reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z rana no u mnie temp spadla troszke a test owu z rana negatyw to znaczy cien cienia drugiej kreski wiec oczekuje na okres, juz mógł by przyjsc :-)

reklama
Miciurka No ale jednak dwie córki ma tez jak tak ćwiczyła. Ona wiem ze coś modyfikowała. No ale zawsze jakiś właśnie procent jest.
Ona miała dwie siostry i dlatego tez chciała taka rodzine i rodzeństwo, ze więź i takie tam[emoji6]
Serena Williams ma teraz tez córkę co przy jej masie mięśniowej powinien być syn. Bo jednak cardio na córkę. Ale to zbyt dużo czynników żeby to analizować. A właśnie, dasz radę ćwiczyć? Ja miałam zapał na początku a później złapałam lenia i z synem ciężko było.
Gosica co do kawy to sama się zastanawiałam bo tez to czytałam. Ale uwielbiam kawę i mi ciężko by było odrzucić a jak przeczytałam ze teraz jednak piją dużo to dla mnie na plus.
Biedronka to macie pierwsze staranka w tym nowym cyklu czy jeszcze czekacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mnie też się wydaje, że to wszystko kwestia przypadku i szczęścia :-)

Ginekolodzy mówią, że nie ma metody na płeć tzn. Mówi tak mama ginekolog, że się nie da. Zając Tomasz nie wiem czy kojarzycie występuje często w Pytanie na Śniadanie. Oglądałam odcinek właśnie o planowaniu płci i mówił o Shettlesie, że to jedynie zwiększa prawdopodobieństwo.

A my kobiety musimy w coś wierzyć i nie byłybyśmy sobą gdybyśmy nie spróbowały :-) trzeba wiedzieć, że zrobiło się wszystko :-D

Ale skoro IG i DG mają oparcie w badaniach to coś musi w tym być według mnie...

Witam w sobotni ponury dzień. U mnie trzeci 19dc, trzeci dzien od skoku temp. Dopiero na dzisiaj komputer pokazuje mi symbol chłopca, wiec potencjalne szanse na ciaze. Wczoraj wydawało mi się ze szyjka była nisko, rozpulchniona i lekko otwarta. Bez testów wnioskowalabym ze owulke mogła być wczoraj. Teraz już nic nie wiem ;( cóż może cos załapie z sobotnich przedtygodniowych przytulanek lub nocnych czwartkowych...
Biedronka, cos mi się ubzdurała ze staranka u ciebie już ruszyły, a na razie są tylko przygotowania?
Imama, tak sobie jeszcze myśle o czynniku ćwiczenia, pewnie ze zechce spróbować-tylko ja wybrałabym pływanie, nie wiesz jak ono ma się do cardio, czynnika dziewczynkowego?
Ja co najwyżej mogę ale colę, z kawa dla mnie będzie ciężko. Tu pewnie chodzi o to, ze kawa zakwasza organizm.

Gosica tak u mnie przygotowania a miałam obawy, że mogę być w ciąży ale to by było raczej niemozliwe no ale
Szanse zawsze jakies są, cykl mi sie dziwnie przedłuza i to przez to

Imama - jeśli już to zastosuje metodę kanapowca[emoji23], bo z tego co czytałam to trzrba minimum 60 min dziennie a ja bym raz dała raz nie i bała bym się że sobie właśnie tylko podwyze testosteron,

Biedronka- na tv to bym nie patrzyła oni tam.mowia co chcą lub za co im tam zapłacą ;) , mnie pociesza fakt że Atomic ś sumie dużo wie i dziewczyny biorą od niej diety i coaching i faktycznie mają corki, sama się zastanawiam czy się nie skusić na dietę od niej ,

Gosica - hm 3 wyższe temp to przecież potwierdzenie owulacji , dziwnie pokazuje a ty masz baby comp tak ? Ponoć tam też planowanie płci i sprawdza się bynajmniej bardziej aniżeli strzał na ślepo :) heh

Ja też mam jakieś dziwne objawy , jakieś bóle jajników i ból jak na okres nie wiem o co chodzi , zwykle jak już był okres po porodzie to już został , mam nadzieję że nic się nie rozwalilo,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica jeśli o kawe chodzi to moja mama wcale nie piła i ma 3 córki i syna :-) ja pije teraz 2 dziennie fusiary bo przed synem raczej 1 rozpuszczalna i duuuuuzo herbat, więc teraz zmieniłam i pije kawe

Miciurka, tak mam baby compa. On mi pokazuje jakby ovu miała być jutro albo nawet pojutrze! Dzisiaj mam znaczek ze szanse na chłopca, nie wiem czy ten konputer w ogóle na bieżąca liczy ovu w zależności od pomiarów temp-raczej nie ;(
Biedronka, raczej do kawy się nie zmuszę ale colka owszem ;) widać po Twijej mamie ze nie tylko czynnik kawa działa przy płci cos innego jeszcze ;)

reklama
Biedronka- Ja to samo będę właśnie troszkę pozmieniam i zobaczymy,

Gosica-a jak długo masz baby Compa? Bo im dłużej się mierzy tym dokładniejsze pomiary są,

Ja sobie zeszyt założyłam , wpisuje wszystko co potrzeba żeby się nie zgubilo :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry