reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czytałam o tym o+12 i tak naprawdę to trzeba usg to stwierdzenia tego. Niestety ale to bardzo trudne. Ja myśle ze jak komuś się uda to po prostu trafił i tak na owulacje może pare h po.
https://genderdreaming.com/forum/tt...-o-12-a.html?1292-O-12-Part-2-How-to-do-O-12= tutaj znów link typowo jak się przygotować i jakie obserwacje do tej metody
Gosica jak nie potrafisz wejść w link daj znać mogę ci screeny przesłać do tego opisu. Tylko to po angielsku wersja niestety

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama, Przyszła Mama niestety zdjęcia też nie mam, poszliśmy na wizytę z sykiem ponieważ nie mieliśmy go z kim zostawić, a niestety gaduła z niego straszny więc trochę przy wyjściu się zrobiło "zamieszanie" no i zapomniałam kompletnie o zdjęciu i płycie. Wizytę mam 18.09 więc za miesiąc pewnie już będzie widać tak jak piszecie, chociaż korci mnie by pójść wcześniej do innego gina, ale i tak nic to nie zmieni więc chyba jednak sobie ją daruję.
Przyszła Mama powodzenia, o której masz jutro wizytę:) Rzeczywiście lekarz patrzył między nóżki, a nie na nub, więc pewnie trudno wtedy cokolwiek ocenić na tym etapie tak jak piszesz. A Ty znasz już płeć, czy jutro się dowiesz?

Asa u mnie sytuacja podobna do Twojej lekarz w 13 tyg na podstawie potty shot powiedział ze widzi siusiaka nuba nawet nie zauważyłam podczas badania tak dziecko się kręciło ze nawet ciężko było zmierzyć... jutro wizytę mam o 9 rano i liczę ze poznam plec bo będzie to już 19 tydzień.

Przed starankami i w trakcie zaczęłam pić siemie lniane ponieważ gdzieś wyczytałam że "są na chłopca" a dodatkowo miałam ciągle kaszel i suche włosy. Wsypywałam dwie płaskie łyżeczki siemia i zalewałam ciepłą wodą ok 3/4 szklanki energicznie mieszając, odstawiałam na chwile aby nabrał temp pokojowej dolewałam soku malinowego lub miodu i siup ; )

Przyszla Mama no wlasnie u mnie dzidzka tez sie strasznie wiercila ze trudno bylo ja pomierzyc...Ty na pewno jutro poznasz plec bo to juz prawie polowa ciazy :-) Pisz do nas szybko po wizycie :)
kitqa co u Ciebie slychac.Powiedz mi czy siemie pomagalo Ci na kaszel, moj synek czesto lapie kaszel, moze bym mu zaserwowala tym bardziej ze kiedys probowal ode mnie i mu smakowalo, ja tez bralam na sluz przez jakis czas
Andzelisia hop hop gdzie jestes? :)

@ASA915 u mnie wszystko ok, tylko dopadl mnie katar i nie moge oddychac :/ kupilam prenalenkatar ale nie wiele pomaga na noc musze psiknac sobie nasivinem 0,025% po corce bo inaczej bym sie udusila... Robie inhalacje ale i tak ciezko mi to schodzi :( znacie jakies inne dobre sposoby lub preparaty?
Tak siemie zawsze pomaga mi na kaszel i wlosy : ) zobaczymy czy na chlopczyka pomoglo hahaha [emoji6]

Dziewczyny, jak tak czytam o Waszych wizytach, niepewności co do płci to aż sama nie mogę się doczekać tych chwil. Rozumiem, ze obawy są bo sama drżałam przed badaniami zwłaszcza w drugiej ciazy kiedy człowiek jest bardziej świadomy zagrożeń, chorób itd.
Ana, spokojnie niedługo najgorszy czas minie i może bardziej będziesz s stanie cieszyć się ciąża. Trzymam kciuki za zdrowa córcię.
Leeleeth, powodzenia podczas porodu, oby Synek powoli zaczął się decydować na wyjście ;)
Andzelisia-kciukasy za wizytę, dzisiaj?
Kruszynka123, ten żel coneecive plus podnosi pH-moja sąsiadka go używa i ma 2 chłopców ;)
Imama, dzięki za radę. Rzeczywiście trudno te owulke złapać. Myśle ze zadziałamy dzisiaj w nocy;) śluz dzisiaj mam taki rozciągliwy wiec chyba to dzisiaj. Co do linku to wczoraj poczytałam ten dluuuugi ;) post-generalnie odradzają te metodę i bądź tu mądry. Drugi link nie działa-nie mam usera:( wiec jeśli możesz mi skopiować tekst będę wdzięczna.

reklama
Marzycielka tak duże szanse myśle jak się zrobi więcej to właśnie z jednym stosunkiem. Plus Jump&dump czyli "wyrzuceniu" szybkim spermy z siebie (buuu brzydko to brzmi) odrazu bądź 5 min po. Tu screen do statystyk. Czyli 1 stosunek i j&d to 75% skuteczności a już 2 stosunki to 65%!
Jeśli chodzi o metodę o+12 to na 19 dziewczyn 13 ma dziewczynki. Jak widać mała liczba próbowała ta metodę a i tak nie ma 100%. Wychodzi 68% czyli mniej niż 1.
1503409475-aaaaaa.jpeg

A tu przygotowania do metody o+12 pośle wam na priv.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry