reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama dzięki za odpowiedź. Pije miete z przerwami chyba od kwietnia. Mowilam o tym mojej gin i nie widziała przeciwwskazań. Duphaston też powiedziała, żeby w tym cyklu brać po pozytywnym teście owulacyjnym i przez 12 dni a nie 10.
Drugiego testu nie robiłam. Zawsze bolą mnie piersi ok 10 dni przed @ i tak pomyślałam, że jak teraz po tych 10 dniach nie przyjdzie to żeby wtedy zrobić test.

Ogólnie mam raczej dłuzsze cykle tak ok. 34 dni albo i więcej.

Gin przepisała mi jak teraz nic nie wyjdzie clo od następnego cyklu i luteine.

reklama
Sanzak co do mięty to czytałam artykuły i mysle ze skoro zioło ma jakiś wpływ na hormony to jednak może coś pozaburzac. Również na polskich str nic o niej nie piszą ale już na angielskich artykuły czytałam. Spróbuj nie pic. Bo i tak nie powinno się w ciąży. Ja bym raczej nie ryzykowała. Jedynie ze naprawdę pijesz jedna słaba dziennie. Niektóre żeby naprawdę obniżyć testosteron Piły trzy mocne dziennie.
Nie zauważyłam ze faktycznie nie bierzesz już duphastonu.
Powodzenia w testowaniu, może akurat się miłe zaskoczysz. Bo na temperaturę dużo czynników ma wpływ. Szanse zawsze są [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama w takim razie za Twoją radą odstawię miete i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Oj chciałabym się miło zaskoczyć, ale nie czuje żadnych objawów poza bolacymi piersiami jak zawsze przed @.

Jak będzie mnie bardzo kusilo, to zrobię test w poniedziałek a jak mniej to śr o ile jeszcze będzie po co.

Sanzak a masz już dzieci?
Juz długi masz ten cykl bardzo wiec nadzieja jest [emoji6]

Jestem rocznik 86 i moje pierwsze starania. Boję się że za długo odwlekałam.
Nigdy nie miałam cykli jak w zegarku. Już parę ładnych lat temu regulowali mi prolaktyne. Mam wysoka ale tylko po obciążeniu.
Jak zaczelam brac euthyrox i bromergon to miałam 31, 34, kolejny z duphaston em 37 i teraz ten.
Mam wrażenie, że jest taki długi właśnie przez dupka.
Zdarzały mi się cykle 40-50 ale to głównie przez wyjazdy i stres w pracy, chociaż teraz mam spokój.

Buniczek normalnie to stosuja się do jednego stosunku w dni płodne. Te które chcą to z odstępem nawet ale przeważnie po pozytywnym teście. Mega dużo córek z tego i tak jest także ja pozytywnie na to patrzyłam. A te przy clo to co 4 dzień albo te które maja problem z zajściem w ciąże. Metoda o+12 w statystykach jest jednak niejasna bo dużo osób uważało ze udało się a może trafili na sama owu. Analizowałam te o+12 i niestety ale nie były to tylko córeczki nawet przy dietach i suplementacji. A tez na początku się na ta metodę nastawiłam. Ja osobiście nie chciałam tracić miesięcy na próby.
To powodzenia w tym cyklu. Jasne spróbuj może akurat Ci się uda. A jak nie to w następnym napewno duże szanse.
Ja pare h przed owu. Test miałam rano 14 dc pozytywny a wieczorem staranka Ok 18. W 15 dc owu.
IMAMA zgodzę się że bardzo ciężko a wręcz mało prawdopodobne jest trafienie jeżeli się wspolzyje te 12 godz po owulacji ja celowałam parę godz po bólu i dwa razy się udało ale raz to były 4 godz po bólu a raz gdzieś koło 6 ale jak naprawdę było czy faktycznie było po owulacji to przecież tego nie wiem bo i skąd z taka precyzją to określić przecież ból mógł być przedowulacyjny lub poowulacyjny z moich obserwacji wynikało że po ale głowy nie dam i nie polecam 0+12 obie ciąże straciłam

reklama
Sanzak nie przejmuj się wiekiem. Przeciętnie każda kobieta stara się 3-6 cykli [emoji6] ważne ze już nie masz stresów.
Majorcia ja aż tak siebie nie znam żeby wyczuć owulacje. Bo u mnie ból jest dużo przed i mega w owu ale tez różnie z tym. Tez była tu dziewczyna co zaszła po owu z abstynecja i niestety tez straciła ta ciąże.
Kruszynka poczekaj pare dni może akurat @ nie przyjdzie. Chociaż z ta temp to nieciekawie jak pare dni taka niska.

Do góry