reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Sprawdzałam w tym laboratorium co jest w mojej okolicy i koszt to 24 zł. I wyniki mam za godz.To jeszcze nie majątek a już będę wiedzieć na czym stoję. A na same testy kasy też pójdzie za nim przyjdzie@ testując codziennie.

reklama
Dziewczyny umieściłam dokument pdf z usg z 6t1dc, może powróżycie czy wg ramziego to chłopczyk czy dziewczynka...Maluszek jest prawie w centrum, ponizej jest pęcherzyk zółtkowy widoczny jako trochę większy od zarodka; badanie było robione przez USG dopochwowe, nie wiem czy jest to co potrzeba do zgadywania płci na zdjęciu...

Załączniki

• teoria.pdf
    82,1 KB · Wyświetleń: 65
  • upload_2017-9-10_22-23-35.png
    upload_2017-9-10_22-23-35.png
    297,8 KB · Wyświetleń: 86
Dziewczyny umieściłam dokument pdf z usg z 6t1dc, może powróżycie czy wg ramziego to chłopczyk czy dziewczynka...Maluszek jest prawie w centrum, ponizej jest pęcherzyk zółtkowy widoczny jako trochę większy od zarodka; badanie było robione przez USG dopochwowe, nie wiem czy jest to co potrzeba do zgadywania płci na zdjęciu...
Mi się wydaje, że z Ramziego dziewczynka :)

Asa ja nie pomogę bo się nie znam na tym :-D
A u mnie tak jak przypuszczałam test wyszedł negatywny :-( buuu.
A jeszcze jedno czy jak dojdzie do implantacji to test wykrywa od razu ciąże czy dopiero po jakimś czasie? Bo czytałam ze musi upłynąć około 1-2 dni zanim w moczu będzie wykrywalny ten hormon bo dopiero rośnie.
Dziś mam 10 dpo ale mam jeszcze cichą nadzieję że się może jednak udało wiem że jestem głupia ale czytałam też fora gdzie dziewczyną dopiero test pokazał cień cienia w dniu @.

Ostatnia edycja:
Asa tez mi się wydaje ze dziewczynka wg ramzi. Bo po prawej str masz jaśniejsze przy pęcherzyku co by wskazywało na tworzenie się w tym miejscu łożyska. A ze to dopochwowe to wychodzi na odwrót czyli z lewej czyli dziewczynka [emoji6] ale tez ekspertem nie jestem.
Marzyciela niestety nie wiem kiedy test wykrywa najwcześniej. Ale jakby nie patrzeć to 10 dpo to bardzo szybko tymbardziej ze nie mierzysz temp i nie wiesz czy od pozytywu owu nie było później itd. Czekać pozostaje bo dużo dziewczyna wychodzi jak piszesz w terminie @. Tak niby powinno się testować. A robiłaś może owulacyjne czy pozytywu nie pokazują? Mi dwa razy pokazywały teraz w tym cyklu były negatywne ale ciąża była wiec to roznie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka mi cień cienia w ciąży z synem wyszedł w dniu @ także spokojnie, rozumiem co czujesz bo ja też wtedy bardzo chciałam dzidzie i jak na złość się nie udawało, syn jest dzieckiem wyczekiwanym przez wszystkich u mnie bo dopiero 5 lat po ślubie byłam w ciąży. Po ślubie budowa domu więc nie chcielismy, później awansowałam w pracy więc chciałam troche popracować, a póżniej jak już chcieliśmy dziecko to nie wychodziło. I co miesiąc rozczarowanie bo negatyw

Robiłam test owulacyjny ale wczoraj i też wyszedł negatywny. Pytam bo wczoraj popołudniu miałam mocne kłucie w okolicy pępka promieniujace w dół brzucha i na dodatek miałam kłucie w szyjce macicy.

Marzycielka No z ta implantacją to nigdy nie wiaodmo. Tak jak jednym zarodek widoczny jest w 6 tc ( z bijącym serduszkiem) a moim dwóm znajomym dopiero po 8 tc zszedł. Wydaje mi się ze dużo czynników ma na to wpływ. I musisz czekać bo sama nie wiem czy beta by coś wykazała, jak implantacja późno bądź małe stężenie HCg. Ale podobno nie da się wyczuć bólu implanacyjnego.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry