reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aleksandra kow i Biedronka0506 gratuluję śliczne zdjęcia dziewczyny najważniejsze że biją serduszka
Imama czekam na twoje wyniki i wierzę że tym razem córeczka już jest w brzuszku i nie zawróci
Andzelisia czekam na wyniki z Usg choć wiem że wszystko jest dobrze i to tylko formalność
Ale ja nie jestem w ciąży, to jest zdjęcie z ciąży z synem :-)wrzuciłam żeby dziewczyny mogły ewentualnie porównać z foto Aleksandry Kow :-)

reklama
Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci żeńskiej ? [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci żeńskiej ? [emoji848]

Kitqa widzę ze tez myślisz o badaniu czy na pewno lekarz dobrze określi plec, ja codziennie myśle i szukam w internecie informacji i sporo jest pomyłek. Czasami siusiak się podwinie i mówią ze dziewczynka albo myla pępowinę z siusiakiem u dziewczynek czy opuchniętymi wargami. Ja dopiero uwierzę jaka plec jak dostanę zdjęcie genitaliów albo lekarz mi je dokładnie pokaże na usg :D

IMG_2394.JPG
Zdjęcie z internetu z 20 tygodnia plec męska

Załączniki

• IMG_2394.JPG
    IMG_2394.JPG
    97,9 KB · Wyświetleń: 2 394
Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci

żeńskiej ? [emoji848]

Też tak uważam więc jeśli Twój gin tego nie stwierdził to może jednak jest to chłopczyk :-)

Nie chce podważać doswiadczenia lekarza tylko chce miec pewnosc. A niestety w moim przypadku nie widzial nic pomiędzy nożkami bo dziecko nie pozwolilo na to. A z tej pozycji najlepiej widać kto to jest : ) pokazal na szybko z profilu lechtaczke (ktora jak dla mnie nie byla pod katem prostym... Ok moge sie nie znac) i przeszedl dalej do ogledzin pozostalych narzadow. Takze nie mam stu procentowej pewnosci. Ale jak narazie juz wszyscy wiedza ze bedzid dziewczynka : )

reklama
Do góry