reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dobry Wieczór :))))
Zmęczona przybywam po dniu całym
girl.png
ale wciąz nas malo..ZA MAŁO!!!!!

Widze ze wszystkie laseczki zajete swoimi sprawami...no ale to w sumie Niedziela..czas dla rodziny:))) Jutro spodziewam sie WAS w komplecie :)))
Pixella- malutki brzuszek ale najwaznijesze ze dzidzia zdrowa i rosnie....w sumie ciesz sie ze masz maly potem rozciagnieta skora na brzuchu nie bedzie ci wisiec do kolan ...tak jak mi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
calusy babki lecę do łózia

reklama
hej dziewczyny witam sie poweekendowo;-) do mnie dzis wredna @ przylazla i moje marzenie o posiadaniu bobasa w tym mcu legly w grozach;-(a co u Was slychac??pozdrawiam

Czesc dziewczyny!
Ja do pracy ide dopiero na 15ta, wiec mam chwile aby naskrobac!
Tak jak mowilam, spotkanie sluzbowe o 21:30 nie wrozy nic dobrego.
Nasza firma miala APS -1kierownik i 3 pracownikow. A teraz postanowila zrobic redukcji z 4 etatow na 2.5. Ale to nic. Dostalismy wszyscy aneksy do naszych umow, ze albo zgadzamy sie na obnizke wynagrodzenia albo skladamy wypowiedzenie:szok:. Obnizka wyglada tak: kiero 50%:szok:, z 3tys brutto na 1.5tys, pracownicy 30%, z 1800brutto do najnizszej krajowej 1277zl:szok::szok:. A premie nie maja byc rozliczane jak wynagrodzenie tylko na umowe o dzielo. My ponoc fifnasowo mielismy wyjsc na swoje, ale kiero nie ma szans. Nasz kiero od razu wzial L4 z data wsteczna, kolezanka i tak miala odejsc od 15.02 wiec nie podpisala aneksu. Jeden nasz kolega stwierdzil, ze on ma w d***e tak prace, a ze wysoka rente po mamie to tez nie podpisal aneksu. A ja nie mialam nic na boku, pierwsze starania o Fasolke i kredyt mieszkaniowy, wiec nie moge zostac na lodzie-gdybym wciagu 2 tyg(bo taki mam okres wypowiedzenia)nie znalazla niczego. Wiec zdeklarowalam sie, ze zostaje! Ja jedna:-( I tak to wszystko wyszlo, ze w sobote dostalam aneks do umowy i zostalam od wczoraj kierownikiem APS, tyle ze z wynagrodzeniem mniejszym niz poprzednio. I dzis juz szkole nowa osobe do pracy:szok:. Najsmieszniejsze jest to, ze nasz APS ma teraz 2 kiero! Jeden na L4, a drugi to ja:-D. Nie wiem, czy to zgodne z prawem:confused:. Kurcze, wszystko takie skomplikowane. Tak chcialam juz Fasolke bo wszystko szlo pieknie, a teraz nie jestem przekonana, czy chce. A objawy ciazowe mam! Ale to moze byc ze stresu i nerwow:tak:. Zwykle 10 dni przed @ mam bardzo bolace piersi, sutki itd, teraz tego nie mialam, ale od niedzieli rano mam lekkie zawroty glowy i lekkie mdlosci. Ale rownie dobrze moze to byc z nerwow:baffled:. Kurcze, bedac w ciazy znalezienie pracy graniczy z cudem, wiec to gowny powod zostania w tej pochrzanionej firmie. Ale czuje sie bardzo bezradna. Kurcze, jak tu wyszkolic w ciagu 2 tyg osobe z 4projektow skoro ja sama 2 projekty poznawalam w 3 miesiace:confused:
No to sie narobilo...
Moj maz mowi-gratuluje Ci awansu. Ja do niego, co to za awans? Jakby u Ciebie wszyscy sie zwolnili a Ty bys zostal, to tez bys awansowal. On mowi-niewazne, awans to awans!

A w sobote mam termin @:tak:

"royanna" wspolczuje obnizenia pensji ale niestety kryzys daje sie coraz bardziej weznaki...moze jednak uda Ci sie cos lepszego znalezc za lepsza kase..chodz podobno trudno teraz znalezc prace;-(lipa sie w Polsce robi...:-):-)ale pociesz sie ze fasolke moze nosisz w sobie;-)ja niestety po @dopiero moge sie zaczas starac i oby luty byl dla mnie owocny;-)czego i Wam wszystkim tego zycze....dziewczyny macie jakis dobry/sprawdzony kalendarzyk do liczenia dni plodnych??pozdrawiam:-)

Witam
ROYANA, nie martw się kochana i staraj się dalej i jak będzie ciąża, to idz na L4. Będziesz miała 100% płatne, ale nie bedziesz musiał pracować całe dnie za pół darmo.
Smutne, że się twoi pracodawcy tak ludzmi bawią...:-( więc nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia... :no: Nie warto rezygnować z planów dla niepoważnych pracowdawców. Bo kiedyś robiąc bilan swego życia stwierdzsz, że zrezygnowałaś z realizacji pieknych planów i marzeń, dla czegoś nie wartego zachodu. I patrząc z perspektywy, to rodzina daje nam oparcie, a nie praca i ludzie z na związani. I na starość to nasze dzieci, wnuki będą z nami, a nie członkowie zarządu firmy.. :crazy:
Żadna praca nie jest na zawsze, ta idealna nie jest i raczej kwalifikuje się do zmiany...:sorry2:

dzień doberek panienki :)

Royanna główka do góry- będzie dobrze, moze jednak uda Ci się znaleźć osoby do projektu

Pixella sliczny brzusio

Anufifi moze jednak ten mięśniak pozwoli Ci zajść w ciążę :wściekła/y: trzymam kciuki za ten cykl

Kicia , brawo za egzaminy, ja wczoraj miałam 3, z czego wiem, że 2 zdałam a na jeden czekam jak na szpilkach, mają być wyniki na email

a ja mam szczęśliwą nowinkę :) dzisiaj o 4.10 bratowa urodziła córeczkę :-):-):-):-):-) wczoraj byli u nas na imprezce rodzinnej do 22.00, liczyła skurcze, miała co 15 min a jednak została do końca :-D kilka godzin później już miała maleńką istotę na rękach

a ja mam szczęśliwą nowinkę :) dzisiaj o 4.10 bratowa urodziła córeczkę :-):-):-):-):-) wczoraj byli u nas na imprezce rodzinnej do 22.00, liczyła skurcze, miała co 15 min a jednak została do końca :-D kilka godzin później już miała maleńką istotę na rękach

Gratulacje zostania ciocią :-)
No i wytrzyamła babka ta twoja bratowa, stalowe nerwy... ja bym chyba panikowała i do szpitala jechała :-)

reklama
witam w poniedzialkowe popoludnie.co sie dzieje dziewczyny poupadamy ostatbnio malo nas jakos pisze..co sie dzieje?bereshka gratulacje dla bratowej..royanna,bedzie dobrze nie martw sie,moze za chwilke podniosa znowu pensje,a ptasiorek dobrze napisala ze nic w stanie nie jest nam zastapic rodzinki,ptasiorek super slowka napisalas..royanna niech ci nawet do glowy nie przychodzi nawet taka mysl ze nawet nie wiesz czy chcesz byc w ciazy-bo dam ci klapsa w tylek...anufifi jarzebinko,beti czarodziejko.margarito.aga i wszystkie inne gdzie jestescie?????ja dzisiaj do ginekologa po odebranie ksiazeczki ciazy,i wyniki z krwi,ciekawa jestem co mi tam powychodzilo?kolo 17 bede w2 domku to napisze co i jak..

Do góry