reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica ja mam dwóch synów z jednego stosunku i z pierwszym odrazu j&d a z drugim leżałam długo bo to było 4-5 dni przed owu wiec chciałam żeby coś przetrwało. Znam dużo par co z jednego maja synów. Ale zauważ ze te statystyki to jednak u dziewczyn co robią diety itd także nie tylko jeden czynnik.
Ja teraz po 2 min j&d i rephresh 3 dni przed owu i w owu rano. Staranka dzień przed owu wieczorem, rephresh na drugi dzień rano. Wiec da się [emoji6] ja bardziej wolałam te aplikatory bo sylku nigdy nie wiedziałam ile dać.
Andzelisia lepiej nastawić się na synusia [emoji6] ja przeżywałam poprzednio a szkoda tego czasu lepiej ciesz się ciąża i synusiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
andzelisia wazne ze synek zdrowy, gratulacje kochana!!! Mi wczoraj lekarz tez powiedzial ze chyba synek potem zmienil zdanie ze chyba nie i ostatecznie ze trzeba czekac, ale mysle ze ma spore doswiadczenie i pierwsze spostrzezenie ze to chlopczyk sprawdzi sie na nastepnej wizycie:biggrin2:

Imama,ja zawsze daje tego sylku tak na oko. Ile Tydajesz bo nie wiem czy nie za dużo/za mało...wczoraj już zaaplikowała sylk i dzisiaj rano pH prawie 5. Przed stosunkiem jakieś 2h zażyje sylk i pewnie tez po.
O+12 to działanie 12h po owulacji kiedy pH śluzu spada, środowisko bardziej sprzyjające plemnikom x, teoretycznie nie ma szans na zmianę warunków bo to końcówka kiedy jajeczko jeszcze żyje.

Dziewczyny ja po wizycie u mnie prawdopodobnie trzeci chlopczyk :-)
Gratuluję [emoji4] jedyna królowo swojego domu [emoji6]

xnw40tc7sy506vxn.png

Imama,ja zawsze daje tego sylku tak na oko. Ile Tydajesz bo nie wiem czy nie za dużo/za mało...wczoraj już zaaplikowała sylk i dzisiaj rano pH prawie 5. Przed stosunkiem jakieś 2h zażyje sylk i pewnie tez po.
O+12 to działanie 12h po owulacji kiedy pH śluzu spada, środowisko bardziej sprzyjające plemnikom x, teoretycznie nie ma szans na zmianę warunków bo to końcówka kiedy jajeczko jeszcze żyje.

Dziękuję za wyjaśnienie.. Ja będę dzialac jak tylko będę mogła teraz mąż będzie w następny pt i wtedy będą już dni płodne zakupie żel i będę się modlić żeby plemniki przeżyły... Dlatego interesuje mnie czy jest możliwość przyspieszenia owu i jak to wygląda w praktyce.

Gosica sylk płodności często pH. U mnie tez zamiast obniżać to w sumie podwyższył troszku. Ja rephresh stosowałam. On jest w formie aplikatora i ma działanie do 3 dni wiec stosowałam 1 cały aplikator po ostatniej dawcę clo. I wyszło trzy dni przed owu i w dzień owu. PH nie badałam i tak bo byliśmy w Polsce i zapomniałam pasków pH. Wiec nie wiem jakie Miałam. Ale u mnie nigdy nie było wyższe niż 5,5.

Ja przy Sylku zajsc nie potrafilam...

Andzelisia gratuluje macie juz imie??

U mnie w 12tc gin powiedzial dziewczynka a w 15tc moja ginka w osrodku na duzo gorszym sprzecie sugerowala chlopczyka wg niej cos dyndalo miedzy nogami.Ale ja tam wiedzialam ze to lechtaczka;p

W 20 tc na prenatalnych juz jie bylo watpliwosci i tydzien pozniej moja ginka tez powiedziala ze dziolszka.

Swoja droga Jagoda konczy dzis juz 2 miesiace ale to leci!!!!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Andzelisia,a suplementowaliscie się wcześniej, ile dni przed ov działaliście?

Zakwaszalam sie a w dniach okolo owulacyjnych stosunki co dziennie nawet w owulacje i dzien po.poprzednich synkow mam z jednego stosunku.a mlodszy powstal na 2-3 dni przed owulacja

Do góry