjawić każdy czas jest odpowiedni Trzymam za Ciebie i inne dziewczyny kciuki Myślę że CLO może Ci pomóc zajść szybciej więc ten cykl może być twój czego Ci życzę

Strach mnie obleciał i boje sie zacząć staranka [emoji57]
Normalnie skitrana jestem, a jeszcze okresu nie dostałam [emoji23][emoji23][emoji23]
Nieźle sie zapowiada [emoji52]

Trzymam kciuki za nasze Starające się i czekające na potwierdzenie płci [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Do góry