reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ana tak ja mam w czwartek. Posypały nam się te wizyty w tym tygodniu. Ja tez mam koszmary. Dopiero co opowiadałam mężowi. Ogólnie bardzo boje się tej ciąży bliźniaczej No ale co ma być to będzie. Oby wszystko było dobrze bo strasznie się stykuje ze biorę ten progesteron i ze dziecko może być chore i stad ta beta. Ale jak to mówią jak nie urok to sraczka....
Sanzak spróbuj siemienia bardzo zdrowe swoją droga jest. A jak u was taka mieszanka to duże szanse na córeczkę.
Przyszłamama tak to właśnie jest. Lekarze określają płeć a ostatnio dużo o pomyłkach słyszałam. U mnie ewidentbie było widać jajka i siurka bez dwóch zdań. Ale tez był moment ze lekarka zrobił zdj usg z trzema kreskami bo tak złączył nogi ze siurka do góry się schował i aż zaczęłam płakać ze jednak córka. Ale poszukała poszukała bo jej zdj z poprzedniego usg pokazałam i po paru minutach siurek zaś wyskoczył hehe.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Andzelisia kciuki za jutrzejszą wizytę i życzę Ci tej upragnionej córci bo wspaniałych synów już masz a jak to chłopiec to niech będzie twoją czarną perełką

Imama ty w czwartek wizytujesz więc nadal trzymam kciuki za dwa piękne i pełne pęcherzyki z zarodkami żeńskimi

Przyszła mama tobie też życzę tej córci bo syna już masz a jeśli to chłopiec to napewno będzie to najprzystojniejszy facet i napewno sprawi że pokochasz go tak bardzo że będziesz dziękować Bogu że Ci go dał

Kruszynka za dwie kreseczki może to już już zaciskam też kciuki

Dziewczyny ja również polecam siemię lniane ja gotowałam ziarenka w całości i robiłam to dość gęste nawet trochę kiślowate polecam
A jakość plemników w znacznym stopniu poprawia Salfazin

Kiedyś pisałyście o witaminach ja stosowałam femibion z kwasem dha i moja córa urodziła się malutka 3090 ale brałam również elevit bo to są jedyne witaminy zarejstrowane jako lek a nie suplement i zawierają faktycznie tą zawartość witamin jaka jest podana na opakowaniu

Mara-tha a co u Ciebie nic a nic się nie odzywasz? Pozdrawiam

Leleeth a ty który już tydzień ciąży? Już niedługo będziemy Ci gratulować synusia U mnie też miało być że nie donoszę ciąży do końca a w końcu urodziłam w 39 tygodniu i pewnie tak będzie i u Ciebie ale już trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród

Jeżeli chodzi o leżenie po wszystkim to ja opierałam nogi o ścianę i tak leżałam przez jakiś czas u mnie to pomagało bo mam znaczne tylozgięcie

Ja jestem w 37 tc, i już bardzo czekam na syneczka.... a On uparciuszek nie chce wyjsć [emoji6]

@Imama kto wie moze i sie chowaja u ciebie blizniaki teraz z taka betą :) ciekawe czy wrozka prawde mowi zobaczymy w czwartek, w kazdym razie bylas juz w blizniaczej, moze to widziala, a ostatnio czytalam na temat poronien w zwiazku ze sprawa mojej szwagierki i przeczytalam cos ładnego ze "dzieci ktore tracimy one nie umieraja, one zmieniaja date urodzin" jakos tak lzej mi sie na sercu zrobilo ciut

Piękne słowa. Aż siè wzruszyłam. Moje utracone dziecko było we wrześniu a teraz będę rodzic we wrześniu [emoji7]
Takie mam poczucie, ze mój Aniołek do mnie wraca [emoji7]

f2w39jcg9iht6up5.png

@igusia82 chyba pominelam jestes w ciazy? przepraszam cos mi umknelo to w takim razie mocnoo gratuluje! :) ja tez jedna ciaze stracilam,naszczescie szybko,ale strach chyba zostanie do konca, aby wytrwac, donosic.
@leeleeth zazdroszcze ze juz koncowka, chcialabym juz miec te swiadomosc, że donoszona ciaza i ze lada moment zobacze swoje szczescie :)
@Imama ja sobie czasem myslalam jak stracilam ostatnia ciaze, ze moze lepiej juz nie probowac, bo to moze jakis znak, ze dziecko bedzie chore, okropnie balam sie ostatniej wizyty przyziernosci, czekam na reszte wynikow narazie mija zaraz 1.5 tyg i nie daja znac, czyli dobrze, bo jak cos by mialo byc nie tak, maja mnie szybko powiadomic, ja mam wizyte dopiero 9 .09 to jeszcze sporo czasu, staram sie nie myslec zle, ale wiadomo gdzies tam zawsze glupie mysli nachodza.
@PrzyszłaMama87 bedzie dobrze, a u ciebie czasem nie bylo malenstwo mniejsze? moze dlatego narazie ruchow nie czuc, dobrze ze masz wizyte jutro, juz trzymam kciuki

andzelisia ja tez trzymam kciuki za wizyte i zebys poznala plec dzieciaczka, oczywiscie coreczki :-)
Imama ale u Ciebie te tygodnie ciazy leca, tez trzymam kciukasy, moze beda blizniaczki:biggrin2::)
ana. A Ty kiedy wizytujesz?
Nie odzywam sie czesto ale podczytuje watek, synek ma wolne w przedszkolu wiec dni uplywaja nam aktywnie poza domem.Dziewczyny wczoraj mialam wizyte(12t5d wg om, ,13t5dc wg usg) dzidzia zdrowa, pytalam o plec, lekarz mowil ze najpierw myslal ze to chlopczyk, a potem ze moze jednak nie i trudno mu okreslic, niestety nie dostalam tym razem plytki z nagraniem bo moze Wy byscie cos wypatrzyly: )Czy myslicie ze na tym etapie ciazy dobrze widac juz siusiaka, bo mi sie wydawalo ze jednak ja widzialam:cool2:

Kruszynka to chyba właśnie ten żel o którym ci pisałam. Moja znajoma stosowała i podobno podnosi pH i właśnie plemniczki dłużej wytrzymają. Napewno bym spróbowała.
Leeleeth napewno na dniach urodzisz. Kciuki za szybki poród. Najgorsza końcówka wg mnie
Asa przed 13 tc nie powinno być się pewnym płci, po owszem mi się dwa razy na prenatalnych właśnie po 13 tc potwierdził płeć. A to minimalne uniesienie nuba z bocznego widoku decyduje o chłopczyku a jeśli prosto do kręgosłupa to dziewczynka. To milimetrowe sprawy i jak lekarz nie był pewny to napewno nie było to jasne do odczytania. W 15 tc już super będzie widać [emoji6]a zdjęcie jakieś masz?
Andzelisia daj znać po wizycie [emoji7]

Ana ja miałam pozna owulacje bo w 21dc i na początku ciąża była cały czas o tydzień młodsza dopiero na badaniu prenatalnym dziecko było młodsze o 2 dni. Trzymajcie kciuki kochane za jutro na pewno dam znać :*
Asa a jakieś zdjęcie dzidzi dostałaś? Mi tez na tym etapie powiedział ze widzi chłopca ale u obu płci na tym etapie ma prawo coś dyndać ;) do 14 tygodnia plec określa się na podstawie ułożenia wyrostka płciowego a nie od dołu Wiec spokojnie ja bym poczekała do kolejnej wizyty. Na kiedy jesteś umówiona?

Gosica właśnie co do testów owulacyjnych to czytałam ze dziewczyny starają się na o+12 po pierwszym pozytywnie po 36-40h. Owu może od 8-36h po pozytywie się pojawić wiec ciężko u każdej inaczej. Tez nie można stwierdzić ze jest po owu tylko jak test wychodzi negatywny. Pik nieraz może szybko znikać (robić się jaśniejsza kreseczka po ciemniej) bądź utrzymywać się przez więcej h. Lepiej patrzyć na śluz chodź przy suplementacji ciężko bądź na szyjkę.

reklama
Ja stosowałam Kruszynka nawet mam nie do końca zużyty u nas się nie sprawdził dawał za duży poślizg że tak powiem próbowałam 4 cykle i go odstawiłam ale ja dopiero szczęśliwie zaszłam jak odstawiłam wszystkie suplementy i przestałam mierzyć temperaturę Każdy musi wszystko sam wypróbować na sobie takie moje zdanie bo co pomaga jednemu drugiemu już nie musi
Napewno następny cykl będzie twój pamiętam ana też się martwiła a już nie długo będzie podglądać płeć

Do góry