reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Majorcia aż tak to się nie znam. Myślałam ze to to samo bo wszędzie piszą ze to samo tylko pod inna nazwa występuje.
Ale wiadomo bez zaleceń lekarza bym nie brała w ciąży. A tak to już mi w pon powiedziała ze do końca ciąży muszę brać a progesteron co drugi dzień od przyszłego tyg.
Ale nie powiem problemy jelitowe mam straszne! Czy to przez to to nie wiem. Progesteron mam dopochwowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzięki Majorcia za wyjaśnienia. Czyli mogę brać acard 75 mg. A jak zazywalas acard przed staraniach,codziennie?
Imama ja tak samo nie znam się na tym i głupia jestem jak nie wiem co i wolę się dopytać bo zawsze ktoś coś doradzi :-)

Ostatnia edycja:
Majorcia, dzisiaj mam 15dc. Po castagnusie cykle mi znormalnieli ;) kiedyś miałam w OK.27 dc, po porodzie bardziej 21dc. A jak zaczęłam łykać castagnus w zeszłym cyklu to ov miałam w 17/18 dc. Czyżby teraz ov miała być jeszcze wcześniej? Niezłe by było bo u mnie praktycznie to się nie zdarza, żeby I faza cyklu była taka krótka. Może ten saw palmetto pozmieniał-Rez zaczęłam go brać w poprzednim cyklu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleeth bardzo bardzo Ci kibicuje :-*

LELEETH ja też bardzo bardzo bardzo!!

[emoji8][emoji8][emoji8]

atdc9vvjktz16vlw.png

O matko nie ma.mnie cały dzień a tu tyle wpisów ,

PrzyszłaMama87- dzięki za info o priv :) ! Już odp. , szybko Ci bladzioch wyszedł ! Wow

Imama - , no faktycznie uważaj jak taka mega płodna jesteś hihi, po poronieniach też duża szansa na córkę ,

Majorcia - ja wiem że masz córkę i mąż bral salfazin mojemu to się chyba nie przyda bo mamy naszego młodszego który się przebił przez takie ilości żelu na obniżenie ph że to naprawdę zdrowy chlop, i bardzo silny, chociaż zastanawia mnie fakt a co jeśli po prostu mąż ma silniejsze chkopczykowe plemniki,to salfazinem bym może podrasowała te dziewczynkowe ;) Hehe,

Ana87- trochę wiary za niedługo się dowiesz ale z tych wszystkich ludzi co ciągle im płci nie mogli dojrzeć to same dziewczynki tylko chyba jeden chłopczyk był na ileś tam przypadków, także a nóż widelec ;) - Ale wiem nie ma co się nakrecac ,

Gosica- owu była późno 13.05 , to był 19cd,

Alrksandra.kow-gratuluje ciąży ! Sliczna fofka ja niestety nic nie widzę to , Ale może na forum GD by coś powiedzieli ogólnie :)

Buniczek - generalnie alko i diet cola to nie taka zła sprawa [emoji23] Haha, ale pamiętaj pij diet cole lub pepsi bo asmapartamem słodzone a też zalecaja

Gosica-to może przybliżaj czas o te 2-3 h jak nie możesz zajść , pamiętaj że plemniki potrzebują 7 h w środku żeby być zdolne do zapłodnienia to wiesz moga się mijać z jajem,

Marzycielka z tych dwóch wybrała bym acard! Tylko nie brac codziennie tylko co 2-3 dzień (dla tych którzy jakby nie mają zaleceń od lekarza i zobaczyć jak się czujesz po) - przeczytałam na GD tak Atomic zalecała, i dokładnie tak jak Maziajka pisze Airfix też brała i też ma córkę -.cos w tym jest

Ciekawe co z mojego cyklu nie planowanego wyjdzie w tym miesiącu ;) ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

O matko nie ma.mnie cały dzień a tu tyle wpisów ,

PrzyszłaMama87- dzięki za info o priv :) ! Już odp. , szybko Ci bladzioch wyszedł ! Wow

Imama - , no faktycznie uważaj jak taka mega płodna jesteś hihi, po poronieniach też duża szansa na córkę ,

Majorcia - ja wiem że masz córkę i mąż bral salfazin mojemu to się chyba nie przyda bo mamy naszego młodszego który się przebił przez takie ilości żelu na obniżenie ph że to naprawdę zdrowy chlop, i bardzo silny, chociaż zastanawia mnie fakt a co jeśli po prostu mąż ma silniejsze chkopczykowe plemniki,to salfazinem bym może podrasowała te dziewczynkowe ;) Hehe,

Ana87- trochę wiary za niedługo się dowiesz ale z tych wszystkich ludzi co ciągle im płci nie mogli dojrzeć to same dziewczynki tylko chyba jeden chłopczyk był na ileś tam przypadków, także a nóż widelec ;) - Ale wiem nie ma co się nakrecac ,

Gosica- owu była późno 13.05 , to był 19cd,

Alrksandra.kow-gratuluje ciąży ! Sliczna fofka ja niestety nic nie widzę to , Ale może na forum GD by coś powiedzieli ogólnie :)

Buniczek - generalnie alko i diet cola to nie taka zła sprawa [emoji23] Haha, ale pamiętaj pij diet cole lub pepsi bo asmapartamem słodzone a też zalecaja

Gosica-to może przybliżaj czas o te 2-3 h jak nie możesz zajść , pamiętaj że plemniki potrzebują 7 h w środku żeby być zdolne do zapłodnienia to wiesz moga się mijać z jajem,

Marzycielka z tych dwóch wybrała bym acard! Tylko nie brac codziennie tylko co 2-3 dzień (dla tych którzy jakby nie mają zaleceń od lekarza i zobaczyć jak się czujesz po) - przeczytałam na GD tak Atomic zalecała, i dokładnie tak jak Maziajka pisze Airfix też brała i też ma córkę -.cos w tym jest

Ciekawe co z mojego cyklu nie planowanego wyjdzie w tym miesiącu ;) ,

Jasne mój brał bo długo nic nie zaskakiwało i zaskoczyło bez żelu bo pewnie gdybym dalej się tak zakwaszala to bym nigdy nie zaszła no cóż każdy jest inny i ma inne problemy i to jest fajne
Miciurka musisz zatem bardzo uważać żeby nie skończyło się na małym przedszkolu hi hi;)

Majorcia- no jak taki jeden przetrwał wszystko od irygacji po żele to ja naprawdę muszę uważać [emoji23], Ale mamy limit ustalony max 4 dzieci ,

Szczerze powiem że jeśli za 3 razem córka nie wyjdzie to rozwaze microsort, PGD jeśli mnie będzie stac

Edit: leeleeth - Ja też na takie coś stawiam obniżenie testo plus kąpiele itp . A nie wiesz może te proteiny co laska podała to tygodniowo 60 g max czy dziennie czy jak :)

reklama
Czyli mogę brać co 2 dzień przez cały cykl omijając @.

Ja brałam cały czas u mnie acard nie miał wpływu na @ ale ja dwa razy poronilam więc może wystarczy tak jak Maziajka pisze co drugi dzień

Imama mnie tylko lekarz mówił że acard brany w ciąży może powodować jakaś wadę serca ale to niby chodzi o jakieś duże dawki tego kwasu acetylosalicylowego a nie takie jakie są w acardzie 75 mg Ale nie pamiętam jaka wadę serduszka może spowodować ten kwas bo mnie uspokoił że takie dawki nie powinny zaszkodzić

Do góry