reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kitqa jeny te czekanie. Nie wiem jak dajesz radę. Mi już się usg śnią po nocach. Ogólnie złe śpię, przejmuje się wszystkim. Sama bym już chciała wiedzieć kto tam siedzi. Jestem nastawiona naprawdę na chłopczyka No ale wiaodmo liczę na cud. Teraz tyle czytam idealnych planowań a jednak przeciwna płeć wiec to już masakra jakaś tyle miesięcy coś kombinować i rozczarowanie. No ale nie było mowy o gwarancji. Kiedy masz nastapna wizytę?
Ja pewnie nawet na prenatalnych nie będę pytac o płeć bo w DE lekarze nie określają tak szybko ale myśle w 15 tc się już dowiem! Moje dzieci zawsze wszystko pokazywały [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama : ) kwestia przyzwyczajenia. Czekam juz tak dlugo, że mozna sie juz przyzwyczaic. Jestem nastawiona na corke, takze to nie problem, a jak sie okaze ze to nie corka to tez nie problem : )
Na paczatku bylo najgorzej (nie dziwie cie sie wcale:)) przez ten czas zrobilam chyba wszystkie wrozby, sprawdzilam zabobony i inne pierdoly hehe ale przynajmniej wiem na czym stoje i czekam tak naprawde juz tylko na grudzien [emoji7] cc zalatwione i jestem juz spokojna.
Podoba mi sie ze w niemczech nie mowia o plci tam jak u nas, bo potem wychodza takie dziwne historie... [emoji849]
Ale wierze ze jak bedziesz na usg to sama cos wywnioskujesz z obrazu dzieciatka [emoji6][emoji51]

A kolejna wizyte mam juz : ) 27.09

Dziewczyny któraś z Was wrzucała linka z angielskich stron, bylo to takie zestawienie ph, stosunek, co jadly, kawa itd. Jak któraś kojarzy to napiszcie która to pisała to już sobie znajde. Dziękuje bardzo :-)

@Mikallo jak po wizycie??? dzis mialas miec tak?, mam nadzieje ze tym razem bedziesz zadowolona, bo to co piszesz jak wygladaja twoje wizyty, to ja by podziekowala zmienila gin. ja za kazdym razem mam pobierana krew i mocz i zawsze mam usg. Moze juz poznasz plec dzis:)
@Imama no wlasnie u nas tez nie klada takiego nacisku na wczesne wykrywanie plci w zeszlym mcu nawet nie pytalam go o to, bo w ostatniej ciazy tez nie chcial powiedziec, wiec nie smialam nawet.
Mi jak bylo obojetne, tak teraz marzy sie ta dziewczynka ,nie znam sie na tym rozpoznawaniu plci jak wy wiec @ASA915 ja tez nie pomoge w tej kwesti. A co do ruchow to nie martw sie, naprawde jest jeszcze troszke czasu, moze fika wlasnie w nocy jak ty spisz ja tak sobie zawsze to tlumaczylam, a po drugie zobacz przyszla mama tez pozno poczula i wszystko bylo w porzadku.
teraz mam zdjecie tez, ale co z tego jak malo wyrazne i widac tylko glowke i troche tulowia i mniej wyrazne, bo tym razem przez brzuch zrobil zdjecie, mowil ze przez powloki gorzej widac bo wszystko zalezy od grubosci tluszczyku:p
@Marzycielka86 nadal jest nadzieja, dopoki nie ma@ a zaraz po implantacji musi minac chyba doba aby byl wykrywany hormon, podwaja sie co dwa dni, a duzo zalezy od testu i od gestosci moczu no w sensie zeby byl z nocy.
AAA odnosnie tej mojej kuzynki urodzila chlopca jednak ,wiec lekarz w szpitalu mial racje,wyprawka rozowa,no nic bedzie chlopiec nosil ,dobrze ze takie maluchy szybko rosna, ale wozek ma rozowy :p !
Ja zawsze robilam "bezpieczne "wyprawki, najczesniej w neutralneych kolorach kupowalam, przewaznie zolty, zielen i krem ,a po porodzie to juz wiadomo.

Ostatnia edycja:
Biedronka o jaki link ci chodzi? O statystyki w % czy ogolnie artykuły na tamat pH itd.
Kitqa No racja nic się nie zrobi. Trzeba czekać. Ja w wróżenie bawiłam się przy drugim synu i i tak wychodziło córka a syn wiec teraz to nawet w ta betę nie dowierzam.
Ana to naprawdę szok dla koleżanki.! Naprawdę współczuje. Wiem ze ważne ze zdrowe bo jak chore to się załamać idzie ale tu napewno szok mieli jak jeden lekarz powiedział ze chłopak. Ale co za zdziwienie jakby dopiero przy porodzie się okazało. Tu właśnie podpisuje się oświadczenie czy chce się znać płeć i ze mogą oni się pomylić i żadnych pretensji człowiek nie będzie miał. To samo tyczy się chorób czy chcesz wiedzieć i ze jak nie wykryją to tez nie będzie się miało wyrzutów itd.

Właśnie Przyszłamama bo patrzę na twoje zdj usg i tak jakbyś je telefonem robiła. Powiedzcie mi można podczas badania nagrać sobie filmik z usg bardz właśnie zdj? Bo widzę ze na internecie często takie idzie natrafić ale nigdy nie pytałam gin mojej

Imama tak ja robiłam sobie zawsze zdjęcie po badaniu ;) pytałam ginekologa czy mogę i tyle. Powiedz mi teraz w ciąży nie robiłaś sobie żadnych wróżb jeszcze? Kalendarzy itd?

Imama napewno nie Ty to wrzucałaś to było takie zestawienie a nie wiem jak to sie nazywalo bo z angielskiego jestem noga haha tylko podstawowe podstawy :-D bylo tam imie dziewczyn ph jakie mialy przy staraniach o corke, na niebiesko pisalo te co planowaly corke a wyszedl syn, zaznaczone jaką metodą sie staraly, wszystkie mineraly i suplementy co jadly byly podane

reklama
Kruszynka to kłucie było całkiem inne niż kłucie jajnikow.Było mocne koło pępka a później takie promieniujace ciagniecie jakby skurcze poniżej pępka i to kłucie w szyjce mnie zdziwiło trochę. No zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
Biedronka wlaśnie czytałam ze wiele dziewczyn ma cień dopiero w dniu @ A czasem nawet i później. To zależy właśnie kiedy było zagniezdzenie, niby piszą że może być między 6-12 dpo. Także może mam jeszcze szanse w co już po tych 2 testach watpie.
Asa dzięki. Wiem że jeszcze jest czas ale jakoś mój optymizm spadł po tych testach. Na pewno będę próbować jak się nie uda i na pewno się kiedys doczekam i ja wojej dzidzi.
Ana no właśnie ja też czytałam ze musi uplynac dzień lub dwa od implantacji żeby organizm zaczął produkować hormon ciążowy.
A tak swoją drogą to psychika robi jednak swoje, zaraz po owulacji miałam wszystkie objawy ciążowe a po testach wszystko zniklo. Ale człowiek jest durny ale jakby nie było to zawsze do końca tli się iskierka jeszcze nadzieji.;-)

Do góry