reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kitqa ktoś tam już siedzi. Na 100% to się można dowiedzieć na porodówce. Zapytaj o potwierdzenie na następnej. A pisałaś coś o tarocie. Byłaś u wróżki? Bo mi właśnie jak byłam rok temu powiedziała ze będę miała trzech synów i o tego momentu zaczęłam już naprawdę myśleć ze nikłe szanse na córkę.
Przyszłamama kciuki za córkę. Może akurat na następnej wizycie się ładnie ułoży i wtedy będziesz miała pewnosc. Najlepsze jak lekarz da zdj usg i wtedy ma się względna pewnosc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@przyszlamama tez tak wydawalo mi sie z nuba odczytuje sie plec w 12-14tc a nie w 20...
Wiecie moze czy lechtaczka w 20tc jest az tak bardzo odstajaca ? Nie powinna sie "wciagnac" ? I dziewczynke stwierdzic na podstawie warg sromowych a nie...?
Mam nadzieje ze twoje doswiadczenie nabyte podczas ogladania zdj w internecie jest na tyle dobre ze masz racje : )
Nasi lekarze powinni sie zamienic i zrobic nam badania na odwrót!
@Mikallo obys tym razem przeszla gladko badanie i byla szczesliwa [emoji1307]
@Imama spytam się dr co widzi i nawet jej nie powiem co powiedzial ten lekarz [emoji57] taka cwana jestem : )
Tak, poprosilam tarocistke o odp na jedno pytanie i rozlozyla karty, wyszedl wisielec czyli chlopak. Ale to tylko karty... Nie powinnam tego robic bo przez to po pierwsze uwierzylam jej a po drugie za bardzo sie nastawilam na konkretna plec... Mam nauczke. Gdy do niej napislam to byla w szoku, i chce mi cos wyliczać na podstawie daty owu i faz ksiezyca[emoji849] (ale ja konkrtnie nie wiem kiedy byla, bo nie mierzylam tylko wiem mniej wiecej na podstawie sluzu)
Mam nadzieje ze wrocisz do wrozki ze sluczna corka na rekach i powiesz jej ze sie pomylila : ) trzymam za to kciuki [emoji1307]

@ana. masz termin wyliczony na podstawie ostatniej @? Ja mam ciąże teoretycznie starszą od Twojej a termin na 18.02 ;p Nie wiem jak oni to liczą haha

Przyszlamama a z teori ramziego moglas sprawdzić jaka sugeruje plec? Bo przyrost bety chyba miałaś podobny do mnie ja miałam 90 ale dziewczyny pisały ze i tak za późno zrobione więc nie ma co patrzeć.

Na Facebooku dziewczyny napisały że niby chłopiec ale ja i tak uważam że będzie dziewczynka ;)

W ogóle faktycznie komuś ta metoda się sprawdziła? Niby w Internecie jest napisane ze sprawdza się w 97% ale nie powinno sie czytać tego ze zdjęcia bo może być przekrecone. I właśnie mi się wydaje że moje zdjęcie jest przekrecone bo na ekranie widzialam identycznie tak jak wstawiłam czyli po lewej stronie ;)

Imama trzymam kciuki!

@przyszlamama tez tak wydawalo mi sie z nuba odczytuje sie plec w 12-14tc a nie w 20...
Wiecie moze czy lechtaczka w 20tc jest az tak bardzo odstajaca ? Nie powinna sie "wciagnac" ? I dziewczynke stwierdzic na podstawie warg sromowych a nie...?
Mam nadzieje ze twoje doswiadczenie nabyte podczas ogladania zdj w internecie jest na tyle dobre ze masz racje : )
Nasi lekarze powinni sie zamienic i zrobic nam badania na odwrót!
@Mikallo obys tym razem przeszla gladko badanie i byla szczesliwa [emoji1307]
@Imama spytam się dr co widzi i nawet jej nie powiem co powiedzial ten lekarz [emoji57] taka cwana jestem : )
Tak, poprosilam tarocistke o odp na jedno pytanie i rozlozyla karty, wyszedl wisielec czyli chlopak. Ale to tylko karty... Nie powinnam tego robic bo przez to po pierwsze uwierzylam jej a po drugie za bardzo sie nastawilam na konkretna plec... Mam nauczke. Gdy do niej napislam to byla w szoku, i chce mi cos wyliczać na podstawie daty owu i faz ksiezyca[emoji849] (ale ja konkrtnie nie wiem kiedy byla, bo nie mierzylam tylko wiem mniej wiecej na podstawie sluzu)
Mam nadzieje ze wrocisz do wrozki ze sluczna corka na rekach i powiesz jej ze sie pomylila : ) trzymam za to kciuki [emoji1307]

U mnie z ramziego dziewczyny wyczytaly chlopaka i z tarota tez wyszedl chlopak wiec mysle ze 3 synek bedzie :-) poki co nawet swojej dok nie pytam o plec bo pamietam jak sie zawiodlam jak druga ciaza okazala sie synkiem :-)ale teraz juz tak nie mysle.Co ma byc to bedzie :-)zdrowie dzidziusia najwazniejsze.A o plec bede pytac na polowkowym bo ide na takie dokladniejsze no chyba ze wczesniej sama cos ujrze na usg :-)

@ana. masz termin wyliczony na podstawie ostatniej @? Ja mam ciąże teoretycznie starszą od Twojej a termin na 18.02 ;p Nie wiem jak oni to liczą haha
dokladnie tak mi powiedzial, a jak on to liczyl to ja nie mam pojecia :) wyjdzie wszystko jak to mowia w praniu ;) jeszcze czas.
@Imama czekam na wiesci:) i mocno trzymam kciuki.
@andzelisia to najwazniejsze, ze dzidzius zdrowy, fajnie juz masz za soba ten stres.

reklama
Przyszlamama a z teori ramziego moglas sprawdzić jaka sugeruje plec? Bo przyrost bety chyba miałaś podobny do mnie ja miałam 90 ale dziewczyny pisały ze i tak za późno zrobione więc nie ma co patrzeć.

Na Facebooku dziewczyny napisały że niby chłopiec ale ja i tak uważam że będzie dziewczynka ;)

W ogóle faktycznie komuś ta metoda się sprawdziła? Niby w Internecie jest napisane ze sprawdza się w 97% ale nie powinno sie czytać tego ze zdjęcia bo może być przekrecone. I właśnie mi się wydaje że moje zdjęcie jest przekrecone bo na ekranie widzialam identycznie tak jak wstawiłam czyli po lewej stronie ;)

Imama trzymam kciuki!
To zależy jak lekarz trzymał głowice usg a nie co widać na ekranie [emoji4]

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry