reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Millo wiadomo badania badaniami. Lepiej brać niż się przejmować. Chociaż wiemy ze nic więcej nie mogło się zrobić. Tez będę brała po owulacji i tak.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

ojej to dla mnie super wiadomość :) bo czytałam ze te hormony są ważne przy planowaniu. Mam już 3 letniego Jasia wiec chciałam mieć dziewczynkę. A, że tak spytam możesz opisać pokrótce swoje starania? Może już to robiłaś to spróbuje znaleźć. Na kiedy masz termin porodu?

Aleksandra u nas to bylo tak ze zaczelismy sie starac od lipca i jakos na poczatku sprawdzalam progesteron,prolaktyne,estradiol,testosteron,wapn,magnez,sod i potas i wszytko mialam na chlopczyka.Zaczelam suplementacje wapn,magnez.Nie jadlam ziemniakow,bananow,pomidorow i co?i po miesiacu jeszcze gorsze wyniki:p dlatego olałam to.Diete trzymalam jedynie tydz przed owulacja.Zaczelam brac castagnusa i zaszlam w ciaze ktorą straciłam.Zaczelam brac jeszcze saw palmetto i po 1 miesiaczce znowu zaszlam w ciaze.Kochalismy sie pare godzin przed owulacja,w owulacje i pare godzin po niej(wieczor,rano,wieczor)Prowadzilam wykres wiec wiem kiedy mniej wiecej byla.Nie jemy miesa od 2 lat z mezem..On jeszcze nie jadl miesiac ziemniakow,bananow,pomidorow.Zaczal pic kawe i sporadycznie miete.Ja czasem piwo i cole.Moje ph 5.5 po seksie wzrastalo do 8-9(wiec chlopczykowo)Stosunek pare dni przed pełnia(wiec tez jonow dodatnich chlopczykowych wiecej juz).Mysle ze te tabletki mogly zdziałać albo po prostu wszystko jest nam z gory pisane:)

Ja mam 3letniego Leona:)Porod na koniec listopada
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kruszynka nie sugeruj się kreskami każdy test masz z innej firmy a one różnie pokazują pozytywy na jednym teście będzie kreska jaśniejsza a na innym ciemniejsza Żeby wiedzieć czy ciąża rozwija się prawidłowo musisz zrobić po 48 godz kolejne badanie bety

Andzelisia sprawdzalam wszystkie moje bety przy córce więc zaraz robiłam 10 i 12 dnia po owulacji i przyrost miałam 240% a potem robiłam w 15 dniu po owulacji i z 61 urosło mi na 247,7 czyli przyrost tylko 154% więc sama widzisz że masz szanse na córkę Mam nadzieję że Tobie też się udało bo przyrost masz ciut większy od mojego a ty nie robiłaś zaraz po owulacji w 10 dniu tylko w 12 dniu po owulacji gdybym ja robiła to bym miała tak jak ty
Majorcia ja owulacje mialam 31 maja a test ciazowy na ktorym tak naprawde bylo cos widac zrobilam 12 czerwca i wtedy tez pojechalam na bete i wtedy wynosila 80.4.a ty w 15 dniu po owulacji mialas 61 czy w 15 dniu te 247.7????

Andzelisia po wynikach widać że nie robiłaś zaraz na początku bo według mnie najważniejsze są te pierwsze przyrosty a testy sama wiesz pokazują nieraz jak już jest beta powyżej 100 u mnie test pokazał słaba kreskę i na drugi dzień już robiłam bete wynosiła niecałe 18 kolejnego dnia 40 a kolejnego 61z czymś a potem te 240 ale już po trzech dniach bo był weekend

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry