reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka mąż brał przez jakiś czas wapń magnez ale to na początku naszych starań pił dużo coli to jedyne co do końca stosował na dietę się nie zgodził no i jakieś specyfiki czasem mu przemycalam ale większości nazw nie pamiętam słodziłam aspartamem przez jakiś czas tyle że po jakimś czasie odstawiłam że względów zdrowotnych Dwa razy poroniłam ale przed tymi staraniami piłam gujazyl syrop i to sporo bo tak długie bezowocne starania trochę mnie zalamywaly
Ja stosowałam wszystko co było możliwe stosowałam się do tych 7 czynników na dziewczynkę ale powoli odchodziłam od wszystkiego do końca stosowałam tylko Castagnus i Inofolic a mąż przed szczęśliwym cyklem brał że trzy miesiące Salfazin co chyba też dobrze wpłynęło na jakość plemnikow

reklama
Ja miałam bardzo wysoki potas i sod ale ja od zawsze dużo solilam i pochłanialam pomidory i banany a po ponad dwóch latach bez pomidorów i bananów ogólnie diecie potas i sod miałam w dolnych granicach wapń wysoko i magnez też ale czy to wpłynęło nie wiem
A i pod koniec przed zajsciem piłam przez parę miesiecy zielona miętę z z Kotanyi tak 5 dni pierwszych nowego cyklu i bardzo poprawiła mi się cera żadnych syfkow nie miałam teraz też czekam aż skończę karmić i znów będę pić że względu na cerę i myślę że ona znów dobrze wpłynęła na moje hormony

Kruszynka to tylko formalność ale na 100% będą 2 kreseczki u Ciebie :tak:a jak wyglądały twoje starania
Jesteście wielkie dziewczyny :-D
Najpierw bardzo się przykladalam do suplementacji i staran na córkę czyli przytulanka przed owu, magnez, wapń, potas kwas foliowy i vit c do owu i w sumie za drugim razem się udało ale ze skutkiem wiadomym. Więc tak mnie to dotknęło stwierdziłam że byłam egoistką chcąc córkę. Gin przepisał mi miovarian i wiesiołka do owu dalej oczywiście biorę te wszystkie suplementy i już nie patrzyłam na odstęp przed owu tylko bylo na żywioł.. Tym bardziej że męża mam 6 dni w miesiącu więc dostałam clo potem pregnyl. . Czytałam też o lady komp że on inaczej pokazuje te starania na córkę że właśnie w owu więc stwierdziłam co będzie to będzie i zobaczymy ale proszę o mega kciuki :) za dwie kreski..

Marzycielka No "zalecenia" są z ta kawa dieta suplementacja i alkoholem to 12 tyg bo niby najlepsze efekty. Mineralna chyba była min 6 tyg. gdyby były efekty po dwóch tyg przed owu to sama bym tak długo nie czekała. Ale myśle ze jak zaczniesz teraz to nie zaszkodzi. Ja z różnymi odstępami to robiłam. Alkohol tez nie codziennie miałam ochotę. Co do pH to osobiście nic bym więcej nie zakwaszala ewentualnie jak naprawdę się tym przejmujesz to może pare h po starankach sprawdź pH i zaaplikuj sobie te polskie globulki. Pewnie te samo działanie co rephresh. Ale naprawdę masz super pH a clo wysusza bardzo wiec nie wiem czy jest sens.
Majorcia ja tez polecam miętę. Ale później już nie piłam bo przy clo nie można nic co wpływa na hormony. Tez nie solilam i nie jadam bananów i pomidorów od stycznia ale minerałów nie badałam. Teraz to tylko chleb z serkiem i pomidorem na śniadanie zajadam [emoji6]
Kruszynka No testuj jutro bo same się już tu Tobą przejmujemy hehe
Biedronka ten lady comp to antykoncepcja tak jak kalendarzyk ale elektroniczny ale cena powala. Badania pokazały ze w owu więcej dziewczynek jest poczętych. To samo taki kalendarz (aplikacja) co ściągnęłam na tel ze przed owu to chłopcy a w owu córki mi pokazuje. To teoria wg Rodrigo Guerrero.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mam baby compa-napaliłam się na niego przed przystąpieniem do staranek. Mierze sobie temperaturę od OK.10 mies. Wg mnie jest to dobry sprzęt jeśli ktoś ma w miarę regularny cykl. Owszem wyznacza on owulacje, ale mam wrażenie nie do końca celnie przynajmniej w moim przypadku. Może mi się tak wydaje, w sumie nie weryfikowalam tego z monitoringiem. Rzeczywiście w dniu ovu pokazuje ob symbol dziewczynki ;)

reklama
Imama, kojarzysz jakie jest zaleceniem przed hurryup? Bo nie wiem czy ma być abstynencja, tez bez sexu z prezerwatywa żeby testosteron zachowac na niskim poziomie? A potem dopiero staranka gdzieś w okolicach ovu, pierwszy z prezerwatywa a kolejny po 2h już bez?;)

Do góry