reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia jest już moszna waśnie której nie da się pomylić hehe. Ale tak jak Maziajka piszesz ludzie czasem sobie sami wkręcają itd i wtedy rozczarowanie. Chociaż ja uważam ze dwa razy lekarz powinien potwierdzić i dopiero wtedy można zacząć zakupy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jeśli wpiszecie w Google ,,pomyłki przy określeniu płci,, zobaczycie ile info wyskoczy :-) wcale to nie takie rzadkie :-) ja u siebie widziałam siusiaka i dwie kosci udowe obok więc już zakupilam niebieskie ciuszki :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Antonia info wyskoczy duzo ale taka prawda ze nikt z nas nie wie jak do konca rozmowa z lekarzem wygladala .No chyba ze sa fotki usg z opisem czy cos takiego.

ja mam po polowkowym na tym opisie podonae prawidlowe narzady plciowe zenskie i gdyby urodzil sie chlopak to bym powiedziala ze faktycznie lekarz sie pomylil.Bo byl pewnien na 100% skoro tak napisal.Zrwszta na takim usg szczegolowym dobry specjalista widzi tez macice i jajniki.

Czesto tez ktos mowi ze byl na prenatalnych badaniach a te badania obok prenatalnych nawet nie "lezaly"...

Czasami lekarz mowi chyba dziewczynka , albo wyglada mi na dziewczynke czy nie widze siusiaka a ludzie juz dopisuja sobie badz wrecz naciskaja na lekarza a dziecko jest np zle obrocone

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,
Millo super ze dzidzia rozwija sie zdrowo,:) szkoda ze nie poznalas plci,kiedy masz nastepna szanse zeby sie tego dowiedziec.No niestety ja czasami tez zapominalam zapytac o to czy o tamto, czlowiek jednak troche przezywa takie wizyty i mysli zeby bylo ok:)
Imama dobrze ze masz sie juz lepiej, jak sie czujesz dzisiaj, kiedy idziesz do lekarza na kontrole?
Ana, andzelisia a Wy jak sie macie, jakies nowe objawy ciazowe.Ana umowilas sie juz na wizyte?
Ach dziewczyny nie mam kiedy sie odezwac, moj M zlapal grype zoladkowa i od 3dni okupuje toalete i lozko wiec mam prace,dom i synka na glowie,do tego sennosc mnie dzis dopadla i ledwo siedze, marze o lozku.boje sie ze i mnie jelitowka nie ominie. Zastanawiam sie kiedy wybrac sie na pierwsza wizyte, czy nastepny tydzien to nie za wczesnie, bedzie 5tydz

Asa u moich to ostatnio ciagle grypa żołądkowa ale naszczescie mój mały się uchronił. Zdrówka dla męża.
Zadzwoń sobie do lekarza którego wybrałaś i powiedz kiedy ostatnia @ i wtedy przeważnie oni umawiają terminy od jakiegoś tam tc.
Ja mam wizytę w czwartek w południe. Teraz takie upały ze strasznie się mecze, do tego słaba jestem a tez wszystko na głowie (dzieci dom). No ale jakoś trzeba sobie poradzić.
Dzisiaj byłam u znajomej która ma 2 letnia córkę. I normalnie hardcore serio taka dwójkę mieć jak mój roczniak do niej dołączył hehe chyba sama nie zdawałam sobie sprawy ze taki dwóch latek to kawał urwisa. Syn 6 lat to zapomniałam jak to było i aż zaczęłam wątpić w swoje możliwości [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

jesssu jaki ja mialam koszmar dzis snilo mi sie, ze wstalam rano i mialam bielizne ubrudzona rozowa krwia o reszccie nie pisze masakra... otworzyam oczy zmierzylam temp na pol spiaca jeszcze, mierze tak dla siebie codziennie jak cos bedzie nie tak to temp tez by wskazala. i znacie te realne sny, polecialam do lazienki ,by sprawdzic nie pewna czy to sen czy jawa.... To byl tylko sen...
Pytałas @ASA915 o objawy to mnie martwi, bo w sumie żadnych, troche piersi jakby ciezkie i urosly, ale niewiele bardziej pelne sie zrobily raczej, mdli mnie ciut wieczorem, ale delikatnie zlapie na 10 minut i po mdlosciach, brzuch tez przestal bolec jak na @ od kilku dni, ale tym sie nie przejmuje akurat, bo wcale nie musi, czekam na objawy, a tu prawie zero ,wiem glupia jestem :) powinnam sie cieszyc dopoki ich nie ma z synem ostatnim mialam mdlosci, ale nie moge skojarzyc kiedy sie zaczely dokladnie, dzis mam 5ty 2 dz jedni licza ze to juz 6ty sie zaczal ,a mdlosci brak... Martwie sie troche, bo mdlosci niby wskazuja na wysoki progesteron to wiadomo co ja moge miec w glowie ehhhh.

@Maziajka jejku ostatnia noc twoja malenka jest z toba połączona, juz jutro bedziecie sie tuiły :) zycze zdrowka dla was , samych szczesliwych chwil ze swoja maleńka księżniczną oraz no udanej cesarski. :*
@Imama u nas tez upaly po 30 pare stopni zabieram mlodego na spacery rano, bo popoludniami nie idzie wyrobic, a co do psocenia moj ma zaraz poltora i juz widzee jaki z niego as bedzie :D dlatego pisalam ostatnio, ze bylam przerazona myslami, gdyby sie udalo nam predzej zajsc pol roku temu to do porodu tylko 3 mce bym miala i gdzie ja z takim urwisem i malenstwem bym dala rade, mówi sie ze kobieta jak musi to ze wszystkim sobie poradzi ,byloby ciezko z dwojka wiadomo, ale mysle wszystko do ogarniecia wystaczy dobra organizacja i checi oraz duuuuzo cierpliwosci :p

Ana ja teraz mialam objawy dopiero od 6 tyg a z synem od 8 takze jeszcze przyjda dont worry:p a sny takie sa okropne!

Maziajko tak jak Ana pisze..juz jutro bedziesz tulic coreczke♡och!na ktora masz cc mniej wiecej?

My jedziemy na weekend na wycieczke a ja od wczoraj woda z nosa:(taki pech..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa o której masz dzisiaj wizytę? Poproś o ładne zdjecie powinno być już widać nuba ;)
Mikallo Andzelisia jakieś objawy ciążowe pojawiły się już? U mnie jak na razie jest dobrze mdłości nie mam No może z 4-5 razy mnie zemdliło tak mocniej tylko senna jestem cały czas i bez energii. Z synem za to miałam mocne mdłości ale bez wymiotów.

reklama
Ana ja teraz mialam objawy dopiero od 6 tyg a z synem od 8 takze jeszcze przyjda dont worry:p a sny takie sa okropne!

Maziajko tak jak Ana pisze..juz jutro bedziesz tulic coreczke♡och!na ktora masz cc mniej wiecej?

My jedziemy na weekend na wycieczke a ja od wczoraj woda z nosa:(taki pech..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
pocieszasz mnie :) mowisz don worry, ok poslucham cie :)
ja tez mialam wode z nosa prawie tydzien, juz od wczoraj spokoj mam
@PrzyszłaMama87 a ktory ty tydzien, chyba juz 7-8 tydz tak? senna ja bylam na poczatku w czasie spodziewanej @ potem minelo tez

Do góry