reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marzycielka86, nie wiem na ile wierzysz w pH. Ja póki co tak ;) dlatego popróbuje jeszcze 2-3 cykle wstrzelić się w o+12, być może pójdę tez na monitoring. Jeśli nie zajdę w ciaze przy o+12 będziemy próbowali działać bliżej ovu ale z zakwaszaniem.

Ja mam taki sam plan, i koniecznie u mnie zakwaszanie. Postanowiłam, ze bede cały cykl co 2 dni lactovaginal używała, a w okresie owu jeszcze ten krem zakwaszający no i zobacze.

Buniczek, Gosica to trzymam kciuki żeby się wam udało jak najszybciej zajść w ciąże ;-) ja im więcej czytam analizuję to dochodzę do wniosku że nie mamy na to większego wpływu i wszystko jest już ustalone z góry,chociaż mam jeszcze cichą nadzieję że może jednak ten Ole u mojego męża coś zdziała ;-)
Buniczek a nie podnosi Ci lactovaginal Ph? Mi wlaśnie tak robił a myślałam że zbija dopóki nie sprawdziłam.:-D

Marzycielka włąsnie nie wiem, bo dopiero kupie lactovaginal i uzyję. W tym cyklu dopiero paski ph kupiłam i zobaczyłam ze w okresie okołoowu, bardzo ph mi podnosi się do 7.

Dziewczyny ja w poczekalni. Czekam na wizytę bo musiałam przełożyć bo po południu do polski jedziemy na pogrzeb.
Marzycielka jak ma coś pomoc to napewno robisz wszystko dobrze. W pH również nie wierze. Atomic taka kobieta z GD co chyba nawet jest wspolzazozycielka tej str i robi te plany do wykupienia, pisze artykuły itd to ma syna z pH 4,5 a córkę z pH 7. Robiła ta dietę niskokaloryczna LE diet i poprosu sprawdziła to na sobie bo po diecie mineralnej, zakwaszaniu i niskim pH ma 4 syna. Jest cały artykuł o tym ze pH nie ma znaczenia. Może tylko zmniejszyć ilość nasienia ale to samo spowoduje j&d czy ciepła kąpiel.
Gosica rozumie Ciebie i Buniczek ze chcecie próbować dobrze ze macie na to czas to możecie przetestować to na sobie.
Biedroneczka tak to ja pisałam ze im mniejsza różnica wieku dzieci tym większe szanse na córkę. Ja zaczęłam starania jak syn miał 10 miesięcy i zaszłam w ciąże ale straciłam ja rownie szybko. Myśle ze organizm i te hormony mogą mieć wpływ. Ja również wierzyłam w kp. Wiem ze dziewczyny czekają przynajmniej 18 miesięcy po porodzie żeby "planować synów". To wręcz mus wg Atomic bo idzie zawalić sobie nawet super restrykcyjne plany na chłopca. Wiec jak najbardziej działaj. Tez chciałam jak mi się skoczy macierzyńskie być już w ciąży No ale się nie udało bo miałam do czerwca.
Sanzak tez myśle ze w piątek będzie ładnie widać i lekarz powie kiedy najlepiej staranka. W pon tez super ze kontrola bo będzie widziała ze pęcherzyk pękł.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama wszystko będzie dobrze ;-)choć wiem że każda wizyta to stres czy wszystko jest ok. Właśnie czytałam jej artykuł i wiem że ph nie wpływa na płeć dziecka.Chciałabym bardzo coreczke i chciałam znaleźć jakiś złoty środek aby ja mieć ale to tak to nie działa, nie wszystko co człowiek chce i pragnie to musi to mieć.

Ja po wizycie. Serduszko już bije [emoji7] bardzo się cieszę, coś cudownego ze taka mała istotka, kropeczka a już serduszko jest i pulsuje. Ciąża młodsza niż wg om ale myśle ze nadgoni wszystko w swoim czasie. Krew pobrali, 5 fiolek i toksoplazmozę już tez zrobiłam. Teraz mogę spokojnie jechać do Polski
Dostałam tez tabletki na wymioty i mdłości. Patrzę skład i jest to wit B6,B12. Któraś brała na mdłości? Pisze ze specjalnie dla kobiet w ciąży na opakowaniu.
Później wkleję zdjęcie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry