reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tak, teraz zrobię przerwe z clo i jak się nie uda to w październiku znów wezmę. Czytałam ze clo powinno tez działać dziewczynkowo, nawet w cyklach kiedy się nie bierze. Martwi mnie to ph, że pomimo obniżania preparatami skoczy mi w nocy i cały wysiłek pojdzie na marne....:(
jutro kupie lactovaginal bo dziś już nie mam jak

reklama
Buniczek podobno do 6 tygodni działa clo także to prawda. Dziewczyny które Np maja tylko 3 cykle tabletek to nieraz tez albo przecinają 50mg na pół i maja wtedy z jednego cyklu dwa po 25 mg albo właśnie robią przerwę bo niby działanie jest.
Ja przy clo to prawie zero śluzu płodnego miałam ale pH to ja niskie ogólnie miałam może przez karmienie piersią. Bo jak kp to mega niskie samo w sobie było pH a później tez jakoś mi się to utrzymywało i nigdy nie było więcej niż 5,5. A spróbuj te może irytację z cytryny. Poczytaj dobrze tylko dokładnie jakie proporcje podobno mega pomaga.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Buniczek, myśle ze lactovaginal powinien utrzymać niższe pH.
Dziewczyny na in-gender używają nasiąknięty tampon z limonka i destylowana wodę .niby naturalne, podobno działa. Ja odważyłam się na sylk, gdzieś tu na forum krążył przepis na ten roztwór. W razie czego daj znać to przejrzę swoje notatki.
Ana87, zdecydowanie tak, gdyby bylo cos nie tak to lekarz uwzględniłby to w opisie. Tak jak piszesz dla świetego spokoju warto się udać na badanie do lekarza który zrobi to dokładnie.

Imama czy możesz mi wytłumaczyć: dieta dziewczynkowa bogata wapń i w magnez, wapń odkwasza czyli robi wysokie ph więc jedząc wapń nie jest możliwe utrzymanie ph 4- 4.5 dziewczynkowego. Nie rozumiem tego. Chyba że żurawina w tabletkach bo jest zalecana w suplementacji może aż tak obniżać ph? Myśle o tym wszystkim cały czas i nie wiem czy to wszystko cale planowanie ma jakis sens. Pragne tej corki ale jakos wydaje mi sie ze nigdy jej miec nie bede tak sie nastawilam..

Biedronka, żurawina w tabletkach na pewno zakwasza, myśle ze ma to tez odzwierciedlenie w ilości i typie śluzu podczas ovu. Kiedyś jakoś łatwiej było mi wywnioskować ze śluzu czy ov jest blisko. Suplementuje się żurawina raptem1,5 mies i widzę różnice w ilości śluzu.
Podobno vit c tez mocno zakwasza, ale gdzieś obiło mi się o uszy ze można brać tylko jeden z tych suplementów. Imama, popraw mnie jeśli sie mylę ;)
Jak rok temu starałam się o dzidzie to brałam z kolei vit c i wapń. Wg mnie zmian aż takich dużych w samym śluzie nie było. PH rok temu nie badałam. Teraz przy żurawinie mam 5,5 Max 6.
Wiem co czujesz, tez pragnę córeczki ale staram się nie nastawiać tylko skupić na tym aby spełnić te czynniki na ile które uważam ze są słuszne ;) a czas pokaże, może pisani są mi tylko synowie ;)

Biedronka jeśli chodzi o wapno to nie ma to powiązania z pH. Jakiś naukowiec kiedyś tam zrobił doświadczenia na małych organizmach ( jakieś rybki to chyba były) i doszedł do wniosku ze suplementacja wapna i magnezu skutkowała w potomstwie żeńskim a potas sód na odwrót. Tej teori próbowali nawet farmerzy żeby krowy rodziły więcej byków bądź odwrotnie niestety ale nie było to takie proste. Stad się wzięła ta teoria i dieta.
Wapno i magnez ma działać na zmniejszenie śluzu płodnego z tego co czytałam. Zreszta wapno tak łatwo nie jest absorbowane przez organizm dlatego stosuje się to z magnezem a nawet z wit d.
Żurawina ma działać na obniżenie pH. Witamina C zaś ma działać zakwaszająco ogólnie na organizm
Witamina b6 ma podnieść progesteron na Saw Palmetto ma obniżyć testosteron i estrogen. Sudafed pare h przed sexem tez powinien obniżyć pH i wysuszyć śluz tak samo jak tabletki na alergie zyrtec. Aspriryna wcześniej tez była uznawana ze obniża pH ale teraz jak czytałam to podobno nie ma takiego działania. Ja brałam może u mnie coś podziałała bo ani żurawiny ani witaminy C nie brałam.
Ja czytałam ze zajście w ciąże przy pH 4-4,5 jest niemożliwe także ja w teorie pH raczej nie wierze bo czytałam badania na ten temat co to obaliły.
Ja bym dziewczyny nie jadła jedzeni bogatego w wapń tylko ewentualnie suplelemntowala go. Bo łatwo idzie przesadzić i pójść w stronę odwrotna właśnie przez wysokie wartości odżywcze nabiału.

Imama wiem że Cię zamecze moim pytaniami ale powiedz mi jeszcze czy mogę mężowi dać ekstrakt z liścia oliwnego w kapsułkach bo ten w płynie mi się skończył a nie chce robić dużej przerwy? I czy mam podawać mu 1 dziennie czy 2 tak jak pisze na opakowaniu. W 1 tab. jest 75mg. W płynie też było 75 mg. ale jest chyba mocniejszy niż w tabletkach.

reklama
Do góry