reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ana. Dobrze ze to tylko trzydniówka, pamiętaj ze maly ma teraz oslabiony organizm wiec chron go przed zimnym wiatrem i chorymi ludzmi. Ja bym podawala jeszcze lek przeciwwirusowy.
Mikallo i jak? [emoji1307][emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
tak slyszlalam wlasnie, ze trzeba teraz go wzmocnic i uważać

reklama
Marzcielka czytałam starania Maran, Ona bardzo dużo zrobiła w kwestii płci, ehhh no wiadomo staramy się jak najbardziej ale nie wiemy z jakim skutkiem. Ja robię inaczej niz przy chłopcach a efekt zobaczymy

ana. Super ze juz jest lepiej, mozecie byc spokojniejsi ze to tylko trzydniowka.Ja mam sie dobrze dziekuje. Do konca tygodnia jestem z synkiem w domu, a ze jest pogoda to maly smiga na rowerze a ja za nim, remontujemy tez sypialnie i wogole robie generalne porzadki wiec dobre samopoczucie drugiego trymestru jest mi na reke :-).Ty masz wizyte w nast. tygodniu jesli dobrze pamietam, pewnie poznacie plec, ale emocje :-)
Mikallo i jak wizyta, alez trzymasz nas w niepewnosci :-)
Imama wspolczuje zlego samopoczucia, w drugim trymestrze powinno byc lepiej, jeszcze troche i moze sie poprawi.Trzymaj sie dzielnie i nie daj sie mdlosciom, pamietaj ze to dobry objaw :-)

Buniczek ja tak samo chce teraz inaczej zadziałać jak przy synkach a co będzie z tego to tylko Bóg jeden wie :-) ale co by nie wyszło i tak będę kochać nad życie bo jestem gotowa na 3 synka i wiem też że co bym nie zrobiła i tak będzie synuś, ale chce dziecka przede wszystkim.

Dzieki dziewczyny za kciuki :D
Z dzidza wszystko ok, choc powiem, że z wizyty nie jestem zadowolna. Lekarz tylko dotknął mnie sprzetem, pokazał bijace serduszko i tylko tyle, nawet go nie zmierzył. Badania szyjki nie mialam od czerwca :/ dzis jak sie zapytalam to stwierdził, że nie trzeba :/ miałam wrazwnie że poszlam tam tylko po L4....
Ale wazne, że z dzidzią oki i test peppa tez wyszedł dobrze :)

Mikallo, nie przejmuj się zachowaniem lekarza. Może miał zły dzień. O rany, dziwne z badaniem szyjki-mi lekarze w poprzedniej ciazy badali szyjkę co każda wizytę czyli co 2-3 tyg.
Najważniejsze, ze test pappa wyszedł w porządku.

Imama a jakby się to miało w kierunku corci jakbym dziś zadziałała? Od wczoraj mam śluz plodny, a do owu jakoś jest 2-3 dni. Czy lepiej zaczekać do pozytywnego testu i wtedy działać?czy może nie ważne kiedy byle tylko raz a w płodne?

Mikallo, szkoda że lekarz tak lekceważąco podszedł do tematu. Najwazniejsze ze z dzieckiem jest wszystko dobrze : ) [emoji1303]
Moze zastanow sie nad zmiana lekarza ?

Mikallo najważniejsze ze dzidzia zdrowa. A lekarz- No cóż może miał zły dzień. Szkoda bo jednak czeka się tyle na wizytę a lekarz chce szybko itd to przykre poprostu.
Marzycielka Hmm troszkę to ryzyko myśle bo nie wiesz czy owu się nie przesunie i np będzie 4-5 dni po stosunku i wtedy będziesz znów się zastanawiać czy powtórzyć- wiec dwa razy by było w płodne. Jak już próbujesz któryś miesiąc a teraz na clo to ja bym poczekała na pozytyw. Jednak wtedy duże szanse a teoria ze plemniki XY żyją dłużej obalona wiec myśle odstęp i tak nie pomoże. Ja osobiście nie chciałbym tracić cyklu tylko poprostu być w ciąży [emoji7]

reklama
Asa dziękuje. Mam nadzieje ze będzie coraz lepiej. No niestety muszę się pomęczyć ale z drugiej str cieszę się ze czuje ta ciąże i tak się pocieszam ze wszystko musi być dobrze.

Do góry