reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aleksandra kow i Biedronka0506 gratuluję śliczne zdjęcia dziewczyny najważniejsze że biją serduszka
Imama czekam na twoje wyniki i wierzę że tym razem córeczka już jest w brzuszku i nie zawróci
Andzelisia czekam na wyniki z Usg choć wiem że wszystko jest dobrze i to tylko formalność
Ale ja nie jestem w ciąży, to jest zdjęcie z ciąży z synem :-)wrzuciłam żeby dziewczyny mogły ewentualnie porównać z foto Aleksandry Kow :-)

reklama
Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci żeńskiej ? [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci żeńskiej ? [emoji848]

Kitqa widzę ze tez myślisz o badaniu czy na pewno lekarz dobrze określi plec, ja codziennie myśle i szukam w internecie informacji i sporo jest pomyłek. Czasami siusiak się podwinie i mówią ze dziewczynka albo myla pępowinę z siusiakiem u dziewczynek czy opuchniętymi wargami. Ja dopiero uwierzę jaka plec jak dostanę zdjęcie genitaliów albo lekarz mi je dokładnie pokaże na usg :D

IMG_2394.JPG
Zdjęcie z internetu z 20 tygodnia plec męska

Załączniki

• IMG_2394.JPG
    IMG_2394.JPG
    97,9 KB · Wyświetleń: 2 400
Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci

żeńskiej ? [emoji848]

Też tak uważam więc jeśli Twój gin tego nie stwierdził to może jednak jest to chłopczyk :-)

Nie chce podważać doswiadczenia lekarza tylko chce miec pewnosc. A niestety w moim przypadku nie widzial nic pomiędzy nożkami bo dziecko nie pozwolilo na to. A z tej pozycji najlepiej widać kto to jest : ) pokazal na szybko z profilu lechtaczke (ktora jak dla mnie nie byla pod katem prostym... Ok moge sie nie znac) i przeszedl dalej do ogledzin pozostalych narzadow. Takze nie mam stu procentowej pewnosci. Ale jak narazie juz wszyscy wiedza ze bedzid dziewczynka : )

reklama
Do góry