reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ana. Dobrze ze to tylko trzydniówka, pamiętaj ze maly ma teraz oslabiony organizm wiec chron go przed zimnym wiatrem i chorymi ludzmi. Ja bym podawala jeszcze lek przeciwwirusowy.
Mikallo i jak? [emoji1307][emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
tak slyszlalam wlasnie, ze trzeba teraz go wzmocnic i uważać

reklama
Marzcielka czytałam starania Maran, Ona bardzo dużo zrobiła w kwestii płci, ehhh no wiadomo staramy się jak najbardziej ale nie wiemy z jakim skutkiem. Ja robię inaczej niz przy chłopcach a efekt zobaczymy

ana. Super ze juz jest lepiej, mozecie byc spokojniejsi ze to tylko trzydniowka.Ja mam sie dobrze dziekuje. Do konca tygodnia jestem z synkiem w domu, a ze jest pogoda to maly smiga na rowerze a ja za nim, remontujemy tez sypialnie i wogole robie generalne porzadki wiec dobre samopoczucie drugiego trymestru jest mi na reke :-).Ty masz wizyte w nast. tygodniu jesli dobrze pamietam, pewnie poznacie plec, ale emocje :-)
Mikallo i jak wizyta, alez trzymasz nas w niepewnosci :-)
Imama wspolczuje zlego samopoczucia, w drugim trymestrze powinno byc lepiej, jeszcze troche i moze sie poprawi.Trzymaj sie dzielnie i nie daj sie mdlosciom, pamietaj ze to dobry objaw :-)

Buniczek ja tak samo chce teraz inaczej zadziałać jak przy synkach a co będzie z tego to tylko Bóg jeden wie :-) ale co by nie wyszło i tak będę kochać nad życie bo jestem gotowa na 3 synka i wiem też że co bym nie zrobiła i tak będzie synuś, ale chce dziecka przede wszystkim.

Dzieki dziewczyny za kciuki :D
Z dzidza wszystko ok, choc powiem, że z wizyty nie jestem zadowolna. Lekarz tylko dotknął mnie sprzetem, pokazał bijace serduszko i tylko tyle, nawet go nie zmierzył. Badania szyjki nie mialam od czerwca :/ dzis jak sie zapytalam to stwierdził, że nie trzeba :/ miałam wrazwnie że poszlam tam tylko po L4....
Ale wazne, że z dzidzią oki i test peppa tez wyszedł dobrze :)

Mikallo, nie przejmuj się zachowaniem lekarza. Może miał zły dzień. O rany, dziwne z badaniem szyjki-mi lekarze w poprzedniej ciazy badali szyjkę co każda wizytę czyli co 2-3 tyg.
Najważniejsze, ze test pappa wyszedł w porządku.

Imama a jakby się to miało w kierunku corci jakbym dziś zadziałała? Od wczoraj mam śluz plodny, a do owu jakoś jest 2-3 dni. Czy lepiej zaczekać do pozytywnego testu i wtedy działać?czy może nie ważne kiedy byle tylko raz a w płodne?

Mikallo, szkoda że lekarz tak lekceważąco podszedł do tematu. Najwazniejsze ze z dzieckiem jest wszystko dobrze : ) [emoji1303]
Moze zastanow sie nad zmiana lekarza ?

Mikallo najważniejsze ze dzidzia zdrowa. A lekarz- No cóż może miał zły dzień. Szkoda bo jednak czeka się tyle na wizytę a lekarz chce szybko itd to przykre poprostu.
Marzycielka Hmm troszkę to ryzyko myśle bo nie wiesz czy owu się nie przesunie i np będzie 4-5 dni po stosunku i wtedy będziesz znów się zastanawiać czy powtórzyć- wiec dwa razy by było w płodne. Jak już próbujesz któryś miesiąc a teraz na clo to ja bym poczekała na pozytyw. Jednak wtedy duże szanse a teoria ze plemniki XY żyją dłużej obalona wiec myśle odstęp i tak nie pomoże. Ja osobiście nie chciałbym tracić cyklu tylko poprostu być w ciąży [emoji7]

reklama
Asa dziękuje. Mam nadzieje ze będzie coraz lepiej. No niestety muszę się pomęczyć ale z drugiej str cieszę się ze czuje ta ciąże i tak się pocieszam ze wszystko musi być dobrze.

Do góry