reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica tez się teraz suplementujesz myśle ze to tez wpływa na owu bo jednak kombinujemy z hormonami. Mój ma zbyt mocne plemniory i bałabym się zabezpieczać tylko kalendarzem.
Zalecenia chyba było ze regularne przytulanka z zabezpieczeniem co 2-4 dni żeby plemniki były w miare świeże bo jednak hurry up to wybija mega dużo i nikłe szanse gdyby dodać częsty przed. Albo częsty albo normalne lajtowe przytulanka a na ostatnia chwile hardcore hehe. Abstynecja napewno odpada bo ona sama w sobie zmniejsza drastycznie ilość nasienia i dodając hurry up to chyba w odwrotna str by poszło i odbudowali plemniki po abstynencji.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Marzycielka No "zalecenia" są z ta kawa dieta suplementacja i alkoholem to 12 tyg bo niby najlepsze efekty. Mineralna chyba była min 6 tyg. gdyby były efekty po dwóch tyg przed owu to sama bym tak długo nie czekała. Ale myśle ze jak zaczniesz teraz to nie zaszkodzi. Ja z różnymi odstępami to robiłam. Alkohol tez nie codziennie miałam ochotę. Co do pH to osobiście nic bym więcej nie zakwaszala ewentualnie jak naprawdę się tym przejmujesz to może pare h po starankach sprawdź pH i zaaplikuj sobie te polskie globulki. Pewnie te samo działanie co rephresh. Ale naprawdę masz super pH a clo wysusza bardzo wiec nie wiem czy jest sens.
Majorcia ja tez polecam miętę. Ale później już nie piłam bo przy clo nie można nic co wpływa na hormony. Tez nie solilam i nie jadam bananów i pomidorów od stycznia ale minerałów nie badałam. Teraz to tylko chleb z serkiem i pomidorem na śniadanie zajadam [emoji6]
Kruszynka No testuj jutro bo same się już tu Tobą przejmujemy hehe
Biedronka ten lady comp to antykoncepcja tak jak kalendarzyk ale elektroniczny ale cena powala. Badania pokazały ze w owu więcej dziewczynek jest poczętych. To samo taki kalendarz (aplikacja) co ściągnęłam na tel ze przed owu to chłopcy a w owu córki mi pokazuje. To teoria wg Rodrigo Guerrero.

Co to za apka?

Imama, ostatni cykl był zwariowany, pierwszy na saw palmetto i komputer zwariował ;( teraz mam stracha bo działaliśmy wczoraj rano 12dc bez zabezpieczenia. Owulacja wg ostatniego cyklu była w 17/18dc (raczej 18) i tak myśle ze plemniki mogą przetrwać. Niby było j&d, zakwaszenie ale nigdy nic nie wiadomo. UE wiem czy na wszelki wypadek nie ładować wsiebie jakiś lubrykant czy w ogóle to cos da, albo pic vit c. Niby nawet początku śluzu jeszcze nie widać, nie wiem czy liczyć na ovu Ren 18dc...
W takim razie w razie czego przytulamy się przed ovu średnio co 3 dni.

A ja się zastanawiam czemu pół roku nie mogłam zajsć w ciaze? Przez stres??? Mozliwe by to bylo? Jeszcze Gosica pisze
że mogą przeżyć plemniki z 12 dnia do 18 Aż 6 dni by żyły? Ja przy normalnym wspolzyciu co drugi dzien nie moglam :-(

Ok. Będzie chwila prawdy :unsure:

Kruszynka ale jak dobrze by Ci się dzisiaj spało gdybyś już zobaczyła te dwie kreski:)
Kruszynka ty jak te tureckie seriale trzymasz nas tu wszystkie w niepewnośći juz myślimy że to już dziś się dowiemy czy jesteś w ciąży a tu jednak nic z tego dowiemy się dopiero;) jutro
Ja to bym nie wytrzymała

A ja się zastanawiam czemu pół roku nie mogłam zajsć w ciaze? Przez stres??? Mozliwe by to bylo? Jeszcze Gosica pisze
że mogą przeżyć plemniki z 12 dnia do 18 Aż 6 dni by żyły? Ja przy normalnym wspolzyciu co drugi dzien nie moglam :-(
Biedronka ja jak się poddałam bo stwierdziłam że tyle się staramy i nic i chyba nam nie dane to odrazu zaskoczyło

Gosica jak owu nawet w 17 to nie przetrwa nic serio. Nie przejmowałabym się tym.
Biedronka ta aplikacja to "Maybe baby" i w ustawieniach masz opcje wg Shettlesa albo właśnie tego Guerrero. W sama owu niby jest tylko 38% szans na ciąże wiec tyle czynników itd ze l ciężko okresic co mogło być przyczyna. Lekarze leczą po 6 miesiącach bezowocnych staranek i chyba i tak średnio 3-6 miesięcy zajmuje zajście w ciąże.

reklama
Do góry