reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

1497555369-aaaaaa.jpeg
1497555379-aaaaaa.jpeg
na prośbę :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Mikallo rozumiem ze gin ci to przepisala?? Bo nie mam sie jak dostac teraz gina a sasiadce zostaly 2 globulki i tak mysle czy je uzyc??? Po ilu globulkach ci przeszlo.i to raz dziennie czy dwa razy dziennie???
Tak, przepisal mi je ginekolog, miłam kuracje 3 dniową i teraz mam jeszcze krem zewnetrznie 7 dni. Jezeli masz powazniejsze zapalenie to mogą Ci te 2 tabletki nic nie zdziałać :( A kiedy najszybciej uda Ci sie dostac do ginekologa?

Tak, przepisal mi je ginekolog, miłam kuracje 3 dniową i teraz mam jeszcze krem zewnetrznie 7 dni. Jezeli masz powazniejsze zapalenie to mogą Ci te 2 tabletki nic nie zdziałać :( A kiedy najszybciej uda Ci sie dostac do ginekologa?
Mam wizytę 27 czerwca moja gin poszla na urlop.zobaczę czy te 2 globulki cos zdzialaja jak nie to postaram sie zalatwic sobie w aptece ze 3 globulki jeszcze.

Witajcie :)
Nie chcę Wam się tu wtrącać, bo już sobie miło gawędzicie, ale chciałam napisać do tematu , że mamy 2 synków i córeczkę :)
Ja od zawsze pragnęłam córy. Ja i moje dwie siostry ciągle rodziłyśmy chłopców, my same dziewczyny :)
Pierwsza moja ciąża - miałam nadzieję, jako najmłodsza z sióstr, że będzie dziewczynka - chłopiec. Ok, pierwszy :)

W drugiej ciąży byłam pewna, że dziewczynka, na jednym usg lekarz pokazał mi i wargi sromowe i siusiaka, sam już nie wiedział. Fakt, w pierwszych miesiącach staraliśmy się tylko przed owu, ja po pustym pęcherzyku, badania, wsio ok, a ciąży nie było. Odpuściliśmy starania tylko przed owu, chcieliśmy już obojętnie jaką płeć i wyszedł drugi syn, choć w ciąży była nadzieja na dziewczynkę ;)

Z trzecią ciążą, z której mam dziecko(bo ogólnie z poronieniem to z czwartą ciążą), powiedzieliśmy sobie, będzie to będzie, jak nie, to mamy już dwóch wspaniałych synów. Staraliśmy się tylko przed owu. Nie odpuszczaliśmy. Znów długo nam zeszło, ale ciągle, tylko przed owu. I jest! Ja do końca nie wierzyłam, do ginekologa podczas usg, mówiłam jak nakręcona, że nie jest to możliwe, że u nas w rodzinie sami chłopcy. Nawet na stole do cc, też nie wierzyłam, aż mi ją wyjęli, pokazali przodem do mnie i zapytali czy teraz już wierzę :) Uwierzyłam. Wiele razy podczas ciąży mi potwierdzali i mój gin, i od prenatalnych, choć kupowałam coś tam dla dziewczynki, pokój pomalowałam na jagodę, to ciągle pewna nie byłam, ale się udało. Bety akurat nie robiłam ani razu więc nie wiem jak z tym jest. I gdyby był trzeci chłopiec to pokochałabym, jasne, tak samo mocno jak każde moje dziecko, ale jest córa i nie wiem czy to przypadek czy teoria z owu zadziałała.

Życzę Wam Dziewczyny, aby Wasze marzenia się spełniały i aby na świat przychodziły Wasze zdrowe, wymarzone pociechy :)

Pozdrawiam bardzo serdecznie!

Millo jaka piękna figurka w ciąży:) Super wyglądasz!

Antonia też piękny brzuszek, taki zgrabniutki :)

Leeleeth cudownie wyglądasz!!!

Fajnie tak Was zobaczyć bo nieraz wyobrażenia są całkiem inne:)

Andzelisia mnie clotrimazol też nic nie pomógł ja też zaraz na początku złapałam infekcje to normalne w ciąży dostałam od lekarza na NFZ globulki dopochwowe ale się wystraszyłam i po jednej globulce zrezygnowałam bo różne opinie czytałam na temat tych globulek Poszłam prywatnie do mojego lekarza i zrobił mi wymaz i dał robione globulki na to co mi wyszło Idź lepiej do kogoś kto Ci coś zleci bo infekcje nie są bezpieczne na początku ciąży

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Millo Leeleeth Antonia no cóż mogę powiedzieć Ciąże Wam służą! jesteście wszystkie bardzo zgrabniusie aż miło się na was patrzy

Ostatnia edycja:
reklama
Lila super że Ci się udało
Większość z nas twierdzi że szanse są 50 / 50 i czy to jest z przed czy z owulacji to różnie bywa ja z przed mam synów a z dnia owulacji prześliczną córeczkę Myślę że odstęp nie ma tu najmniejszego znaczenia ale super że nam się udało

Do góry