reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękuje Majorcia [emoji8] jutro z rana będę dzwonić o wyniki i zrobię tez test czy coś bardziej widać.
Kitqa zgadam się. Dopiero jak Ci pokaże jajuszka i siusiaka to mówimy o chłopcu, mi doktorka dokładnie pokazała. I oczywiscie myśle ze najlepsze jest potty shot i tez Ok 15-20tc bo później różnie już bywa. O dziewczynce myśle ze z przekroju bocznego nie powinno wnioskować się płci jedynie ze jest to w 13 tc.
Dużo pomyłek nie powiem ze nie. Tez kiedyś liczyłam na cud. Musisz poczekać ma drugie potwierdzenie. Wcześniej lekarz tez powinien powiedzieć np 80% córka. Jak twój powiedział? Ze pewny ze dziewczynka? Moja znajoma tak miała ze jej powiedzia ze druga córa, ona pokupowala rzeczy a na następnym ze chłopczyk bo coś wyskoczyło.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@kitqa na tym etapie lekarz mógł sie jeszcze pomylić i to tym bardziej jak maluszek się duzo ruszał. Może jeszcze bedziesz miała niespodzianke ;) Tego Ci życzę!
Ja juz mam stresa kogo zobacze u siebie ;) Ale byle by zdrowe było ;)

Imama. Czekamy na info o wynikach. ;)
Lekarz powiedzial ze pomiedzy nozkami nie mozna sprawdzic bo dziecko jest źle ulozone i stwierdzil "ale chyba dziewczynka" a potem gdy dziecko bylo z profilu powoedzial "to jest lechtaczka" wskazujac na nuba. I tyle : ) takze mam mieszane uczucia

No Kitqa to dziwne żeby z profilu patrzeć ale może tez idzie. Lekarz pewnie tak z tego usg stwierdził. Ale skoro dzidzia ruchliwa to z nowinami dla rodzinki bym jeszcze poczekała. Moja lekarka zawsze mi mówiła ze dwa razy trzeba coś widzieć żeby powiedzieć.

Tak mi przyszło na myśl: ja starałam się o ciąże i koleżanka też - mamy synów, koleżanka wpadła jest córka, siostra męża podobno wpadła ma być córka- może coś jest w tej teorii hehe

No widzisz Imama... Nic nie poradzę ze lekarz tak to załatwił.
Trudno : ) rodzina juz wie, a co ma byc to i tak bedzie.
Kolejna wizyte tym razem u swojego gina mam dopiero za 3tyg[emoji20] poprosze o ja potwierdzenie plci, tylko ona z nowu ma slaby sprzet. Jak to mowia: raz urok raz sraczka [emoji13]

@Mikallo chcialbym miec niespodzianke : ) ale niestety w cudna nie wierze.
Wiem co przezywasz, nic sie nie stresuj, mysl pozytwnie i patrz bacznym wzrokiem na ekran z dzidzią [emoji15] i dopytuj sie o wszystko, a nie tak jak ja...

Imama daj koniecznie jutro znać jak wyniki ale na pewno beta ładnie wyjdzie innej opcji nie ma :) ja tez liczę na cud ze to jednak corka i lekarz złe widział ;) dopóki nic nie widziałam nadzieje będę mieć zreszta sama wiesz jak się to wszystko przeżywa ;)
Kitqa z tego co wiem to na podstawie nuba widoczna jest plec od 12-14 tyg ciąży a potem lekarz zazwyczaj odczytuje na podstawie potty shot czyli od dołu bo najlepiej widać. A czy widać z profilu czy łechtaczka czy penis w 20tyg to ciężko to stwierdzić patrząc na zdjęcia w internecie a przeglądałam ich naprawdę mnóstwo ;) mi z kolei lekarz powiedział w 13 tyg na podstawie potty shot ze to chłopczyk bo widzi siusiaka... nuba nie oceniał bo nawet nie było go widać dobrze tak dziecko się kręciło ze fotki tez mi dał dziwne takie tyłem :/ ah Ci lekarze...

reklama
@Mikallo chcialbym miec niespodzianke : ) ale niestety w cudna nie wierze.
Wiem co przezywasz, nic sie nie stresuj, mysl pozytwnie i patrz bacznym wzrokiem na ekran z dzidzią [emoji15] i dopytuj sie o wszystko, a nie tak jak ja...

Dzieki :) Będę sie pytac jak usłyszę, że z dzidzia jest wszystko ok bo niestety z poprzedniej ciąży nie mam za dobrych wspomnień z pierwszy badań prenatalnych :/ Jeszcze lekarz z ciezkim charakterem mi sie trafił... No cóż byle do czwartku :D

@Imama nie mogę się doczekać Twoich wyników bety! Trzymam kciuki ✊✊✊

Do góry