reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kruszynka u mnie z ciśnieniem też się nie sprawdza i nie wierzę w to że ma to cokolwiek wspólnego z płcią to tak jak i kalendarze chińskie albo wróżby z obrączki itd dla mnie to tylko zabawa

Ana super! ale tłuściochy aż miło popatrzeć musisz mieć piękny przyrost bety

Imama wszystkie odczucia dozwolone sama wiesz co teraz przechodzisz taką huśtawkę uczuć ciężko wytrzymać nie obwiniaj się to jest normalne każda z nas czułaby to samo Przykro mi że musisz przez to przechodzić ale wierzę że już nie długo to się zmieni i będę się cieszyć razem z Tobą mocno w to wierzę

Ostatnia edycja:
reklama
Asa915 wypoczywaj póki możesz udanego wypoczynku Wam życzę

Ania g21 już niedługo będziesz mogła wycałować ten prześliczny nosek i usteczka przepiękne są takie zdjęcia człowiek nie może się doczekać żeby już zobaczyć i poznać to swoje malutkie szczęście A jak starszy brat zareagował na fotki?

Andzelisia mnie clotrimazol też nic nie pomógł ja też zaraz na początku złapałam infekcje to normalne w ciąży dostałam od lekarza na NFZ globulki dopochwowe ale się wystraszyłam i po jednej globulce zrezygnowałam bo różne opinie czytałam na temat tych globulek Poszłam prywatnie do mojego lekarza i zrobił mi wymaz i dał robione globulki na to co mi wyszło Idź lepiej do kogoś kto Ci coś zleci bo infekcje nie są bezpieczne na początku ciąży
Ja czytalam ze wiele dziewczyn w ciazy bralo wlasnie ten pimafucin nawet tutaj mikallo i to przepisane przez gina.Ale ja tez sie zawsze wszystkich lekow w ciazy balam.Jak mi nie przejdzie to moze faktycznie w pon wybiore sie do rodzinnego.Tez czylatalam ze ten pimafucin jest bezpieczny w ciazy i oby tak bylo...

Hej

Millo wow jaka figurka i slodki steoj masz:-) w ogolw slicznie wygladasz.

Leleth no przelecialo to dlugo nie moglam uwierzyc ze corka choc podswiadomie wiedzialam od poczatku.

Z ta szyjka uwazaj!! Pewbie nie jest to latwe przy takiej gromadce moze jakas niania do pomocy? Bo maz chyba lekarz prawda? To pewnie mega zajety.

Immam wspolczuje kochana:-( dobrze ze wyniki ok.Moze faktycznie ten progesteron miesza.Masz mozliwosc zbadania 7dpo?

Co do globulek ja w ciazy bralam lactovaginal doraznie co jakis czas. A raz lactovaginal

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

@Millo @Antonia2016 zgrabne te wasze brzuszki :)
@leeleeth no Twoj to juz pokazny:) a moj syn tez ma ostatnio parcie na mazanie sie, mam nadzieje, ze to chwilowe . bo najczesciej to chodzil taki rozmazany tylko jak mu zeby szly.
@Imama zelazo moze dlatego spadlo ,bo krawilas troche wczesniej, i ta krew w obrazie usg w jamie macicy, wzielas dzis te tabletki tez ?ile masz je brac? dobrze ze dostalas ten progesteron . ja czytałam o tej aspirynie po tej biochemicznej i chcialam brac , bo mialam akurat w apteczce, ale przeterminowany juz :/ i doczytalam, ze podobne dzialanie ma imbir, dziala przeciwzakrzepowo i przeciwzapalnie jadlam wtedy świeży korzeń do herbaty dodawalam i przegryzalam popijajac. Czy to pomoglo? nie dowiem sie nigdy chyba,
ale jadlam tez tak dla siebie ,bo bolal mnie wtedy zab wypadla mi plaba i robil sie jakis stan zapalny zajadlam imbir ktory wlasnie dziala przeciwzapalnie i po 3 dniach przeszlo ,nie wiem czy to imbir zadzialal, czy samo przeszlo, ale cieszylam sie ze obeszlo sie bez tabletek, bo ja tabletki to lykam w ostatecznosci zawsze.

No dziewczyny ale super brzuszki! [emoji7]
Leeleeth to uważaj na siebie bo nie ma żartów. Ale wiem jak Ciężko z jednym a co dopiero tyloma.
Ana tylko jedna ta tabletkę dostałam i wczoraj wzięłam odrazu po lekarzu. Faktycznie krwawienie się troszkę nasiliło ale jakoś i tak inne niż ostatnio wiec czas pokaże czy się oczyści.
Maziajka No ten progesteron mam niby brać po pozytywnym teście ciążowym dopiero. A jak Ty brałaś?
Z tym badaniem krwi to muszę właśnie popytać gdzie tu mogę porobić badania. Będę za miesiąc w Polsce i zobaczę może akurat mi się uda porobić badania.
Lila ja mam syna z 4 dni przed owu. Trwało to 8 miesięcy żeby zaciążyć i uważam ze to się nie sprawdza i nie warto tracić czasu bo naprawdę ciężko zajść w ciąże z takim odstępem a jak ktoś jeszcze ma ogólnie problemy z płodnością to może trwać to pare lat a gwarancji wymarzonej płci i tak nie ma. Ale gratuluje ze akurat mieliście szczęście [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama ja bralam od 16 dpo przez 10 dni sie bierze i robi test ciazowy.Pozniej ewentualnie odstawiasz jak negatyw albo bierzesz dalej jak pozytyw

Oczywiscie to 16dpo jest umowne glownie chodzi o to by zaczac brac 2 dni po owulacji .
Ja bralam 2*1.

I dodam ze mi tez ginka zalecila dopiero po tescie brac progesteron ale ja zrobilam tak jak radzono mi na forum no i wiesz jakis final:-).

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

cudne brzuszki:)
a mój syn młodszy ma ospę, i tak pomyślałam że dobrze że teraz bo jakbym była na początku ciąży to przecież niebezpieczny wirus jest dla płodu.

Ja chorowałam na ospę w trzecim miesiącu ciąży z najstarszym synem i na szczęście urodził się zdrowy a potem sam złapał w wieku 3 lat i przeszedł ja strasznie
Buniczek zdrówka dla syna

reklama
Dzięki Maziajka tez myśle ze tak zrobię właśnie bo jednak lepiej odrazu po owu tak jak ty a nie po teście bo to już może być za późno poprostu. Mam w globulkach ale kumpela może mi tez dać w tabletkach jak coś.
Buniczek to zdrówka dla syna.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry