reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Ana87 super że wszystko dobrze..
Tak czytam to masakra dziewczyny się wy się na gimnastykujecie w tym dążeniu do upragnionej płci.. Wszystkim wam życzę powodzenia żeby marzenia się spełniły :happy:
U mnie dziś ostatni dzień z clo - dziś 8dc i od wieczora kłuje lewy jajnik dość przeszkadzajaco ;) zatem chyba działa.. W czw robimy podgląd sytuacji mam nadzieję że pęcherzyk będzie duży i pęknie do ndz :oops:

reklama
dzięki za rady odnośnie ph.
ja mam takie tabletki magnez plus wapń
Link do: Calcium & Magnesium, 120 kapsułek żelowych - Bez recepty
Imama myślisz ze takie jest ok? czy mam zmienić na swansona osobno magnez i wapń, bo też mam w postaci proszku, ale wygodniej mi było łykac tabletki. w Skłądzie faktycznie jest trochę tlenków oprócz cytrynianu i moze one podnosza mi ph.
Biedronka moj mąż ma OLE i Lukrecje ze swansona, daje mu 1x dziennie

Dziewczyny czy Wy właśnie stosujecie dietę wysoko białkową na dziewczynkę.
Jak wygląda Wasza dieta?
Ja właśnie rozważam, czy nie zrezygnować z niej na rzecz w ogóle min kalori, z omijaniem ziemniaków, pomidorów, tego co podnosi Na i K.
Ja starałam się jeść jogurty, pić mleko, kefiry, ale biję się z myślami czy to dobra droga

Leeleeth jak tam u Ciebie urodziłaś już? Nie pisałaś chwile :-) a nie wiem na kiedy termin masz ;-)

Jeszcze nie urodziłam [emoji57]
Dwa razy już miałam alarmy, że sie szykowałam do szpitala bo już skurcze regularne ale sie wyciszalo....
Także czekam ale na wątku cały czas jestem i trzymam za Was kciuki.

mam prośbę do mam które znają płeć, możecie na chińskim kalendarzu sprawdzić czy płeć się zgadza. Chciałam na nim troszke bazować, niby na ang stronach ma duża 80% sprawdzalność. dziękuję :)
Link do: Chinese Baby Gender Predictor | Baby Gender Selection

U mnie sie sprawdziło [emoji6]
Tylko nie wiem co oznaczają te skróty w ostatniej tabelki [emoji6]wiec zostawiłam jak było i wyszedł mi chłopczyk [emoji7][emoji55]

f2w39jcg9iht6up5.png

Leeleth Dziękuję :) Czyli dotrwałaś do terminu mimo różnych perturbacji po drodze, oby teraz poród w miarę bezboleśnie poszedł. Ja to porodu boję się jak diabli, mam gęsią skórkę jak pomyślę ze jeszcze raz przez to przejde, ale dam rade.

Mi we wrześniu zdiewczynka wypada, a w poprzednich ciązach się sprawdziło jak wpisałam synków. Może coś w tym jest:)ale wiem wiem, tonący się brzytwy chwyta, no i ja każdej iskierki na ta córeczkę

@buniczek Pierwsza ciąża zgodziła się z kalendarzem. W drugiej pokazuje że chłopak. Czyli 50/50
Ponadto wszystkie symptomy,zabobony, zachcianki i tarot postawiony dla mnie i dla męża nadal wskazują że czekamy na chłopca ;) także ten Oraz! ze zdj 3D lekarz powiedział że to chłopak, a na monitorze podczas usg dr stwierdziła jednak że to dziewczynka :)

P.s. Dziewczyny spójrzcie na zdj swoich chłopców z usg gdy mieli już wykształconą mosznę, czy widać na mosznie dwa ciemne kółka? Czy te dwie ciemne plamy mogą oznaczać że jądra przesunęły się z brzuszka do worka mosznowego ?

Ostatnia edycja:
Buniczek mi w tym wychodzi corka oraz we wszystkich które sprawdzałam w internecie a jest ich sporo. Z synkiem tez mi się kalendarze chińskie sprawdziły Wiec trochę wierzyłam w nie bo sprawdzałam koleżankom mamie i faktycznie dobrze pokazywały Wiec jestem ewenementem :-D Tak samo wróżba z obrączki wszystkim w koło się sprawdziła i nikt mi nie wierzy ze mi znów się nie sprawdza w tej ciąży :surprised:
A wiecie dziewczyny kiedy widać jąderka na usg? U mnie podobno było widać w 18 tyg jąderka i siurka

Ostatnia edycja:
reklama
Hej. Przepraszam ze nie pisze i nie zagladam na bierzaco. Od 16 sierpnia biorę eutoryx. Ostatnią @ mialam 28 lipca. @ powinnam dostac 25 sierpnia i jeszcze jej nie mam. Cykle mialam regularne? Czy eutoryx mogl na to wplynac? Dzisiaj robilam czuly test ale negatyw. Z chlopcami testy wychodzily po tygodniu od planowaniej @ z blada kreska. Raczej czuje sie ok sle od 2 tygodni mam czasami lekkie bole brzucha. Nastepny test zrobie w sobote jak @ sie nie pojawi.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry