reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bardzo cięzko mi jest stwierdzić kiedy była owulacja kalendarz interentowy wskazywał 23 czerwca i dni płodne od 22 do 27 czerwca i tak w tych dniach co 2 dzien dochodziło do staranek. Myślę, że kluczowym dniem był 25 kiedy do staranek doszlo bardzo spontanicznie o 3 w nocy ;)
Dziś po 17 bede mieć wyniki z krwi... ale cały czas jestem w szoku....

niski progesteron to typowo na chłopca? ;)

reklama
Aleksandra super ze się udało! Widzisz a pewnie się przejmowałas. Często jest tak ze jak progesteron niski to inne hormony tez. Wiec myśle ze i testo i estrogen tez mógł być niski. A badałas tez te hormony czy tylko ta prolaktyne i progesteron?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Chciałabym się cieszyć ale jak zaczełam czytać o tym progesteronie ze przy niskim może ciązy nie utrzymać to już entuzjazm mi znika. Badała:
estradiol, prolaktyne podstawową i po, fsh oraz ten progesteron. Ani testo ani estrogenu nie badałam :/

Jeszcze nie dziękuję dziewczyny.. Stresuje się do 15 trochę czasu.. Właśnie zerknąlam na ten test z rana... Wiem.. Nie powinnam.. Ale kreska i tak była wcześniej.. Teraz jest różowa ale bardzo cienka dużo ciensza niż ta kontrolna. A wczorajsze testy tak wyglądają dziś:szok: plus ten dzisiejszy. Boli mnie jajnik po lewej str kłuje tak dziwnie matko :confused:..

Załączniki

• _20170712_110929.JPG
    _20170712_110929.JPG
    515,9 KB · Wyświetleń: 65
Aleksandra ja dużo czytałam o progesteronie po moich poronieniach. Progesteron nie jest przyczyna poronień. Tak naprawdę lekarze przepisują luteinę czy duphaston a badani pokazują ze on mało daje. Jak to piszą "stara szkoła". Moja lekarka tez to powiedziała ale przepisała progesteron bo ja wyprosiłam. Progesteron maleje porostu jak organizm "odrzuca" ciąże zarodek, przez wadę w chromosomach badz inne wady, wtedy spada progesteron. Uważam ze jak coś jest nie tak to nic nie pomoże. Ale to moje wnioski po przeczytaniu badań itd.
Także głowa do góry. Trzymam kciuki za wyniki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama a ja tam wierze w progesteron bo wyprostowal mi pęcherzyl splaszczony ktory wlasnie mogl byc z niedoboru..(tak w necie pisalo tez)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Nic pozostaje mi czekać na wyniki a czas pokaże co będzie...

Ale od razu mi sie skojarzyło bo w piątek czytałam o tym progesteronie ze niski wskazany jest przy chłopczyku. Ale teraz to i tak juz nic nie zmieni.

Imama ostatnio to Ty dużo przeszłaś :(

reklama
Do góry