reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Gosica dziwne bardzo! Sama bym zgłupiała. Może dzisiaj faktycznie owu masz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Biedronka, tych różowych testów już więcej nie kupię! Tragedia
Z tym samopoczuciem dosłownie jak w ciazy, nagle zapachy zaczęły mi przeszkadzać. Schiza, stres, mąż się śmiał ze chyba jestem w ciazy [emoji4]

Dziewczyny pytaliście jaki mam plan. A wiec taki:
1505837245-aaaaaa.jpeg
1505837292-aaaaaa.jpeg

Ja stawiam na clo, i obniżenie testo,
Dodam gorące kąpiele, a o stosunku to czytam, najbardziej przekonuje mnie w owu, jeden raz, albo to hurryup. Ale na ten akurat aspekt mam jeszcze czas.

Mam pytanie czy któraś z Was zamawiała plan dietetyczne z GD?
Ja sie nad tym zastanawiam i chciałabym zobaczyć cos przykładowego [emoji6]

Czemu akurat ten plan? Bo kobietka pisząca, miała 5 synów i udało sie z córcia [emoji7]
I jakoś do mnie przemówiło [emoji6]
Ale poważnie traktuje to raczej jako zabawę jak wróżenie z fusów, bo nie chce sie nastawić bo serducho by mi pękło, raz gdyby nie wyszło a dwa, że dzieciątko nie jest tak przyjęte jak byc powinno.
Myśle, ze te plany to można losowo wybrać i z takim samym skutkiem kozę być [emoji6]

Niezmiennie trzymam kciuki za wymarzone płcie bo wiem jak w serduchu zalega takie pragnienie [emoji17][emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Marzycielka ciężko powiedzieć. Ja miałam zalecenia po startach żeby brać codziennie aspirynę i tak tez zrobiłam i biorę do teraz. Żurawiny wogole nie brałam także nie wiem co doradzić. Na GD to zabardzo ani żurawiny ani aspiryny nie biorą. Pare tam wcześniejszych widziałam ze żurawinę brały, pare tez brało aspirynę ale ogólnie tak to robią tylko dietę a z suplementów to kwas foliowy. Miałam dylemat bo akurat Atomic mi pisała ze nie zaleca aspiryny ze to kiedyś używano bo myślano ze pomoże uchronić ciąże a ze nowe badania wykazały ze może szkodzić. No ja trzymałam się zaleceń mojej gin. Chociaż nie powiem przejmuje się tym rowniez

Zwykla aspiryna jest niewskazana natomiast dojelitowa tak ja też po poronieniach brałam acard który utrzymalam do 37 tygodnia ciąży i nawet podczas krwawien lekarz nie pozwolił mi odstawić powiedział że odstawienie dopiero mogłoby mi zaszkodzić i że jak brałam tak muszę brać już prawie do końca ciąży

Majorcia aspiryna to to samo co acard
1505838594-aaaaaa.jpeg

Czytałam już o tym wcześniej i patrzyłam na te nazwy łacińskie i to to samo. Jedynie ze sie mylę....
W tych samych celach zalecenia. Z tym ze poprostu acard jest w Polsce a tu to chyba tylko aspiryna to tez to samo co baby aspirin z USA.
Leeleeth ja tylko wykupiłam członkostwo do GD i tam mam dostęp do prywatnego forum jak również do przykładowego menu diety itd. Co to planów to super sprawa bo Atomic ustala to typowo pod Ciebie bo wypełniasz formularz odnośnie wieku, odżywiania, wagi itd. Także typowo spersonalizowany jest.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak Imama tylko aspiryna dojelitowa a zwykła różnią się tym że zwykłą rozpuszcza się już w żołądku i nie wskazana jest przy zgagach i problemach zoladkowych a w ciąży wysoki poziom progesteronu już podrażnia żołądek więc taka aspiryna dopiero by go podrazniala powodując nadzerki dojelitowa oszczędza przewód pokarmowy i ma większa dawkę
Nie wiem czy pamiętacie dawniej często przepisywano przy przeziebieniach zwykłą polopiryne która rozpuszczalną się na łyżeczce
Taka zwykła polopiryna polecana jest jak ktoś ma objawy przedzawalowe bo się szybko wchłania

Do góry