reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Imama, i przy clo potrzebowałam trochę czasu na decyzje.
Właśnie clomid nie daje gwarancji płci. Sporo poczytałam na str IG, GD i chłopców ten jest dużo po clo. Z drugiej strony patrząc na dodatkowe wsparcie typu OLE, ewentualnie zakwaszenie wówczas szanse rosną do 80%!
A wiadomo trzeba się i tak liczyć z chłopcem albo i bliźniakami ;) dlatego zechce iść na monitoring w miarę blisko ovu, może wtedy gin będzie widziała liczbę dominujących pęcherzyków ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama gdybym się wcześniej zabrala za robienie dzieci to juz bym miala piatke :) ale niestety mamy takie realia ze najpierw liczy sie wyksztalcenie, praca, dach nad glowa a dopiero potem dzieci i taki jest tej imprezy final, ze mam 30 lat i dopiero dwojke dzieci.
Dokladnie, szkoda ze nie da sie wymienic dzieciakami, ale wieksza szkoda jest że nie da się zaplanować plci dziecka :(

Gosica właśnie ja takie myślenie mam. Samo clo to pare % więcej dziewczynek ale jednak połączenie różnych taktyk powinno zwiększyć szanse. Ale No sama jestem ciekawe czy coś u mnie to dało bo pójdę pierwsza na odstrzał hehe.
Myśle ze jak nie jest duża dawka clo i wiele cykli z nim to szanse na bliźniaki małe.
Teraz czytałam post dziewczyny co chciała bliźniaki i sama sobie dawkę zwiększyła na 100mg i faktycznie ma bliźniaki ale chłopców także załamki dostała. Ale trzeba się chyba z każda opcja liczyć.
Kitqa ja chciałam się wyrobić z trójka przed 30 także może wyjdzie [emoji6] teraz mam 28 wiec akurat by mi pasowało.

Imama, dokładnie będziesz takim, sorry króliczkiem [emoji235]otóż to, złożenie ilus czynników zwiększa nam szanse: dieta, clo, zakwaszenie, OLE. Nie ma tej Lukrecji co mnie trochę zastanawia ale może za dużo dziwnych rzeczy się doszukuje ;)
A ta dziewczyna po clo 100 robiła monitoring? Dodatkowe zakwaszanie itd?

Wiecie co dziewczyny ja moge mieć chłopca drugiego najbardziej będzie mnie denerwować zyczenia parki i pytania A WIESZ CO BĘDZIECIE MIEĆ? Ja jak byłam w ciąży z synem nikt nie wiedział co ma byc. Na te pytania odpowiadałam, ze nie wiem, no jak pytali A CO BEDZIECIE MIEC ? Mowilam Nie Wiem, no bo przeciez przyszlosci nie przewiduje zawsze moze byc suprajz przy porodzie haha no a nikt nie pytal CO MACIE MIEĆ? :-D haha

Jak mawiał mój gin, będzie Pani miała dziecko :)
smile.png
:)

reklama
Witam dziewczyny, nie biorę udziału w dyskusji ale śledzę Was od jakiegoś roku w miarę możliwości. Chciałabym postarać się o synka. Zauważyłam, że Mikallo ma mieć synka i chciałabym zasięgnąć rad jaki przepis na niego miałaś?:) Mam córkę która też była planowana na synka, byłam nawet na monitoringu który wskazał owulację, jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że będzie dziewczynka:) Uwielbiam ją ale marzę jeszcze o chłopaczku. Macie jakieś specjalne rady?:) Mikallo Ciebie proszę w szczególności. Czy chiński kalendarz Wam się sprawdził? bo mi chyba jako jedyny wskazywał córkę kiedy wszystkie metody stosowałam ku chłopaczkowi, ale nie chcę pokładać aż takiej wiary w kalendarz.... Pomóżcie proszę mamusie:)

Do góry