reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia jest już moszna waśnie której nie da się pomylić hehe. Ale tak jak Maziajka piszesz ludzie czasem sobie sami wkręcają itd i wtedy rozczarowanie. Chociaż ja uważam ze dwa razy lekarz powinien potwierdzić i dopiero wtedy można zacząć zakupy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jeśli wpiszecie w Google ,,pomyłki przy określeniu płci,, zobaczycie ile info wyskoczy :-) wcale to nie takie rzadkie :-) ja u siebie widziałam siusiaka i dwie kosci udowe obok więc już zakupilam niebieskie ciuszki :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Antonia info wyskoczy duzo ale taka prawda ze nikt z nas nie wie jak do konca rozmowa z lekarzem wygladala .No chyba ze sa fotki usg z opisem czy cos takiego.

ja mam po polowkowym na tym opisie podonae prawidlowe narzady plciowe zenskie i gdyby urodzil sie chlopak to bym powiedziala ze faktycznie lekarz sie pomylil.Bo byl pewnien na 100% skoro tak napisal.Zrwszta na takim usg szczegolowym dobry specjalista widzi tez macice i jajniki.

Czesto tez ktos mowi ze byl na prenatalnych badaniach a te badania obok prenatalnych nawet nie "lezaly"...

Czasami lekarz mowi chyba dziewczynka , albo wyglada mi na dziewczynke czy nie widze siusiaka a ludzie juz dopisuja sobie badz wrecz naciskaja na lekarza a dziecko jest np zle obrocone

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,
Millo super ze dzidzia rozwija sie zdrowo,:) szkoda ze nie poznalas plci,kiedy masz nastepna szanse zeby sie tego dowiedziec.No niestety ja czasami tez zapominalam zapytac o to czy o tamto, czlowiek jednak troche przezywa takie wizyty i mysli zeby bylo ok:)
Imama dobrze ze masz sie juz lepiej, jak sie czujesz dzisiaj, kiedy idziesz do lekarza na kontrole?
Ana, andzelisia a Wy jak sie macie, jakies nowe objawy ciazowe.Ana umowilas sie juz na wizyte?
Ach dziewczyny nie mam kiedy sie odezwac, moj M zlapal grype zoladkowa i od 3dni okupuje toalete i lozko wiec mam prace,dom i synka na glowie,do tego sennosc mnie dzis dopadla i ledwo siedze, marze o lozku.boje sie ze i mnie jelitowka nie ominie. Zastanawiam sie kiedy wybrac sie na pierwsza wizyte, czy nastepny tydzien to nie za wczesnie, bedzie 5tydz

Asa u moich to ostatnio ciagle grypa żołądkowa ale naszczescie mój mały się uchronił. Zdrówka dla męża.
Zadzwoń sobie do lekarza którego wybrałaś i powiedz kiedy ostatnia @ i wtedy przeważnie oni umawiają terminy od jakiegoś tam tc.
Ja mam wizytę w czwartek w południe. Teraz takie upały ze strasznie się mecze, do tego słaba jestem a tez wszystko na głowie (dzieci dom). No ale jakoś trzeba sobie poradzić.
Dzisiaj byłam u znajomej która ma 2 letnia córkę. I normalnie hardcore serio taka dwójkę mieć jak mój roczniak do niej dołączył hehe chyba sama nie zdawałam sobie sprawy ze taki dwóch latek to kawał urwisa. Syn 6 lat to zapomniałam jak to było i aż zaczęłam wątpić w swoje możliwości [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

jesssu jaki ja mialam koszmar dzis snilo mi sie, ze wstalam rano i mialam bielizne ubrudzona rozowa krwia o reszccie nie pisze masakra... otworzyam oczy zmierzylam temp na pol spiaca jeszcze, mierze tak dla siebie codziennie jak cos bedzie nie tak to temp tez by wskazala. i znacie te realne sny, polecialam do lazienki ,by sprawdzic nie pewna czy to sen czy jawa.... To byl tylko sen...
Pytałas @ASA915 o objawy to mnie martwi, bo w sumie żadnych, troche piersi jakby ciezkie i urosly, ale niewiele bardziej pelne sie zrobily raczej, mdli mnie ciut wieczorem, ale delikatnie zlapie na 10 minut i po mdlosciach, brzuch tez przestal bolec jak na @ od kilku dni, ale tym sie nie przejmuje akurat, bo wcale nie musi, czekam na objawy, a tu prawie zero ,wiem glupia jestem :) powinnam sie cieszyc dopoki ich nie ma z synem ostatnim mialam mdlosci, ale nie moge skojarzyc kiedy sie zaczely dokladnie, dzis mam 5ty 2 dz jedni licza ze to juz 6ty sie zaczal ,a mdlosci brak... Martwie sie troche, bo mdlosci niby wskazuja na wysoki progesteron to wiadomo co ja moge miec w glowie ehhhh.

@Maziajka jejku ostatnia noc twoja malenka jest z toba połączona, juz jutro bedziecie sie tuiły :) zycze zdrowka dla was , samych szczesliwych chwil ze swoja maleńka księżniczną oraz no udanej cesarski. :*
@Imama u nas tez upaly po 30 pare stopni zabieram mlodego na spacery rano, bo popoludniami nie idzie wyrobic, a co do psocenia moj ma zaraz poltora i juz widzee jaki z niego as bedzie :D dlatego pisalam ostatnio, ze bylam przerazona myslami, gdyby sie udalo nam predzej zajsc pol roku temu to do porodu tylko 3 mce bym miala i gdzie ja z takim urwisem i malenstwem bym dala rade, mówi sie ze kobieta jak musi to ze wszystkim sobie poradzi ,byloby ciezko z dwojka wiadomo, ale mysle wszystko do ogarniecia wystaczy dobra organizacja i checi oraz duuuuzo cierpliwosci :p

Ana ja teraz mialam objawy dopiero od 6 tyg a z synem od 8 takze jeszcze przyjda dont worry:p a sny takie sa okropne!

Maziajko tak jak Ana pisze..juz jutro bedziesz tulic coreczke♡och!na ktora masz cc mniej wiecej?

My jedziemy na weekend na wycieczke a ja od wczoraj woda z nosa:(taki pech..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa o której masz dzisiaj wizytę? Poproś o ładne zdjecie powinno być już widać nuba ;)
Mikallo Andzelisia jakieś objawy ciążowe pojawiły się już? U mnie jak na razie jest dobrze mdłości nie mam No może z 4-5 razy mnie zemdliło tak mocniej tylko senna jestem cały czas i bez energii. Z synem za to miałam mocne mdłości ale bez wymiotów.

reklama
Ana ja teraz mialam objawy dopiero od 6 tyg a z synem od 8 takze jeszcze przyjda dont worry:p a sny takie sa okropne!

Maziajko tak jak Ana pisze..juz jutro bedziesz tulic coreczke♡och!na ktora masz cc mniej wiecej?

My jedziemy na weekend na wycieczke a ja od wczoraj woda z nosa:(taki pech..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
pocieszasz mnie :) mowisz don worry, ok poslucham cie :)
ja tez mialam wode z nosa prawie tydzien, juz od wczoraj spokoj mam
@PrzyszłaMama87 a ktory ty tydzien, chyba juz 7-8 tydz tak? senna ja bylam na poczatku w czasie spodziewanej @ potem minelo tez

Do góry