reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka myśle ze w pochwie. Ja mierzyłam w ustach i to tak różnie. O dziwo wychodził wykres ale w pochwie to w ogóle szybciej pokazuje niż w ustach. Ja nie chciałam przy mężu tego termometru sobie wkładać hehe także w ustach mierzyłam. I mi się pokrywało z testami i śluzem. Myśle ze człowiek spokojniejszy jest jak ma się pewnosc Że owu była i te temperatury są już wyższe w fazie lutealnej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Taki mam właśnie plan aby zacząć mierzyć dla pewności. I zostanę przy pochwie tak Jak to robiłam bo wtedy właśnie ładnie wszystko mi wychodziło. A 3 h wystarcza spania?

Ja czytałam ze na stronie naturalnego planowania rodziny ze nawet 1,5 h spoczynku już nawet nie spania o mniej więcej tej samej porze wystarczy aby zrobić wykres. Ja karmiłam piersią i musiałam wstawać nie raz o 5 i później o 7 mierzyłam i wychodziło. Także 3 napewno wystarcza.

@kitqa to masz przeboje. Kiedy bedzie okazja zebys poznala plec dzidzi? Z ramzeja chyba tez Ci chlopca dziewczyny wrozyly? Ktory to juz tc?

@ana. Wizyta taka sobie. Zbadal mi szyjke recznie oraz usg i nie stwierdzil nieprawidlowosci, ponoc wszystko ladnie zamkniete. Dal luteine 2x 100 i nospe forte 2x 1 oraz sierowanie na badanie moczu bo podejrzewa kolke nerkowa. Dzidzi nie pokazal :( Jezeli bol nie przejdzie to mam jechac na IP. No i oszczedny tryb zycia, przy mojej 3 latce ciekawe jak ;P

Marzycielka i jak test, juz zrobiony, daj znac :-) Ja temp zawsze mierzylam w pochwie i wykresy wychodzily ladne, chociaz ten z maja w ktorym zaszlam w ciaze byl bardzo "rozjechany"po owulacji, okazalo sie ze to ciaza
Mikallo szkoda ze nie poznalas plci dzieciatka, oby te bole Ci przeszly szybko!!
Imama a ja czuje ze pomimo watpliwosci bedzie u Ciebie dziewczynka, staralas sie bardzo i mysle ze mimo wszystko zwiekszylas szanse na coreczke:-) czuje w kosciach ze bedzie dziewuszka ;-).O ktorej masz wizyte w pon., ja tez ide na 16.10 :-)
ana ale historia z Twoja kuzynka :-) A byli nastawieni na konkretna plec czy nie mialo to dla nich znaczenia?

Mikallo ale masz przeboje z tym ginekologiem. Ciężko naprawdę znaleźć dobrego. Sama teraz jestem zaniepokojona bo moja lekarka nie wykryła u mojej znajomej teraz naczyń przodujących- bardzo zadka anomalia ale jednak się sprzeczała nawet po analizie ze szpitala ze to nie to. Dobrego lekarza idzie poznać dopiero jak ciężki przypadek a wykryje i dobrze analizuje. Oby wykluczyli ta kolkę nerkowa u Ciebie. Uważaj na siebie i odpoczywaj. A mała chodzi już do przedszkola?
Asa mój mąż się już trochę "stresuje". Teraz jest w Niemczech ja w Polsce i siostra mi mówi ze się stresuje i dopytuje kiedy poznamy płeć. Wczoraj tez do mnie z tym zapytaniem pisał. Wszyscy w rodzinie nam mówili (mój brat i męża brat- jeden ma trzech synów drugi dwóch) ze oni nie chcieli by następnego dziecka ze względu wlaśnie ze nie ma szans na córkę.
Mam nadzieje ze jednak coś tam mi dopomogło No ale się okaże pewnie za 1,5 miesiąca. Mam wizytę Asa z rana bo już na 9:15. Mam nadzieje ze u Ciebie będzie ta córka i się dowiesz teraz na wizycie [emoji6]
Marzycielka jak test?

Hej dziewczyny. Test nie pozostawia żadnych wątpliwości ,dalej negatyw :-(
No nic czekam już na @ a od nowego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę, zamówiłam sobie jeszcze inofem, dobrze ze mam jeszcze to clo to spróbuję jeszcze raz tylko zaraz po pozytywnym teście owylacyjnym a teraz było chyba za późno i dlatego nic z tego nie wyszło. A i męża nadal faszeruje OLE ;-)
Buniczek,Gosica,San zak a jak u Was?
Kruszynka teraz za niedługo Ty testujesz?

Marzycielka przykro mi. Musisz przeanalizować co w tym cyklu bo jednak już jakiś czas się starasz i może coś zniejsza u Ciebie bardzo szanse na ciąże. A vitex bierzesz? Jak tak to bym odstawiła. I lepiej ten inofem faktycznie może coś ureguluje. Coś jeszcze stosujesz?

reklama
@Marzycielka86 kurcze szkoda :(
@ASA915 no szkoda że nie znam płci ale ważne żeby dziecko było zdrowe, plec w koncu poznam, może 5 na polowkowych ;)

Do kiedy robi sie polowkowe? Do 21+6?

@Imama ja myślę że bole mam od przemeczenia i podnoszenia małej. Staram sie tego nie robic ale czy na toaletę czy do fotelika samochodowego musze pomóc jej wejść. Mała chodzi do przedszkola ale nie naosiedlu choc mamy 5 (nie dostala sie bo przecież mam się jak nia zajac :( ) tylko troche dalej i codziennie ja dowoze okolo 20-30 min w jedna strone po dziurach :( ale fajnie sie tam odnajduje a ja moge troche w domu odpoczac :D

@Imama a tobie co dziewczyny wróża z Ramzeja?

Do góry