reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czytałam o tym o+12 i tak naprawdę to trzeba usg to stwierdzenia tego. Niestety ale to bardzo trudne. Ja myśle ze jak komuś się uda to po prostu trafił i tak na owulacje może pare h po.
https://genderdreaming.com/forum/tt...-o-12-a.html?1292-O-12-Part-2-How-to-do-O-12= tutaj znów link typowo jak się przygotować i jakie obserwacje do tej metody
Gosica jak nie potrafisz wejść w link daj znać mogę ci screeny przesłać do tego opisu. Tylko to po angielsku wersja niestety

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama, Przyszła Mama niestety zdjęcia też nie mam, poszliśmy na wizytę z sykiem ponieważ nie mieliśmy go z kim zostawić, a niestety gaduła z niego straszny więc trochę przy wyjściu się zrobiło "zamieszanie" no i zapomniałam kompletnie o zdjęciu i płycie. Wizytę mam 18.09 więc za miesiąc pewnie już będzie widać tak jak piszecie, chociaż korci mnie by pójść wcześniej do innego gina, ale i tak nic to nie zmieni więc chyba jednak sobie ją daruję.
Przyszła Mama powodzenia, o której masz jutro wizytę:) Rzeczywiście lekarz patrzył między nóżki, a nie na nub, więc pewnie trudno wtedy cokolwiek ocenić na tym etapie tak jak piszesz. A Ty znasz już płeć, czy jutro się dowiesz?

Asa u mnie sytuacja podobna do Twojej lekarz w 13 tyg na podstawie potty shot powiedział ze widzi siusiaka nuba nawet nie zauważyłam podczas badania tak dziecko się kręciło ze nawet ciężko było zmierzyć... jutro wizytę mam o 9 rano i liczę ze poznam plec bo będzie to już 19 tydzień.

Przed starankami i w trakcie zaczęłam pić siemie lniane ponieważ gdzieś wyczytałam że "są na chłopca" a dodatkowo miałam ciągle kaszel i suche włosy. Wsypywałam dwie płaskie łyżeczki siemia i zalewałam ciepłą wodą ok 3/4 szklanki energicznie mieszając, odstawiałam na chwile aby nabrał temp pokojowej dolewałam soku malinowego lub miodu i siup ; )

Przyszla Mama no wlasnie u mnie dzidzka tez sie strasznie wiercila ze trudno bylo ja pomierzyc...Ty na pewno jutro poznasz plec bo to juz prawie polowa ciazy :-) Pisz do nas szybko po wizycie :)
kitqa co u Ciebie slychac.Powiedz mi czy siemie pomagalo Ci na kaszel, moj synek czesto lapie kaszel, moze bym mu zaserwowala tym bardziej ze kiedys probowal ode mnie i mu smakowalo, ja tez bralam na sluz przez jakis czas
Andzelisia hop hop gdzie jestes? :)

@ASA915 u mnie wszystko ok, tylko dopadl mnie katar i nie moge oddychac :/ kupilam prenalenkatar ale nie wiele pomaga na noc musze psiknac sobie nasivinem 0,025% po corce bo inaczej bym sie udusila... Robie inhalacje ale i tak ciezko mi to schodzi :( znacie jakies inne dobre sposoby lub preparaty?
Tak siemie zawsze pomaga mi na kaszel i wlosy : ) zobaczymy czy na chlopczyka pomoglo hahaha [emoji6]

Dziewczyny, jak tak czytam o Waszych wizytach, niepewności co do płci to aż sama nie mogę się doczekać tych chwil. Rozumiem, ze obawy są bo sama drżałam przed badaniami zwłaszcza w drugiej ciazy kiedy człowiek jest bardziej świadomy zagrożeń, chorób itd.
Ana, spokojnie niedługo najgorszy czas minie i może bardziej będziesz s stanie cieszyć się ciąża. Trzymam kciuki za zdrowa córcię.
Leeleeth, powodzenia podczas porodu, oby Synek powoli zaczął się decydować na wyjście ;)
Andzelisia-kciukasy za wizytę, dzisiaj?
Kruszynka123, ten żel coneecive plus podnosi pH-moja sąsiadka go używa i ma 2 chłopców ;)
Imama, dzięki za radę. Rzeczywiście trudno te owulke złapać. Myśle ze zadziałamy dzisiaj w nocy;) śluz dzisiaj mam taki rozciągliwy wiec chyba to dzisiaj. Co do linku to wczoraj poczytałam ten dluuuugi ;) post-generalnie odradzają te metodę i bądź tu mądry. Drugi link nie działa-nie mam usera:( wiec jeśli możesz mi skopiować tekst będę wdzięczna.

reklama
Marzycielka tak duże szanse myśle jak się zrobi więcej to właśnie z jednym stosunkiem. Plus Jump&dump czyli "wyrzuceniu" szybkim spermy z siebie (buuu brzydko to brzmi) odrazu bądź 5 min po. Tu screen do statystyk. Czyli 1 stosunek i j&d to 75% skuteczności a już 2 stosunki to 65%!
Jeśli chodzi o metodę o+12 to na 19 dziewczyn 13 ma dziewczynki. Jak widać mała liczba próbowała ta metodę a i tak nie ma 100%. Wychodzi 68% czyli mniej niż 1.
1503409475-aaaaaa.jpeg

A tu przygotowania do metody o+12 pośle wam na priv.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry