reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Sanzak ah No ja to serio zamieszana jestem. Już kupiłam sobie dzisiaj fartuszek bo ciagle się czymś pobrudze, wyleje [emoji23] zawsze tak w ciąży mam. Z myśleniem u mnie tez coraz ciężej hehe.
I jeśli chodzi o metody na dziewczynkę to tak napewno są one dużo związane z obniżeniem płodności. A gwarancji powodzenia nie ma.
A mąż ma braci? Przewaga w rodzinie chłopców? Bo u mnie Np same chłopki, tylko bratowej udała się córka po 3 synach. Także ja wiedziałam ze u mnie ciężko będzie z córeczka wiec coś tak próbowałam pozmieniać.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
brałam wiesiołka bo ze śluzem u mnie licho było. I plembiczki poczekały na jajco cztery, piec dni
emoji33.png
emoji41.png
aż tyle:eek:.... I tylko 1 dziennie brałaas :szok: matko jak ty to zrobiłaś?! ja mam w domu i pisze do 6 dziennie więc zjadłam 3 popijając miovarianem:biggrin2:

Przyszlamama87, kto wie lekarze często się myła również w ocenie płci wiec kto wie ;)
Imama, o rany byś może nosisz blizniaki w brzuchu. Za tydzień wizyta i usg?;)
Ja dzisiaj tak jak pisałam o 11 miałam test ov pozytywny. Ten pozytyw był do OK. Godz. 17.
O 23 był już negatyw. Jak myślicie kiedy owulacja może się pojawić? Często piszą ze do 24-36h. Macie swoje spostrzeżenia?
Chce celować na o+12, ale najpierw chce wyczaić w miarę precyzyjnie owulke.

Andzelisia kciuki za jutrzejszą wizytę i życzę Ci tej upragnionej córci bo wspaniałych synów już masz a jak to chłopiec to niech będzie twoją czarną perełką

Imama ty w czwartek wizytujesz więc nadal trzymam kciuki za dwa piękne i pełne pęcherzyki z zarodkami żeńskimi

Przyszła mama tobie też życzę tej córci bo syna już masz a jeśli to chłopiec to napewno będzie to najprzystojniejszy facet i napewno sprawi że pokochasz go tak bardzo że będziesz dziękować Bogu że Ci go dał

Kruszynka za dwie kreseczki może to już już zaciskam też kciuki

Dziewczyny ja również polecam siemię lniane ja gotowałam ziarenka w całości i robiłam to dość gęste nawet trochę kiślowate polecam
A jakość plemników w znacznym stopniu poprawia Salfazin

Kiedyś pisałyście o witaminach ja stosowałam femibion z kwasem dha i moja córa urodziła się malutka 3090 ale brałam również elevit bo to są jedyne witaminy zarejstrowane jako lek a nie suplement i zawierają faktycznie tą zawartość witamin jaka jest podana na opakowaniu

Mara-tha a co u Ciebie nic a nic się nie odzywasz? Pozdrawiam

Leleeth a ty który już tydzień ciąży? Już niedługo będziemy Ci gratulować synusia U mnie też miało być że nie donoszę ciąży do końca a w końcu urodziłam w 39 tygodniu i pewnie tak będzie i u Ciebie ale już trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród

Jeżeli chodzi o leżenie po wszystkim to ja opierałam nogi o ścianę i tak leżałam przez jakiś czas u mnie to pomagało bo mam znaczne tylozgięcie

Ostatnia edycja:
Sanzak ah No ja to serio zamieszana jestem. Już kupiłam sobie dzisiaj fartuszek bo ciagle się czymś pobrudze, wyleje [emoji23] zawsze tak w ciąży mam. Z myśleniem u mnie tez coraz ciężej hehe.
I jeśli chodzi o metody na dziewczynkę to tak napewno są one dużo związane z obniżeniem płodności. A gwarancji powodzenia nie ma.
A mąż ma braci? Przewaga w rodzinie chłopców? Bo u mnie Np same chłopki, tylko bratowej udała się córka po 3 synach. Także ja wiedziałam ze u mnie ciężko będzie z córeczka wiec coś tak próbowałam pozmieniać.

Ja mam siostrę i mój mąż ma siostrę bliźniaczkę, która ma synka. I to tyle.
Mój tata ma braci i mama też. A męża mama ma 3 siostry a tata siostrę i brata.
Ogólnie mieszanka...

@San.zak siemie lniane kupilam całe ziarnka, mielilam w młynku do kawy sypalam do kubka dwie lyzeczki i zalewalam to do polowy ciepla woda nie goraca! i po godzince mozna pic pilam dwa razy dziennie czasem raz ,szkoly sa dwie jedni gotuja, niektórzy miela i zalewaja, ale duzo szperalam i wiem ze goraca woda zabija to co dobre w siemnieniu :) nie kazdemu to smakuje i odpowiada bo tworzy sie taki jak to nazywaja "glut" mi pomogl juz po miesiacy regularnego stosowania, sluzu bylo wiecej i tym samym lepiej bylo mi go odroznic, a bonus taki byl tego, ze wlosy i paznokcie mi sie poprawily:)
Kciuki za wizyte Andzelisia
jutro przyszla mama a w czwarek ty imama chyba co ?
ale ja mam popier... sny teraz masakra, takie realne sa, niektóre to koszmarne.

@Imama kto wie moze i sie chowaja u ciebie blizniaki teraz z taka betą :) ciekawe czy wrozka prawde mowi zobaczymy w czwartek, w kazdym razie bylas juz w blizniaczej, moze to widziala, a ostatnio czytalam na temat poronien w zwiazku ze sprawa mojej szwagierki i przeczytalam cos ładnego ze "dzieci ktore tracimy one nie umieraja, one zmieniaja date urodzin" jakos tak lzej mi sie na sercu zrobilo ciut

Dziewczyny kochane jesteście dziękuje :zawstydzona/y: dobrze ze wizyta jutro bo bardziej mnie stresuje czy z dzieckiem wszystko Ok przez ten brak ruchów ale jestem dobrej myśli... a co do pomyłek owszem zdarzają się, wczoraj spotkałam znajoma która jest w 6 miesiącu ciąży i była na prenatalnych w 13tyg u tego samego lekarza co ja. Powiedział jej ze na 90% dziewczynka Wiec się bardzo nastawiła kupiła pare sukienek a 3 tyg później będąc u lekarza prowadzącego okazało się ze widać siusiaka i jak się domyślacie bardzo to przeżyła. Niektórzy lekarze to naprawdę nie powinno mówić tak wcześnie jeśli nie są pewni

reklama
Dziewczyny dziękuję za gratulacje. Muszę przyznać, że jestem tak samo szczęśliwa jak i zaniepokojona. Jakoś za dużo szczęścia na raz to mi się wydaje :hmm: i bardzo się boję czy wszystko będzie dobrze...
Ana. moje dziecko także zmieniło datę przyjścia, ta myśl którą przytoczyłaś bardzo mnie podtrzymywała po poronieniu...a sny też mam koszmarne tak więc łącze się w bólu...dziś znowu mi się śniło, że poroniłam. Sypia po 4-5 godzin w nocy a w dzień tez oka nie mogę zmróżyć...
Przyszłamama pomyłki się zdarzają...zwłaszcza jak lekarz tak wcześnie sugeruje płeć. U mnie na pierwszych prenatalnych lekarka nic nie powiedziała, ale ja też o ocenę płci nigdy nie prosiłam. Uznałam ze jak lekarz będzie pewny to sam powie. Ze zdjęć z 12 tygodnia, które wstawione były tu na forum sugestie były że nub chłopiecy, natomiast na IG wszyscy ocenili że dziewczynka. Dopiero na drugich prenatalnych lekarka stwierdziła, że dziewczynka i wpisała też po badaniu inf. prawidłowo rozwinięte żeńskie narządy płciowe. Tydzień później mój lekarz też stwierdził dziewczynkę i dał zdjęcie czego trzeba :-D ale ja i tak twierdzę że na 100% to jak sama po porodzie zobaczę co ma między nogami :-D
A jakbym wam wstawia zdjęcie mojego dziecka z 16 tygodnia to też byście pomyślał że siusiaka ma :laugh2: tak więc ostrożnym trzeba być oceniając po jednym zdjęciu tylko :blink:
Trzymam kciuki za wizytujące w tym tygodniu...same dobre wieści nam tu piszcie :wink:

Do góry