reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Mikallo najwazniejsze ze z dzidziolkiem wszytsko ok.
@Imama ty tez w tym tyg wizyte? wspólczuje mdłosci bardzoooo...
@ASA915 tak ja mam w nastepnym tyg w sobote, tez juz lepiej sie czuje w 2 trymestrze, mdlosci odeszly calkowicie, wiecej energi, często zapominam ze w ciazy jestem. A od paru dni czuje, ze ktos tam mnie smyra od srodka tak niesmialo, delikatnie.. ;)
aaaa @buniczek mi z ostatnim synem sie sprawdzilo, a teraz wyszedl tez syn no zobaczymy z pierwszym synem nie robilam, bo nie wiem kiedy dokladnie go splodzilismy :p

Marzycielka, miałam podobny dylemat. Działać już czy jeszcze czekac a z kolei rośnie ryzyko ze się przegapi ovu.
Niemyslalas żeby robić monitoring cyklu? Ja się coraz częściej nad tym zastanawiam...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.

To mój pierwszy cykl z clo i wczoraj w 8 dc miałam monitoring. Mam jeden pecherzyk dominujący 14 mm. Kolejne usg mam zrobić w pt a potem w pon. Jak myślicie kiedy będzie owulacja? Lekarz powiedział, że w pon moze juz byc po.

Imama dzięki. Mógłby dziś mi wyjść ten test pozytywny to bym dziś też i zadziałała coś a tak to jutro nici z tego bo mąż idzie na noc do pracy. Wszystko idzie nie tak ja bym to chciała :-( zawsze mam pod górkę.
Gosica już nie wiem sama co mam robić. Jeżeli owu nadal nie będzie to chyba się wybiorę,chociaż dziś mam 15 dc a owu przeważnie 17 , chyba że przeglądałam ja ale według szyjki i śluzu to jest raczej przed aniżeli po.

San.zak myśle, ze po piątkowym usg będzie latwiej przewidzieć czas owulacji.pecherzk rośnie z tego co kojarzę OK.2mm/ dobę. Pęka przy 21-23 mm. Ja bym prognozowała ze ovu będziesz miała w niedziele ;)
Marzycielka, chcesz działać w sama owulacje? Myślałam ze podobnie jak Buniczek i ja celujesz w o+12[emoji4]

Gosica tak chyba zadziałam zaraz po pozytywnym teście bo czytałam troszkę na ten temat i strasznie trudno jest trafić i zajść w ciąże przy O+12.a i nie zawsze z tego jest corka. A co mi pisane to i tak będzie czy to przed, w ,czy po owu.

Marzycielka86, nie wiem na ile wierzysz w pH. Ja póki co tak ;) dlatego popróbuje jeszcze 2-3 cykle wstrzelić się w o+12, być może pójdę tez na monitoring. Jeśli nie zajdę w ciaze przy o+12 będziemy próbowali działać bliżej ovu ale z zakwaszaniem.

reklama
Imama kciuki za jutrzejszą wizyte :-) nie mogę teraz tego znaleźć ale pisałaś gdzieś, że gdzieś tam pisało, że do dwóch lat od porodu szansa na dziewczynke tak w skrócie to napisałam :-) podeślij mi gdzie to pisałaś albo w skrócie napisz mi o co to chodziło :-) dziewczyny staraczki ja pierwsze staranka w listopadzie jak będą wyglądać nie wiem ja mialam zamiar wspolzyc do pozytywa na owu tescie. Duzo czasu miec nie bede bo koncem stycznia konczy mi sie macierzynski do pracy nie chce wracac bo nie mam z kim malego zostawic, do zlobka tez nie chce dawac..... troche zbiłyscie mnie z tropu z tym wspolzyciem:-D

Do góry