reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kruszynka 3mam kciuki.
Ja mam 10dc, test poki co negartwny, sluzu tez jak na lekarstwo, ale za to czuje ból owulacyjny, cykl z CLO i teraz rozważam co zrobić, działać 0+12 czy po pozytywie..., ale po pozytywie boję się ze to bedzie chłopczykowo, tak zaszłam z synkami, w samą owu. Wiem, że nikt ni na 100% nie powie jak zrobić, po prostu głosno myślę tu z Wami, męza nie wtajemniczam, bo chłop się zestresuje i jeszcze w ogóle nici ze staranek będą

reklama
Kruszynka z temperatur to nie zawsze idzie wywnioskować ciąże. U mnie we wcześniejszym cyklu były wyższe niż teraz w ciążowym. Także kciuki wszystko możliwe.
Buniczek a to już teraz w tym cyklu brałaś Clo? Czy w przyszłym?
Jak teraz to uważaj bo dużo czytałam i owu ma niby wystąpić 5-10 dni po ostatniej dawcę clo. A testy potrafią pozytywne wychodzić a owu wogole nie ma. Tymabrdziej z początku. Dziewczyny na GD to maja staranka przy clo co 4 dzień. Bo podobno łatwo przegapić owu. Ja zaryzykowałam i po pozytywnym. Rano 14 dc wyszedł pozytyw a 15 dc spadek temp wiec owu. A ból owu miałam super długo przed.
Ale kontynuowaliśmy staranka również po bo naprawdę pi clo hormony niezłe pomieszane są i śluz tez.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

czyli Imama teoretycznie tez w owu działałaś? ja postawię na 1 stosunek w płodne, teraz spróbuje 0+12 a jak nie wyjdzie to w nast cylku po prostu po pozytywnym teście. ja ma być dziewczynka to może będzie, bo ani odstęp ani 0+12 nie daje gwarancji. a na GD dziewczyny stosuja teraz starania co 4 dni, niewazne jak wychodzi nawet w samą owulację? wczoraj wziełam ostatnią tabletkę 50mg CLO

Buniczek normalnie to stosuja się do jednego stosunku w dni płodne. Te które chcą to z odstępem nawet ale przeważnie po pozytywnym teście. Mega dużo córek z tego i tak jest także ja pozytywnie na to patrzyłam. A te przy clo to co 4 dzień albo te które maja problem z zajściem w ciąże. Metoda o+12 w statystykach jest jednak niejasna bo dużo osób uważało ze udało się a może trafili na sama owu. Analizowałam te o+12 i niestety ale nie były to tylko córeczki nawet przy dietach i suplementacji. A tez na początku się na ta metodę nastawiłam. Ja osobiście nie chciałam tracić miesięcy na próby.
To powodzenia w tym cyklu. Jasne spróbuj może akurat Ci się uda. A jak nie to w następnym napewno duże szanse.
Ja pare h przed owu. Test miałam rano 14 dc pozytywny a wieczorem staranka Ok 18. W 15 dc owu.

Cześć dziewczyny!
Podczytuje forum od jakiegoś czasu i w końcu zdecydowałam się napisać. Jako, że jestem świeżaczkiem w tych sprawach będę bardzo wdzięczna za wyrozumiałość.

Jestem obecnie w drugim cyklu starań. W poprzednim się nie udało. Może przez stres a może coś innego.
Dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyc temp i staram się dokładnie prowadzić obserwacje, chociaż początki są trudne.
Bardzo proszę zerknijcie na mój wykres i powiedzcie, czy są jakieś szanse.

Robiłam wstępne badania hormonów i biorę bromergon pół tabletki, wynik po obciążeniu już mi się uformowal. Biorę też euthyrox i ostatni wynik tsh to 1.7. Pije miete na obnizenie testosteronu. Jakieś dwa lata temu miałam go trochę ponad normę. Teraz już jest ok chociaż chyba na dziewczynke powinien być niższy. Gin przepisał mi też duphaston więc bralam w tym cyklu i poprzednim.

Ovufriend wyznaczył mi owulacje na 18 dc a ovuview na 31 dc.

Dajcie proszę znać co o tym myślicie.

Pozdrawiam serdecznie te starające się i te juz oczekujące na swoje skarby!
Buziaki

Załączniki

• ovufriend.pl_graph-print,134ef1bb434a3a0aa98fa8ee6f4611ac,-90px.html.pdf
    81,3 KB · Wyświetleń: 60
San.zak witaj i powodzenia .
Myślałam że @ przyszła tak mokro a tu cisza dzięki Bogu już mnie dziś korcilo test kupić ale są pobolewania brzucha od czasu do czasu. Zobacze jak dalej temp będzie się zachowywać i najwyżej zrobię w poniedziałek chociaż jutro 12dpo powinno coś wyjść jakbym rano zrobiła tyle że się boję bo martwią mnie te tempki :hmm: tchórz ze mnie. Dzięki za wsparcie dziewczyny..

Sanzak witaj. A testy ciążowe powtarzałas? Różnie to z tymi temperaturami. Myśle ze skoro śluz po 18dc był kremowy to ovufiend wyznaczył dobrze owulacje.
Jak jednak będzie negatyw odstawiłyby odrazu miętę. Mięta pieprzowa (bo chyba ta pijesz na obniżenie T) to może naprawdę bardzo namieszać. Skoro już masz 41 dc to możesz nie dostać @ właśnie przez miętę bądź inne zioła. Powinno się pic miętę tylko do owu bądź do 14 dc. Jeśli chodzi o progesteron (duphaston) a to tez czytałam ze powinno się brać 14 dpo i później odstawić żeby jednak dostać @. Bo temperatury dość dziwne.

Kruszynka jak poczekasz to większa pewnosc co do ciąży. Ale z drugiej str rozumie. Ja w poprzednich ciążach testowałam po terminie a tu już mnie w 8dpo kusiło. Powodzenia i kciuki za kreseczki jak się zdecydujesz testować.

reklama
@Imama nie dziękuję ;-) ;) dziś testu nie kupiłam zatem jeśli nie kupię jutro to dopiero w poniedziałek o ile małpsko nie przyjdzie, chociaż jutro grill i impreza będą drinki itd także jutro ostatnia temp bo w ndz będzie zaburzona po alkoholu zawsze mam wysoka.

Do góry